به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، تعاونیها از جمله بنگاه هایی هستند که در توسعه صادرات و شناسایی بازارهای هدف صادراتی نقش موثری دارند,چرا که بخش زیادی از صادرات غیرنفتی و محصولاتی همچون زعفران، پسته و فرش از طریق تعاونیها صورت میپذیرد. تعاونی های مرزنشین هم در زمینه صادرات انواع محصولات غذایی، خشکبار، برنج و چای […]
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، تعاونیها از جمله بنگاه هایی هستند که در توسعه صادرات و شناسایی بازارهای هدف صادراتی نقش موثری دارند,چرا که بخش زیادی از صادرات غیرنفتی و محصولاتی همچون زعفران، پسته و فرش از طریق تعاونیها صورت میپذیرد.
تعاونی های مرزنشین هم در زمینه صادرات انواع محصولات غذایی، خشکبار، برنج و چای و… نقشآفرین هستند، از این رو با توجه به ظرفیتهای بالای تعاونیها در حوزه صادرات و با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید بیش از پیش از توانمندیهای صادراتی بخش مردمی تعاون بهرهبرداری شود. بر اساس آخرین آمارها در سا ل۱۴۰۲ صادرات تعاونیها از مرز ۱.۷ میلیارد دلار فراتر رفته بود و میزان صادرات بخش تعاون ۲۹درصد رشد داشته است.
وزارت کار اقداماتی مانند راهاندازی شورای توسعه صادرات بخش تعاون کشور، حمایت از صادرات و تولیدات شرکتهای تعاونی و توسعه تجارت بینالمللی تعاونیها برای حضور در نمایشگاههای خارجی در راستای توسعه و تقویت صادرات بنگاههای تعاونی داشته است.
یکی از دغدغه های تعاونی بهره گیری از تسهیلات ویژه و شرایط برای ضمانت تسهیلات است که اکثر آنها با مشکل روبرو هستند, به نظر می رسد این موضوع نیز با رشد ۹۷درصدی صدور ضمانت نامه های صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون حل شده است.
البرز محمدی، مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون در آخرین اظهارات خود بیان کرده است: تعاون از بخش های مهم و راهبردی کشور است و توانمندسازی مردم برای حضور در عرصه ها و فعالیت های اقتصادی از مهمترین ویژگی های بخش تعاون است.
محمدی اظهار داشت تشکیل یک فراکسیون قوی و موثر تعاون در مجلس بسیار مهم و مورد نیاز است که این مهم می تواند بسیاری از مشکلات و چالش ها در بخش تعاون را مرتفع نماید. پیشنهاد میکنم این کار به صورت مشترک بین معاونت تعاون، اتاق و معاونت مجلس اجرا شود.
وی همچنین بر تمرکز بیشتر بر تعاونی های محوری مثل پایانه های صادراتی اشاره کرد و گفت یکی از راه های توسعه بخش تعاون ایجاد مدل های توسعه می باشد طراحی بسته خدمات تخصصی ویژه تعاونی های صادرات گرا در حال انجام است و طراحی و اجرای این بسته می تواند کمک موثری برای حمایت از تعاونی ها در مسیر صادرات باشد.
محمدی گفت با توجه نقش پررنگ صندوق در توسعه کسب و کار های تعاونی جا دارد به این مهم اشاره کنم از بدو تاسیس تاکنون سرمایه صندوق تغییری پیدا نکرده است. اما در دولت سیزدهم با نگاه مثبت توانستیم اوراق خزانه را برای افزایش سرمایه داشته باشیم.
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون با اشاره به رشد ۹۷ درصدی صدور ضمانت نامه افزود: دلیل این موضوع چیزی جز حمایت ویژه از تعاونی ها نبوده است و به امید خدا در جهت حمایت از تعاونی ها گام های بیشتری و مثبت تری را در سال جدید برمیداریم.
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون از سهم ۴۲ درصدی دولت سیزدهم از مجموع ضمانت نامه های صادره خبرداد.
وی در ادامه افزود: در طول عمر ۱۴ ساله این صندوق بیش از ۳۵هزار میلیارد ریال تسهیلات و ضمانت نامه به فعالان بخش تعاون اعطا کرده است. در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۲۹ میلیارد تومان ضمانت نامه برای تعاونی ها صادر شد .
انتهای پیام/