به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، معاون نخست وزیر ارمنستان در نشست شورای سران دولت کشورهای عضو پیمان جمعی گفت که مناقشه قره باغ کوهستانی را نمیتوان با زور حل کرد و وضعیت اسرای جنگی ارمنستان حادترین موضوع ایروان با باکو است.
به گزارش خبرگزاری «پان آرمنیان» «مهر گریگوریان» معاون نخست وزیرارمنستان گفت که ارمنستان از نقش میانجی ریاست مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در پیشبرد روند صلح با هدف حل و فصل انحصاری سیاسی و دیپلماتیک مناقشه قره باغ حمایت میکند.
گریگوریان گفت: «دولت ارمنستان متعهد به اجرای دقیق تعهدات مندرج در بیانیه های سه جانبه سبران ارمنستان، روسیه و آذربایجان است.»
وی افزود: «در میان تعدادی از مشکلات حل نشده، حادترین آنها موضوع اسیران جنگی ارمنی و سایر افراد در بازداشت آذربایجان پس از تهاجم نظامی گسترده علیه مردم قره باغ کوهستانی است که با میانجیگری روسیه متوقف شد. بر اساس اطلاعاتی که توسط آذربایجان تایید شده است، ۳۸ نظامی و غیرنظامی ارمنستانی همچنان در اسارت آذربایجان به سر میبرند که این نقض موازین و اصول حقوق بشردوستانه بینالمللی است.»
وی افزود: «در خصوص پنج اصل مطرح شده از سوی طرف آذربایجانی، باید یادآور شوم که ارمنستان شش نکته را برای حل و فصل همه جانبه مناقشه قره باغ کوهستانی اعلام کرده است.»
در رویدادی مرتبط بین این دو کشور وزارت دفاع ارمنستان روز یکشنبه مدعی جراحت یکی از نیروهای خود به دلیل تیراندازی ارتش جمهوری آذربایجان شد.
به گزارش وبگاه «رادیو ارمنستان» در جریان تیراندازی یگانهای آذربایجان به پایگاههای نظامی نیروهای مسلح ارمنستان واقع در شرق مرز ارمنستان و آذربایجان، این نظامی مجروح شد. وزارت دفاع ارمنستان از رضایت بخش بودن حل این نظامی خبر داده است.
دولتهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان روز شنبه ب بار دیگر مدعی تیراندازی به سمت مواضع مرزی همدیگر شدند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شده که یگانهای نیروهای مسلح ارمنستان با استفاده از سلاحهای سبک مواضع ارتش این کشور در منطقه «کلباجار» را جمعه شب هدف قرار دادند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از پاسخ به تیراندازی نیروهای ارمنستان خبر داد. وزارت دفاع ارمنستان بلافاصله بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان را رد کرد.
جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتشبس با امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقشآفرینی کرد. با این حال، این دو کشور کماکان در نقاط مرزی باهم مشکل دارند و طرفین همدیگر را به نقض آتش بس متهم میکنند. (جزئیات بیشتر)
م