به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، دومین مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شامگاه امروز پنجشنبه (۳۱ خرداد) با موضوع اقتصادی برگزار شد. ساختار این مناظره اینگونه است که ابتدا سوالات کارشناسان اقتصادی مطرح میشود و کاندیداها طی فرصتهای جداگانه به یک یا چند سوال مطرح شده پاسخ میدهند. ** سوالات مرحله اول که توسط کارشناسان و مردم […]
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، دومین مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شامگاه امروز پنجشنبه (۳۱ خرداد) با موضوع اقتصادی برگزار شد.
ساختار این مناظره اینگونه است که ابتدا سوالات کارشناسان اقتصادی مطرح میشود و کاندیداها طی فرصتهای جداگانه به یک یا چند سوال مطرح شده پاسخ میدهند.
** سوالات مرحله اول که توسط کارشناسان و مردم طرح شده، به شرح زیر بود:
پرسش مردمی: برنامه شما برای منصفانه سازی یارانه سوخت چیست؟
مهدی امیدوار (سخنگوی اتاق اصناف ایران): امسال ۴۵۰ هزار میلیارد به ارز ۲۸۵۰۰ تخصیص داده شده است، آیا این را بهتر است به ابتدای زنجیره تولید بدهیم یا دولت در قالب کالا برگ و کالا به مصرف کننده بدهد؟
پرسش مردمی: برنامه شما برای عادلانه کردن یارانهها چیست؟
مرتضی بختیاری (رئیس کمیته امداد): با کمک مجلس در برنامه توسعه آمده است که در پایان برنامه فقط مطلق به صفر برسد، برنامه شما برای توانمندسازی افراد جامعه و بویژه نیازمندان برای گرفتار نشدن در تله فقر چیست؟
جلیل بشارتی (معاون اسبق مناطق محروم ریاست جمهوری): شهرهای بزرگ در حال گسترش زیاد است؛ الان ۳۰ درصد روستا و ۷۰ درصد شهرها هستند. برنامه شما برای گسترش عادلانه این مسئله چیست؟
قالیباف در بخش اول مناظره دوم، اظهار داشت: به نظر بنده از ابتدا نه در موضع یارانهها، هدفمند عمل شد و نه در یک شیوهای چگونگی درست انجام دادن آن، که در دولت چهاردهم به این توجه خواهیم کرد. عدالت و جلوگیری از تبعیض مخصوصاً از اموال عمومی است برای این کار باید عدالت را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه به هیچ دلیلی و بهانهای نمیشود از عدالت گذشت، افزود: نکته دوم این است که حق مردم یک زندگی خوب است حتی نه یک زندگی معمولی، ولی امروز واقعیت این است که بخش قابل توجهی از خانوارها امروز زندگیشان به سختی میگذرد. به هر حال رئیس جمهور آینده مسئول این است که با ضمانت کند که این کار را بتواند انجام دهد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با صراحت عرض میکنم حفظ قدرت خرید خانوار مستقیما بر عهده رئیس جمهور آینده است و باید پاسخگوی آن باشد. کسی که تمام عمر خود در حال کار است؛ اکنون بازنشست شده چرا باید در فقر باشد. دولت نباید اجازه بدهد که این افراد در فقر باشند، ما باید به این پاسخگو باشیم، ما حتماً باید در اینجا کاری بکنیم سهم نیروی کار از تولید کاهش پیدا نکند. باید یارانه را به مصرف کننده بدهیم، اما باید دقیقاً بدانیم چگونه و به چه روش و به چه کسانی ارائه بدهیم.
قالیباف تصریح کرد: تورم یکی از مشکلاتی است که بودجه باعث تورم میشود، به نوعی زندگی مردم را جابه جا میکند و و به آن دستبرد زده میشود. کسانی که حقوق ثابت دارند مثل بازنشستگان و کارمندان که آسیب میبینند حتماً باید به میزان رشد که انجام میشود و به میزان تورم باید در افزایش حقوق کارمندانی که حقوق ثابت دارند اضافه شود. به دو صورت یا به صورت نقدی یا به کالای اساسی داده شود.
باید فاصله بین حقوق و تورم کم شود
قالیباف در بخش دوم سخنانش اظهار داشت: در ادامه بحث ما حقوق بگیران است؛ یعنی چگونه با افزایش تورم بتوانیم این فاصله را جبران کنیم. مثلا برخی از مردم اصلا امکان کار ندارند، اینجا دولت باید حمایت کند.
وی افزود: برای اینکه تا آخر برنامه این کار را انجام دهیم باید بیمه فراگیر در حوزه تامین اجتماعی چند لایه درست شود. تا آن موقع، در همین امسال آنها که در فقر مطلق هستند یا ضعیف شدند را باید جبران کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: الان دهکهای پایین نسبت به بالا، یک به چهارده است. در حوزه ثروت دهکهای بالا ۴۵ برابر دهکهای پایین ثروت دارند.
قالیباف تصریح کرد: انرژی، مصرفش ۱ به ۲۲ است. بعضی افراد ۲۲ برابر یک خانواده دیگر مصرف میکنند. این عین بی عدالتی و ظلم است که باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: باید هدفمند اینکار انجام شود. ۴۴ درصد مردم ما اصلا خودرو ندارند و بنزین نمیگیرند ولی بعضی خانوادهها ۶ خودرو دارند. برخی خانوادهها ۱۴۰ میلیون در سال یارانه بنزین میگیرند و بعضی هیچ نمیگیرند.
قالیباف با بیان اینکه ما نزدیک به ۴۰ درصد انرژیمان را بد مصرف میکنیم و از دست میدهیم، تاکید کرد: این مال خانوادههاست؛ اجازه بدهیم هرکس کمتر مصرف میکند پولش به خودش برگردد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در طرحی که داریم هرکس صرفه جویی کرد خودش تصمیم میگیرد که این میزان از دارایی خود را میخواهد تبادل کند و یا در بازار مشترک انرژی در بورس بفروشد یا خیر. چه ریالی باشد چه ارزی. به تشخیص خود افراد است.
وی افزود: در طرحمان میتواند آن را به نقد تبدیل کند یا در بورس ارائه کند. ولی مهم این است که این اموال باید به نفع مردم باشد و بقیه را دولت در تولید و سرمایه گذاری هزینه کند که کیک اقتصاد بزرگتر شود.
***
در بخش دوم مناظره که به برنامه نامزدها در حوزه سلامت اختصاص داشت سوالات مردمی و کارشناسان به شرح زیر است:
پرسش مردمی: اگر دیدید جلوی بیمارستان ها مردم از شهرستان ها می آیند و خیمه می زنند و چند ماه در نوبت هستند؛ برنامه شما برای این معضل بزرگ چیست؟
علیرضا مرندی: چقدر برای سلامت این جامعه که مدیونش هستید ارزش قائلید؛ سلامتشان و نه درمانشان.
کامران باقری لنکرانی: بحران فرسودگی شغلی و بحران مهاجرت نیروی انسانی و بحران نگهداشت نیروی انسانی بخصوص در مناطق محروم، نظام سلامت را تهدید میکند. برای حل این بحرانها چه برنامه ای دارید؟
سعید نمکی: نگاه شما به بحث عدالت در سلامت و دسترسی عادلانه مردم در نقاط محروم به زیرساختهای سلامت و نگاه شما به نظام شبکه و راهکارهای تقویت پوشش بیمه ای و کاهش پرداخت از جیب مردم چیست؟
ایرج حریرچی: نظام هوشمند اطلاعات سلامت باید مورد توجه وزارت بهداشت قرار گیرد؛تعهد دولت برای یکپارچه سازی اطلاعات برای دو سال و تعهد دولت برای اجرای پزشک خانواده در طی یکسال آیا در توان دولت شما هست؟
قانون اقدام راهبردی باعث شد تا کشور از یک بلاتکلیفی در بیاید
قالیباف در بخش سوم سخنانش اظهار داشت: آقای پورمحمدی بنده هم موافقم که تحریم یک کاغذ پاره است و آسیب می زند؛ از این رو با مذاکره موافق هستم، اما مذاکره یک روش مبارزه است.
وی افزود: آمریکا نشان داده همیشه دشمن این سرزمین بوده. یقین کنیم که با دشمن مذاکره می کنیم اما دشمن است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برجام، گفت: به آمریکا اعتماد شد ترامپ بیرون رفت و یک طرفه همه چیز را عمل می کردیم و باید گزارش آن را ارائه میدادیم؛ از این رو مجلس اقدام کرد و باعث شد تا کشور از یک بلاتکلیفی درآمد.
قالیباف افزود: در شورای عالی امنیت ملی مصوبه شد که مجلس قانونی بگذارد و قانون اقدام راهبردی تصویب شد. درباره این رابطه رهبر انقلاب فرمودند این قانون به نفع کشور و مردم و صنعت هستهای است و کشور را از بلاتکلیفی بیرون آورده است.
وی ادامه داد: هم نیازداریم رفع تحریم را دنبال کنیم؛ هم در داخل ظرفیتهایی وجود دارد که باید آن طرفیتها را فعال کنیم.
قالیباف تاکید کرد: گفتم که برای حل مشکل تحریم هر جا برویم و هر کجا باید مذاکره کنیم دریغ ندارم. ولی از آن طرف هم این شرط عقل است که این همه امکان در داخل داریم باید استفاده کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: در سال ۱۰۴ میلیارد دلار انرژی را هدر می دهیم؛ آیا شرکتهای خارجی اینقدر سرمایه گذاری میکنند حتی اگر تحریم نباشد؟
وی ادامه داد: مهم است اجماع سازی داشته باشیم؛ منافع ملی را در حوزه داخلی و خارجی با عقلانیت دنبال کنیم. بنده حتما ظرفیت اجماع سازی و جمع کردن و بستر فراهم کردن را می توانم دنبال کنم.
قالیباف در پاسخ به پورمحمدی، تصریح کرد: بله قانون مجلس باعث شد تا کشور از یک بلاتکلیفی در بیاید؛ قبل از قانون اقدام راهبردی فروش نفت زیر ۱ میلیون بشکه بود، اما بعد از آن فروش به بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگر، بیان داشت: در حوزه سلامت هم این را می گویم که حتماً باید بهداشت را بر درمان مقدم کنیم.
در حال تکمیل…