به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش رئیس سازمان برنامه و بودجه با سرپرست ریاست جمهوری که رونوشت آن به رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده است، در خصوص وضعیت قیمت برنج بعد از حذف ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی نوشته است، قیمت برنج وارداتی بعد از حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش رئیس سازمان برنامه و بودجه با سرپرست ریاست جمهوری که رونوشت آن به رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده است، در خصوص وضعیت قیمت برنج بعد از حذف ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی نوشته است، قیمت برنج وارداتی بعد از حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به قیمت برنج هندی در بازار آزاد خواهد رسید. همچنین حذف ارز ترجیحی تاثیر زیادی در تغییر قیمت برنج داخلی نخواهد داشت. همچنین در انتهای این مکاتبه آمده بود حذف ارز ترجیحی واردات برنج عملا نباید تاثیر چندانی بر افزایش قیمت بر بازار داخلی داشته باشد.
لازم به ذکر است داود منظور نامه خود به سرپرست رئیسجمهور پیشنهاد داد با توجه به افزایش تولید برنج در کشور و نیز افزایش واردات در سالهای گذشته ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی واردات برنج حذف شود. گفتنی است در سالهای گذشته سالانه حدود یک میلیون تن برنج با ارز ترجیحی وارد کشور میشد و تفاوت نرخ ارز ترجیحی با نرخ آزاد واردکنندگان را برای واردات بیش از نیاز کشور ترغیب میکرد.
ورود به موقع رسانه ها و برخی نمایندگان مجلس، مانع تصمیم سازی شتاب زده دولت شد
با انتشار نامه سازمان برنامه و بودجه، و رسانه ای شدن این مکاتبه که در آن محاسبات قیمت برنج وارداتی پس از حذف ارز ترجیحی صورت گرفت، این اقدام شتاب زده در روز های پایانی دولت سیزدهم ملغی شد.
همچنین از طرفی یکی از اعضای کمسیون اقتصادی مجلس نیز با انتقاد از مدافعان حذف ارز ترجیحی، در راستای تداوم تخصیص این ارز به برنج نقش شایانی را ایفا کرد. حسین صمصامی در همین راستا در یادداشتی با انتقاد از حذف ارز ترجیحی برنج گفته بود: خبرهایی مبنی بر حذف ارز ۲۸۵۰۰ واردات برنجچ به گوش می رسد. این اقدامات در انتهای دولت سیزدهم بوی توطئه اقتصادی می دهد چرا که قیمت برنج نیز مانند حبوبات و ۴۸۵ قلم کالای دیگر ۵۰ درصد گران خواهد شد. به عنوان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با این تصمیم مخالفم و پیگیری های لازم را انجام خواهم داد.
ارز ترجیحی برنج باقی ماند
در همین راستا و به دنبال موج رسانه ای ایجاد شده و با توجه به تجربیات حذف ارز ۴۲۰۰ و افزایش قیمت کالاهایی همچون مورغ و گوشت و … در نهایت سخنگو انجمن واردکنندگان برنج ایران عنوان کرد: برنج وارداتی در فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی باقی ماند.
لازم به ذکر است صبح روز جاری، یکصد وبیست و چهارمین جلسه کمیسیون فرعی اقتصاد دولت برگزار گردید که یکی از دستورات این جلسه، حذف برنج وارداتی از فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی بر مبنای پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه بود و در نهایت با توجه به بررسی موضوع و استدلالهای مطرح شده، این پیشنهاد از دستور کار خارج شد.
انتهای پیام/