جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 251046 |
تاریخ انتشار : ۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۰ |
17 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، اولین مناظره مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با موضوع فرهنگی و سیاسی، دوشنبه ۱۱ تیرماه با حضور دو کاندیدای این مرحله یعنی آقایان سعید جلیلی و مسعود پزشکیان برگزار شد. شیوه برگزاری مناظره: بر اساس قرعه کشی، صندلی شماره یک سعید جلیلی و صندلی شماره ۲ مسعود […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، اولین مناظره مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با موضوع فرهنگی و سیاسی، دوشنبه ۱۱ تیرماه با حضور دو کاندیدای این مرحله یعنی آقایان سعید جلیلی و مسعود پزشکیان برگزار شد.

شیوه برگزاری مناظره:

بر اساس قرعه کشی، صندلی شماره یک سعید جلیلی و صندلی شماره ۲ مسعود پزشکیان بود و نامزدهای باید در قسمت های ۴ دقیقه‌ای، به ۱۰ سوال پاسخ می‌دادند و در پایان نیز هر نامزد طی ۵ دقیقه صحبت‌های خود را جمع بندی می‌کرد.

* سوال اول:

.

در دور اول انتخابات، شاهد مشارکت ۴۰ درصدی بودیم که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ هر آنچه که هست، چه از طرف جناح های سیاسی و چه از طرف مردم و جوامع نخبگانی، این اصلاً اتفاق مطلوبی نیست و باید به آن اهمیت داد و صحبت کرد. اهمیت مشارکت مردم در انتخابات که در اصل نشان دهنده نوعی سرمایه اجتماعی است می تواند به توان رئیس جمهور آینده در داخل و توسعه روابط بین الملل تاثیرگذار باشد. شما اگر رئیس جمهور بشوید برنامه شما چیست که در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری شاهد افزایش مشارکت باشیم؟

جلیلی : مشارکت‌ کاهشی انتخابات اخیربایدریشه‌یابی شود

.

سعید جلیلی گفت: از افتخارات جمهوری اسلامی و حرکت امام بزرگوار این بود که امروز شاهدیم دنیا معترف است، مردم در ایران تعیین‌کننده هستند.

وی افزود: مردم روز جمعه پای صندوق‌های رأی حاضر شده و انتخاب کردند و همه دیدند که چیزی از قبل تعیین‌ شده نبود و هم‌چنین که این جمعه نیز این حضور و تعیین‌کننده بودن رقم خواهد خورد. اگر امروز قدرت و پیشرفتی در کشور داریم، این حاصل مشارکت مردم است؛ وقتی همه مردم در این عرصه حضور دارند و در اداره کشور هستند، کشور از مشکلات عبور داده می‌شود و یک نمونه‌ی آن در دفاع مقدس نمایان است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: اینکه ما در شعارمان می‌گوییم یک جهان فرصت و یک ایران جهش، این با مشارکت مردم شدنی است و دولت باید زمینه‌ی این را فراهم کند و هر ایرانی احساس کند که می‌تواند نقش‌آفرین باشد. یکی از برنامه‌های دولت من این است که مشارکت مردم حتما روزبه‌روز بتواند در عرصه‌های مختلف جدی‌تر و موثرتری در اداره کشور باشد.

جلیلی اظهار داشت: بنده بارها گفته‌ام گفتمان دولت سایه یعنی مشارکت مردم؛ این یعنی هرکس به اندازه‌ی توان خود کمک کند تا کار کشور بهتر جلو برود و اگر در کار دولت و یا مجلس اشکالی مشاهده می‌شود، همه باید کمک کنند تا این مشکل رفع شود.

وی خاطر نشان کرد: ما در دولت سایه می‌گوییم که هر موضوعی یک وضع موجود و یک وضع مطلوب دارد؛ الان هم می‌گوییم باید به این سمت حرکت کرد. باید برای افزایش مشارکت نیز از خود مردم بکارگیری کرد. اگر برخی مشارکت‌ها در انتخابات اخیر و قبل از آن کاهشی بوده، باید ریشه‌یابی شود و باید با برنامه پیش رفت تا مردم در این عرصه حضور یابند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید برای هر یک از استعدادها متناسب با توانمندی‌ای که دارد، برنامه‌ریزی شود. نمی‌توان برای استعدادها بستری باز نکرد و زمان انتخابات بگوییم که مردم در انتخابات شرکت کنند. نمی‌شود با هلی‌کوپتر به یک روستا صندوق رأی ببریم ولی بعد از انتخابات این روستا رها شود.

* پزشکیان: بدون رضایت مردم بنزین را گران نمی‌کنیم

.

مسعود پزشکیان اظهار داشت: قبل از اینکه وارد بحث شوم اشاره به دروغی کنم که از جانب ما در رسانه‌ها منتشر کردند و گفتند که می‌خواهیم بنزین را گران کنیم در حالی که  ما بارها گفتیم که این کار را نمی‌کنیم و بدون رضایت مردم هیچ کاری در این حوزه نخواهیم کرد. 

وی در ارتباط با راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات خاطرنشان کرد: مشارکتی که در دور اول انتخابات صورت گرفت برای من به عنوان یک فرد ایرانی نگران کننده است و قابل قبول نیست که ۶۰ درصد از مردم پای صندوق نیایند. ما یک گیری داریم که این اتفاق افتاده است. این مشکل مربوط به این می‌شود که ما زنان و اقوام کشور را بازی نمی‌دهیم  و بر اساس حق و عدالت  عمل نمی‌کنیم. وقتی مردم احساس کنند در یک کشور و سازمان  آنها را بازی نمی‌دهند، رغبت پیدا نمی‌کنند که در انتخابات مشارکت کنند. وقتی خیلی از خواسته‌ها و صداها را نشنویم و خودمان آن را لغو کنیم طبیعی است که آنها نیز پای صندوق‌ رای نخواهند آمد. 

پزشکیان خاطرنشان کرد: ستون یک جامعه مردم هستند و وقتی ۶۰ درصد مردم نمی‌آیند ما باید احساس کنیم که خللی در کار ما وجود دارد. ما وقتی می‌خواهیم در برابر دشمن بایستیم این مردم هستند که در برابر دشمن ایستادگی می‌کنند.الان مردم نسبت به ما مسئله دارند. ما اگر می‌خواهیم مملکت ثبات و جامعیت را پیدا کند باید همه مذاهب و اقوام را ببینیم و هر کس را بر اساس شایستگی جایگاهش را در نظر بگیریم. 

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به انتشار اخبار دروغ به نقل از پسرش عنوان کرد:  یک خبر فیک را به رجانیوز ۲۱۰ میلیون پول دادند که از جانب ما منتشر کند که پسر فلانی گفته است سنی‌ها فلان هستند و به  آقای عبدالحمید بی‌احترامی کرده است. اینها دروغ است و یک عده آدم‌ها این دروغ‌‌ها را گسترش می‌دهند و این کار‌ها زشت است. 

وی در پاسخ به این سوال که  اینکه در ادوار گذشته مشارکت بالاتری داشتیم، علتش این بود که این چالش‌ها را نداشتیم؟ گفت: شدت این گونه رفتارها کمتر بود. متاسفانه ما روز به روز پشتوانه اجتماعی خود را به خاطر رفتارهایمان از جمله  رفتار با مردم، دختران، فیلترینگ مردم از ما ناراضی‌ هستند.

* جلیلی: هنوز انتخابات نتیجه‌اش اعلام نشده است اما به ۱۰ میلیون نفر می‌گویند شما طالبانید!

.

سعید جلیلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اگر ما انتظار داریم مردم مشارکت کنند، آنها باید احساس کنند با مشارکت خودشان یک حرکت جمعی با دولت را شکل می‌دهند.

وی افزود: برای مثال بسیاری از کارگران فصلی و ساختمانی می‌گویند شما ما را نمی‌بینید و در این عرصه‌ها از ما صحبت نمی‌کنید. ما چند میلیون زن سرپرست خانوار داریم که باید در برنامه‌های کشور دیده شوند. اگر آمدید و گفتید من برنامه‌ای ندارم خوب او می‌گوید چرا باید واردعرصه شوم. اگر مردم احساس کنند برای مسائل آنها راه حل شناخته شده وجود دارد وارد عرصه می‌شوند اما اگر بجای این مسائل، فریب ودروغ مطرح شد جواب نمی‌دهد.

جلیلی تصریح کرد: در ۴۸ ساعت گذشته مطالب بسیاری علیه من تولید شده‌است که ربطی به مسائل مردم ندارد و این فضا به مشارکت مردم کمک نمی‌کند. هنوز انتخابات نتیجه‌اش اعلام نشده است اما به ۱۰ میلیون نفر می‌گویند شما طالبانید! این به انتخابات کمک نمی‌کند. باید به مردم راهکار نشان‌ دهیم. مردم باید احساس کنند آیا مسئله آنها مطرح شد یا نه. اگر شما آمدید مسئله را درست شناختید و آنها احساس کردند مسائلشان حل ‌می‌شود به ما کمک می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم الان دغدغه امنیت شغلی دارند و اگر احساس کنند برای آنها راه حل نداریم در عرصه شرکت نمی‌کنند. علاوه بر این  باید به آنها بگوییم عرصه‌ای ایجاد می‌کنیم که شما بتوانید از تمام استعدادهای خود لذت ببرید.

* پزشکیان: مشکل فقرا ما هستیم نه آمریکا

مسعود پزشکیان در ادامه سخنانش بیان داشت: موضوعی که آقای جلیلی درباره فضاسازی‌های رسانه ای می‌گفتند بنده اگر می آوردم که سه یا چهار برابر می‌شد.

وی افزود: رفته بودم زیارت، برخی که بهشان می‌گویند حزب اللهی،‌ به من می‌گفتند منافق. آیا من منافق هستم؟ منی که تمام زندگی و کارم بر اساس اعتقادات است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آن کسانی که پای صندوق رای آمدند محرومین بودند که زندگی آنها مشکل داشته است.

پزشکیان ادامه داد: سیاست هایی وجود دارد مثلا قانون برنامه در حوزه سلامت نوشته شده است اما چهار دهه اجرا نشده است؛ مجری وقتی عزم و اراده برای اجرایی آن ندارد باید این موضوع پیش بیاید.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم مشارکت افزایش یابد مردم باید باور کنند که مسئولان سر همان سفره‌ای می‌نشینند که او می‌نشیند. وقتی سه قوه سفره‌ای برای خودشان پهن کردند و با مردم جدا شدند مردم این موضوع را می بینند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: الان این واقعیت وجود ندارد. ما یک عده خواص هستیم که سفره خودمان را داریم و مردم سفره دیگری دارند.

پزشکیان ادامه داد: مشکل فقرا ما هستیم، مشکل فقرا که آمریکا نیست. قانون و برنامه هم وجود دارد و باید اجرا شود.

وی افزود: نباید آدم های خود را در دولت استخدام کنیم چرا از تنوع قومی درکشور استفاده نمی‌کنیم؛ اگر جزو یک مذهبی است اگر کرد، عرب و سنی است باید از آن ها استفاده کرد.

* سوال دوم:

چه توصیه ای در ایام باقیمانده تا ۱۵ تیر برای رقبا و رفقا دارید؟

جلیلی: باید حقوق همه‌ی اقوام در نظر گرفته شود

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دوم مبنی بر اینکه توصیه‌ی شما به رفقا و رقبای خود برای رعایت اخلاق چیست؟ گفت: بنده از ابتدای انتخابات به اطرافیان گفتم به‌خاطر دنیای امثال من، آخرت خود را خراب نکنید و تقوا را رعایت کنید. آقای پزشکیان نکته‌ای را درباره بی‌اخلاقی علیه ایشان گفتند که وقتی آن را شنیدم، به دوستان گفتم شما پیگیری کنید و حتی اگر ایشان خودشان پیگیر نکرد، شما دنبال کنید تا این اتفاقات رخ ندهد. بله، ممکن است کسانی وارد صحنه شوند و عرصه را متشنج کنند.

جلیلی بیان کرد: برخی اوقات ممکن است بعضی افراد رفتارهایی داشته باشند ولی مساله این است اگر خود ما و مسئولین ستادهای ما در این عرصه‌ها بداخلاقی کنند، این مذموم است و باید جلوگیری شود. بله، برخی مشکلات به‌خاطر ماست و پای آمریکا نیست و مردم این را می‌دانند. آقای پزشکیان گفتند که چرا برنامه ششم اجرا نشده؟ این برنامه در زمان مجلس دهم و دولت دوازدهم بوده؛ آن دولت و مجلس نگاه نزدیک به آقای پزشکیان داشت ولی چرا ان برنامه اجرا نشد؟

وی اظهارداشت: اگر شما در مجلس هستید که نقش نظارتی دارد و باید دنبال کند که این برنامه اجرا می‌شود یا نه، برنامه نیازمند پیگیری و نظارت است. آقای پزشکیان نایب رئیس مجلس بودند و این مسئله را بررسی کنند که چرا این کار انجام نشده و ۳۰ درصد برنامه اجرا شده است؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: اگر به مردم نقش دهیم، اگر دولت و مجلس هم کوتاهی در وظیفه کردند، کار متوقف نمی‌شود. باید مردم هم بتوانند طی اجرای آن پیگیری کرده و مطالبه داشته باشند. بنده از هر دانشگاه خواسته‌ام که تبدیل به یک دولت سایه شود و مسائل را قدم‌به‌قدم دنبال کند.

جلیلی بیان کرد: مسئله‌ای که آقای پزشکیان درباره ادای حقوق اهل سنت گفت، نکته‌ی خوبی است و چه به من رأی داده و یا ندهند، اینان حق دارند. این اخلاق بدی است که گفته شود بیایید و رای دهید و بعد از انتخابات مسائل پیگیری نشود. همه ایران سرای من است و باید همه اقوام مورد توجه قرار بگیرند. اقوام و مذاهب مخلف باید در کشور نقش ایفا کنند.

ادامه دارد…

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید