به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از ابتدای اردیبهشت ماه صدور کد هشت رقمی مرتبط با ثبت سفار ش متوقف گردیده است و به تازگی به صورت رسمی از سوی سامانه جامع تجارت توقف صدور ثبت سفارش شرکتهای بازرگانی اعلام شد. بر اساس مصوبات جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ امکان اخذ ثبت سفارش جدید […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از ابتدای اردیبهشت ماه صدور کد هشت رقمی مرتبط با ثبت سفار ش متوقف گردیده است و به تازگی به صورت رسمی از سوی سامانه جامع تجارت توقف صدور ثبت سفارش شرکتهای بازرگانی اعلام شد.
بر اساس مصوبات جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ امکان اخذ ثبت سفارش جدید صرفا برای واحدهای تولیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت که برنامه تولید سال ۱۴۰۳ خود را در بخش تجارت داخلی ثبت کرده باشند و این برنامه به تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دفتر تخصصی مربوطه رسیده باشد، امکان پذیر خواهد بود. امکان اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز تا اطلاع ثانوی امکان پذیر نمیباشد.ثبت سفارش کالاهای «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «وزارت جهاد کشاورزی» مشمول این مصوبه نمیباشند.
آثار ابلاغیه سامانه تجارت درباره توقف ثبت سفارش برخی شرکتها
به گزارش تسنیم، بررسی ها نشان میدهد هم اکنون اصلاح ثبت سفارش برای شرکتهای بازرگانی نیز متوقف شده که این روند منجر به رسوب و شروع پروسه کالای متروکه میشود. اعتبار ثبت سفارش حدود ۳ ماه بوده که با توجه به روند تخصیص ارز معمولا فعالان اقتصادی بایستی ثبت سفارش اولیه خود را تمدید کنند. در این بین موضوع اصلاح ثبت سفارشها نیز از اهمیت ویژه در روند تجارت خارجی کشور برخوردار است که اطلاعیه سامانه جامع تجارت میتواند در این حوزه نیز چالشهای ایجاد کند.
از سوی دیگر بسیارهای از شرکتهای تولید ی کوچک و متوسط امکان فعالیت متمرکز در حوزه بازرگانی را نداشته و به همین علت شرکتهای بازرگانی واسط در حوزه ترخیص کالا ایجاد شدهاند بر این اساسا توقف این حوزه میتوان اثار قابل توجه در وضعیت شرکتهای تولیدی کوچک و متوسط و تامین مواد اولیه آنها داشته باشد.
لازم به یاداوری است، کالاهایی که وزارت صمت مجوز واردات آنها را صادر میکند و میزان تخصیص آنها به شرح جدول زیر است. سال گذشته ۴۴ میلیارد دلار کالا با مجوز وزارت صمت وارد کشور شد.
انتهای پیام/