به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن محمدی حسنلویی کارشناس اقتصادی در ارزیابی خود از اولین مناظره اقتصادی ۶ نامزد انتخابات ریاستجمهوری نوشت: اولین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم در موضوع اقتصاد برگزار شد. با توجه به مواردی که از سوی کاندیداهای ریاستجمهوری چهاردهم مطرح شد، ذکر چند نکته ضروری است. یکی از موارد بحث جهتگیری […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن محمدی حسنلویی کارشناس اقتصادی در ارزیابی خود از اولین مناظره اقتصادی ۶ نامزد انتخابات ریاستجمهوری نوشت: اولین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم در موضوع اقتصاد برگزار شد. با توجه به مواردی که از سوی کاندیداهای ریاستجمهوری چهاردهم مطرح شد، ذکر چند نکته ضروری است.
یکی از موارد بحث جهتگیری کلی کاندیداهای محترم میباشد که اکثراً این کاندیداها همانند مناظرات قبلی و بهنوعی برای مناظرات چالشی آماده بودند.
طی روزهای اخیر یا هفتههای اخیر شاهد دعوت کاندیداها به رعایت اخلاق، عدم طرح مباحث چالشی و عدم اتهامزنی به همدیگر بودیم، رعایت این موضوع قدری برای کاندیداها سخت بود.
با توجه به اینکه اکثر کاندیداها تخصصهای غیراقتصادی دارند تمرکز آنها هم در بیان مسائل و هم در راهکارهای اقتصاد سیاسی و پررنگ نشان دادن تحریمها بهعنوان یکی از شاخصهای مهم اقتصاد سیاسی ایران بود. نکته قابل توجه و شاید قابل تقدیر در این مناظرات این بود که بعضی از کاندیداها با بیان بعضی از نکات مثل اهمیت بهرهوری یا پایین بودن بهرهوری در کشور یا اهمیت توجه به سرمایههای داخلی و یا نیاز به سرمایهگذاری خارجی معمولاً با هم همراه میشدند و سخنان همدیگر را تأیید میکردند.
مشکلات و راهکارها مشخص است؛ کدام کاندیدا توان اجرا دارد؟
میتوان از این یک نتیجهگیری کرد، مسائل مشخص است و راهکارها هم مشخص، اما آن چیزی که بین کاندیداها تفاوت ایجاد میکند این موضوع است که کدام کاندیدا بتواند این راهکارها را اجرا کند.
جذب سرمایهگذاری خارجی مورد تأکید همه کاندیداها بود اما در مورد اینکه این اتفاق با چه مطلوبیتی، با چه کیفیتی، با چه میزانی و از کدام کشورها تأمین بشود، بین کاندیداها تفاوت وجود دارد.
تغییر موضع برخی کاندیداها نسبت به رویکردهای قبلی
بعضی از کاندیداها نسبت به برنامههای قبلی خود نسبت به اظهارنظر کارشناسان منتسب به جریان آنها و یا اعضای ستادشان تغییر موضع و تغییر نظر داشتند که امیدوارم این موضوع بهصورت ریشهای و ناشی از آگاه شدن آنها نسبت به موضوعاتی که قبلاً مطرح کرده بودند باشد و نه صرفاً بهخاطر فضای ایجادشده در مناظرات.
اما چیزی که بتوان برای مناظرات بعدی پیشنهاد داد و انتظار داشت این است که کاندیداهای محترم حتماً با اشرافیت بیشتر و با بیان برنامههای خود بهصورت صریح اقدام کنند. بعد از مناظره اول بهنظر نتوان بهصورت جدی تغییری در آرای کاندیداها مشاهده کرد.
تمرکز بر بهرهوری و هدررفت انرژی
یکی از نکات بسیار روشن و امیدوارکننده درباره مناظره اول اشاره بیشتر این افراد به موضوع عدم بهرهوری در حوزه انرژی و هدررفت بسیار بالای منابع کشور در این حوزه است، امیدواریم بعد از انتخابات ریاستجمهوری و انتخاب دولت جدید تمامی این بزرگواران کمک کنند و برنامههای خود را برای بهبود شرایط فعلی و رفع ناترازی انرژی یاری دهند تا مسئله حل بشود، امیدوارم که اتفاقی که برای مسئله بورس در مناظرات دوره قبلی افتاد در حوزه انرژی تکرار نشود و صرفاً به بیان چالشها اکتفا نکنند.
عدمتسلط برخی کاندیداها بر برنامه هفتم توسعه
برنامه بعضی از کاندیداهای محترم و آن چیزی که در مناظرات بیان میکنند با عملکرد آنها هماهنگ نیست و بعضی از این بزرگواران در مسئولیتهایی که داشتند آنطوری که در مناظرات بیان میکنند عملکرد نداشتند، شاید بیراه نباشد که بگوییم احتمالاً کاندیداهای محترم برنامه هفتم توسعه را بهصورت کامل مطالعه نکردند و بعضی از اظهارنظرها و طرحهایی که ارائه میدهند بدون مطالعه دقیق برنامه هفتم و تکالیفی است که برای دولت مشخص شده است.
انتهای پیام/+