دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 24832 |
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷ |
290 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی، به تحلیل تغییرات ساختاری اقتصاد ایران و مفهوم و مبانی نظری تغییرات تکنولوژی در چارچوب الگوی داده – ستانده و کاربرد آن در ایران پرداخته است. در این گزارش بیان شده است: در ادبیات اقتصادی تغییر تکنولوژی […]

به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی، به تحلیل تغییرات ساختاری اقتصاد ایران و مفهوم و مبانی نظری تغییرات تکنولوژی در چارچوب الگوی داده – ستانده و کاربرد آن در ایران پرداخته است.

در این گزارش بیان شده است: در ادبیات اقتصادی تغییر تکنولوژی به دو مفهوم به کار می‌رود؛ نخست، تغییر در ترکیب نهاده ها برای تولید یک محصول و دوم، تغییر در تقاضای بخش های اقتصادی از تولید یک بخش دیگر. بنابراین تغییر تکنولوژی یکی از منابع مهم رشد ستانده در طرف عرضه و تقاضای اقتصاد محسوب می شود. در این گزارش با توجه به اهمیت تغییرات تکنولوژی از سمت تقاضا و خلأ مطالعات در این زمینه، بر مفهوم و مبانی نظری آن تمرکز شده و در انتها یک مثال کاربردی از اقتصاد ایران ارائه می شود.

در ادامه این گزارش آمده است: به طور کلی، تغییرات تکنولوژی یکی از عوامل مهم شکل دهنده تغییرات ساختاری به شمار می‌‏رود. یکی از وجوه تغییرات تکنولوژی مرتبط با مطالعات بخشی، تنیدگی واسطه ای است که ریشه در مبادلات واسطه ای بین بخشی دارد و منشأ آن تغییر در ماتریس ضرایب فنی و ماتریس معکوس لئونتیف در الگوی تقاضامحور داده-ستانده است. گزارش حاضر به بررسی تغییرات تکنولوژی با مفهوم مذکور می پردازد.

در این گزارش همچنین تصریح شده است: برای آشنایی بیشتر با مفهوم تغییرات تکنولوژیک، تنیدگی واسطه ای بخش های اقتصادی کشور طی دهه ۱۳۸۰ مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور با استفاده از جداول داده-ستانده سال های ۱۳۸۰، ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ مرکز پژوهش های مجلس و همچنین دو روش «مستقیم» و «تقاضای نهایی به تولید با شقوق مختلف تکنولوژی»، تغییرات تکنولوژی در دو بازه زمانی میان مدت ۸۵-۱۳۸۰ و ۹۰-۱۳۸۵ محاسبه شده است.

نتایج این گزارش حاکی از آن است که تنیدگی واسطه ای بخش های اقتصادی کاهش یافته و زنجیره های تولید طی نیمه دوم این دهه تضعیف شده است.

 

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!