محمد قربانی معاون سابق برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در دهه ۹۰ ماشین کشاورزی رکود داشت و با سرعت کندی به کار خود ادامه داد و به دانش بنیان نمودن و ارتقا بهره وری کشاورزی توجه لازم نشد. وی افزود: این دهه با نرخ […]
محمد قربانی معاون سابق برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در دهه ۹۰ ماشین کشاورزی رکود داشت و با سرعت کندی به کار خود ادامه داد و به دانش بنیان نمودن و ارتقا بهره وری کشاورزی توجه لازم نشد.
وی افزود: این دهه با نرخ وابستگی بالا به واردات کالاهای اساسی کشاورزی و نهادههای دامی به کار خود پایان داد به طوریکه به طور متوسط منفی ۵ میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی بوده است.
معاون سابق برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دهه نود از ظرفیتهای بخش کشاورزی به درستی استفاده نشده است گفت: در این دهه به طور متوسط ۳.۵ درصد در بهترین حالت سرمایه گذاری داشتیم که با توجه به ارزش افزوده ۱۱.۷ درصد بخش کشاورزی، عدد ناچیزی است.
وی تصریح کرد: بر اساس هر تئوری، میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باید حداقل به اندازه ارزش افزودهای باشد که ایجاد کرده است تا بتواند ظرفیت جدیدی ایجاد کند و امنیت غذایی کشور، بهره وری بخش کشاورزی و معیشت کشاورزان را ارتقا دهد.
انتهای پیام/