به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی بازار تلفن همراه نشان از آشفتگی و عدم نظارت بر این بازار دارد. از طرفی کالاهای قاچاق و ممنوع که مشمول ریجیستری نمی شوند و عملا وادرات آن ها به کشور مجوز ندارد، به وفور در بازار یافت می شوند و از طرفی شاهد وجود کالاهای رفرش و […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی بازار تلفن همراه نشان از آشفتگی و عدم نظارت بر این بازار دارد. از طرفی کالاهای قاچاق و ممنوع که مشمول ریجیستری نمی شوند و عملا وادرات آن ها به کشور مجوز ندارد، به وفور در بازار یافت می شوند و از طرفی شاهد وجود کالاهای رفرش و رینیو به قیمت کالاهای اصل و نو هستیم. گفتنی است سازمان توسعه تجارت نیز بارها در خصوص اصالت این کالاها تذکر داده و عنوان کرده که بسیاری از مدل های قدیمی تلفن همراه برند آیفون، رفرش و ریپک هستند.
بررسی ها نشان می دهد در حالی که قیمت آیفون های ۱۳ و ۱۳ پرو و ۱۳ پرومکس در سایت های معتبر بین المللی به دلیل اینکه تقریبا تمامی آن ها مدل های رفرش و رینیو هستند، بسیار پایین تر از مبلغی است که واردکنددگان در گمرک اظهار می کنند، اما قیمت این تلفن های همراه در بازار حتی از مدل های نو و با اصالت این کالاها بیشتر است.
به عنوان مثال در شرایطی که قیمت آیفون ۱۳ پرومکس با حافظه ۲۵۶ در سایت های معتبر خارجی، نهایتا حدود ۶۵۰ دلار (قیمت خرده فروشی آن) است قیمت این کالا در گمرک بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ دلار اظهار می شود که به معنای بیش اظهاری ۳۰ تا ۳۵ درصدی آن است.
لازم به ذکر است واردات گوشی های بالای ۶۰۰ از جمله آیفون از محل واردات در برابر صادرات خود انجام شده و ارزی از سامانه نیما برای واردات آن تخصیص نمی یابد. نکته قابل توجه اینکه با وجود عدم تخصیص ارز سامانه نیما با بیش اظهاری در این حوزه به نوعی شاهد رفع تعهد ارز صادراتی به صورت سوری و غیرواقعی هستیم.
انتهای پیام/