شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 25574 |
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۹ |
300 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اخیرا یک مجله علمی اعلام کرد که کابل‌های اینترنت زیر دریا می‌توانند زلزله و سایر بلایای آبی همچون سونامی را تشخیص دهند. از این کابل‌های فیبر نوری می‌توان به طور موثر برای نظارت بر تغییرات آب و هوا نیز استفاده کرد. به گزارش سایت fact-file؛ این کابل‌ها که توسط شرکت‌های مخابراتی در بستر دریاها نصب […]

اخیرا یک مجله علمی اعلام کرد که کابل‌های اینترنت زیر دریا می‌توانند زلزله و سایر بلایای آبی همچون سونامی را تشخیص دهند. از این کابل‌های فیبر نوری می‌توان به طور موثر برای نظارت بر تغییرات آب و هوا نیز استفاده کرد.
به گزارش سایت fact-file؛ این کابل‌ها که توسط شرکت‌های مخابراتی در بستر دریاها نصب شده‌اند، می‌توانند به عنوان یک شبکه غول پیکر از حسگر‌های اعماق مورد استفاده قرار بگیرند. این تحقیق توسط آزمایشگاه ملی فیزیک انگلستان (NPL) و انجمن‌های مرتبط با آن انجام شده که دانشمندان انگلیسی و کانادایی این فیبر نوری را  آزمایش کردند.
سنسور‌های تشخیص زلزله
چنین حسگر‌های اختصاصی، امروزه در برخی از نقاط جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به گفته دکتر مارا از مؤسسه NPL، ۷۰ درصد از سطح زمین را آب تشکیل می‌دهد، اما برای نظارت بر فعالیت‌های آن، تمام ایستگاه‌های لرزه نگاری در خشکی هستند، زیرا نصب آن در زیر سطح آب بسیار گران است.
تخمین زده می‌شود که بیش از ۴۳۰ حسگر در سراسر جهان وجود دارد که مسافت ۱.۳ میلیون کیلومتری را پوشش می‌دهد. دکتر مارا بیشتر توضیح داد که فشار، دما و ارتعاشات به میزان بسیار کمی تأثیر می‌گذارند به همین علت  سرعت شگفت انگیزی که از کابل می‌رود را می‌توان با مانیتور‌های بسیار حساس اندازه گیری کرد.

او در ادامه گفت: اگر فرآیند مذکور به طور همزمان روی تعداد زیادی کابل اعمال شود، این ساختار به مجموعه بزرگی از زلزله یاب‌ها تبدیل می‌شود.همچنین  سنسور‌های کابلی به دلیل نزدیکتر بودن به کف دریا به راحتی می‌توانند کانون زلزله را بسیار صحیح‌تر شناسایی کنند.
گفتنی است که این تحقیق در‌های جدیدی را برای پیش بینی تغییرات اقلیمی و جلوگیری از بلایای طبیعی باز کرده  که  دانشمندان می‌توانستند مناطق دورافتاده‌ای را که در آن استفاده از روش‌های سنتی دشوار بود، شروع کنند. امیدواریم با این تحقیق جدید بشریت آینده‌ای امن تری داشته باشد.
بیشتر بخوانید

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید