به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فاز ۱۱ پارس جنوبی تنها فاز توسعهنیافته این میدان مشترک گازی است که با وجود مرزیبودن، توسعه آن طی دو دهه گذشته، بارها توسط شرکتهای ایرانی و خارجی با تعویق مواجه شده است. از مردادماه ۱۴۰۲ تولید زودهنگام ۷٫۵ میلیون مترمکعبی گاز از ۳ حلقه چاه فاز ۱۱ آغاز […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فاز ۱۱ پارس جنوبی تنها فاز توسعهنیافته این میدان مشترک گازی است که با وجود مرزیبودن، توسعه آن طی دو دهه گذشته، بارها توسط شرکتهای ایرانی و خارجی با تعویق مواجه شده است.
از مردادماه ۱۴۰۲ تولید زودهنگام ۷٫۵ میلیون مترمکعبی گاز از ۳ حلقه چاه فاز ۱۱ آغاز شد و درحالی که قرار بود طی روزهای بعدی این میزان تولید با اضافه شدن چاه چهارم به ۱۰ میلیون مترمکعب برسد، میزان تولید روی رقم ۷ تا ۷٫۵ میلیون مترمکعب در روز باقی ماند، تا اینکه در روزهای پایانی سال گذشته، این میزان تولید بالاخره به ۱۰ میلیون مترمکعب در روز رسید.
در اوایل اردیبهشتماه ۱۴۰۳ با ورود چاه پنجم به مدار بهرهبرداری، تولید از این فاز مرزی به ۱۲ میلیون مترمکعب رسید و مقرر شد با ورود چاه ششم به مدار بهرهبرداری تا هفتههای ابتدایی خردادماه، تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی به ۱۵ میلیون مترمکعب در روز برسد.
محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ۲۱ اردیبهشتماه امسال در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: پنجمین چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی وارد مدار بهرهبرداری شده است و هماکنون روزانه ۱۲ میلیون مترمکعب گاز از این فاز مرزی میدان مشترک گازی پارس جنوبی برداشت میشود؛ طی دو هفته آینده ششمین چاه این فاز نیز وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد و تولید فاز ۱۱ به ۱۵ میلیون مترمکعب در روز میرسد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه حفاری دیگر چاههای تولیدی فاز ۱۱ نیز در حال انجام است، گفت: تا پایان دولت سیزدهم (مرداد ۱۴۰۴)، تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی به ۲۸ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
درحالی که خردادماه به پایان میرسد همچنان تولید روزانه گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی با ۵ حلقه چاه حدود ۱۲ میلیون مترمکعب است.
انتهای پیام/+