به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرابورس ایران سومین هفته کاری تیرماه ۱۴۰۳ را با رشد اکثر متغیرها و میزبانی از دادوستد نزدیک به ۳.۷ میلیارد ورقه بهادار به ارزش ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پشت سر گذاشت. ارزش بازار فرابورس نیز در این هفته با ۱.۱ درصد رشد به بیش از ۲.۳ میلیون میلیارد تومان […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرابورس ایران سومین هفته کاری تیرماه ۱۴۰۳ را با رشد اکثر متغیرها و میزبانی از دادوستد نزدیک به ۳.۷ میلیارد ورقه بهادار به ارزش ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پشت سر گذاشت. ارزش بازار فرابورس نیز در این هفته با ۱.۱ درصد رشد به بیش از ۲.۳ میلیون میلیارد تومان رسید.
شاخص کل فرابورس که در انتهای هفته ماقبل، در ارتفاع ۲۲ هزار و ۱۵۴ واحدی قرار داشت در پی رشد ۲.۱ درصدی، در پایان هفتهای که گذشت در سطح ۲۲ هزار و ۶۲۷ واحدی ایستاد و بدین ترتیب رشد آیفکس از ابتدای تیرماه به ۳.۴ درصد رسید.
در ۵ روز کاری هفتهای که پشت سر گذاشتیم ضمن افزایش ۵۰ درصدی حجم کل دادوستدها، شاهد رشد حجم و ارزش تمامی بازارها بودیم.
همچنین در هفته گذشته سهامداران فرابورسی در بازار اول ۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون سهم به ارزش بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان و در بازار دوم نیز ۹ میلیارد برگه سهام به ارزش ۳.۴ هزار میلیارد تومان را دست به دست کردند.
بدین ترتیب حجم و ارزش مبادلات در بازار اول حدود ۵۰ درصد و این متغیرها در بازار دوم بیش از ۱۰۰ درصد رشد کردند.
از سوی دیگر حاصل معاملات صورتگرفته در تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه، معامله یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در این بازار بود که در پی جابهجایی ۵ میلیارد برگه سهم رقم خورد.
همچنین بازار مشتقه فرابورس در هفته سوم تیرماه جاری، دادوستد ۷۰۰ هزار ورقه بهادار به ارزش ۶۴ میلیارد تومان را به خود دید.
در بازار توافقی نیز ۳۲ میلیون دارایی مالی به ارزش ۱۲ میلیارد تومان دست به دست شد. همچنین در بازار نوآفرین معامله ۴۲ میلیون ورقه به ارزش ۲۸ میلیارد تومان ثبت شد.
از سوی دیگر بازار ابزارهای نوین مالی میزبان نقلوانتقال ۱.۸ میلیارد ورقه بهادار بود و ارزش مبادلات این بازار به ۱۲۷ هزار میلیارد تومان رسید.
بررسی جدول معاملات ابزارهای مالی شامل اوراق مالی اسلامی، تسهیلات مسکن و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نشانگر آن است که معاملات اوراق مالی اسلامی و اوراق تسهیلات مسکن با کاهش حدودا ۵ درصدی مواجه شده در حالی که ارزش مبادلاتی صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله رشد ۳۶ درصدی داشته است.
طی هفته گذشته جمعا ۱.۱ میلیارد ورقه مالی اسلامی به ارزش ۱۰۶ هزار میلیارد تومان دست به دست شده است. حجم اوراق تسهیلات مسکن در نمادهای تسه و تملی نیز ۱.۴ میلیون و ارزش مبادلات آن ۱۷۵ میلیارد تومان بود.
در نهایت نگاهی به جدول صنایع پیشرو معاملات در سومین هفته کاری تیرماه امسال نشان میدهد که گروههای استخراج کانههای فلزی و خودرویی هر کدام با در اختیار گرفتن سهم ۱۰ و ۹ درصدی، بیشترین ارزش معاملات خرد را در بازار سهام و اختیار سهام به خود اختصاص دادهاند.
سرمایهگذاریها، بیمه و محصولات شیمیایی نیز در جایگاههای سوم تا پنجم قرار گرفتند. در مجموع ارزش معاملات خرد فرابورس به حدود ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید.
انتهای پیام/