یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 260482 |
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱ |
10 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، در پنجمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ که صبح امروز (دوشنبه) به‌ریاست محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، رویکردها و سیاست‌های کلان تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مورد بررسی قرار گرفت و همچنین طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام توسط شرکت ملی نفت ایران تصویب شد. […]

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، در پنجمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ که صبح امروز (دوشنبه) به‌ریاست محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، رویکردها و سیاست‌های کلان تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مورد بررسی قرار گرفت و همچنین طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام توسط شرکت ملی نفت ایران تصویب شد.

 

عارف در این جلسه با اشاره به اهمیت سازمان برنامه و بودجه و تأکید بر ارتقاء جایگاه این سازمان در نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی کل کشور تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه نقشی مهم و اساسی در ایجاد هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی در جهت‌دهی و برنامه‌ریزی منابع مالی موردنیاز طرح‌های بزرگ زیرساختی و عمرانی در کشور دارد.

وی با تأکید بر اینکه شورای اقتصاد از نهادهای مهم و باسابقه تاریخی در کشور است که باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، تصریح کرد: باید با توجه ویژه به نقش و عملکرد شورای اقتصاد و ارتقاء جایگاه آن، از ایجاد شوراها و کمیته‌های موازی برای تصمیم‌گیری اقتصادی جلوگیری شود تا راهبردها، وعده‌ها و برنامه‌های رئیس‌جمهور هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین راجع به اهمیت توجه به نظرات بخش خصوصی و غیردولتی از جمله تعاونی‌ها در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی تصریح کرد: امروز انتخاب بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشور یک اختیار نیست بلکه تکلیف و الزام است و باید در جلسات تصمیم‌گیری اقتصادی دولت همانند شورای اقتصاد بخش خصوصی و فعالین و کارآفرینان اقتصادی نقشی پررنگ ایفا کنند و از نظرات آنان در تصمیم‌گیری اقتصادی و بودجه‌ریزی استفاده شود.

عارف با بیان اینکه تعهد به آرمان‌های انقلاب و نظام، خدمت به مردم، به‌کارگیری افراد دردمند و متعهد از مهم‌ترین معیارهای به‌کارگیری و انتخاب افراد در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم است، افزود: راهبرد انتخاب مدیران و وزرا در این دولت توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به‌دنبال تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مردم و وعده‌های داده‌شده توسط رئیس‌جمهور و در رأس همه آنها حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشند.

وی بر به‌کارگیری نیروهای متخصص، متعهد و جوان در مسیر رسیدن به این اهداف تأکید کرد.

همچنین در این جلسه حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه با ابراز اینکه هدف اصلی شورای اقتصاد گره‌گشایی از دستگاه‌ها و فعالین اقتصادی است، گفت: شورای اقتصاد با نزدیک به یک قرن تجربه در قالب‌های مختلف و با برگزاری جلسات در کمیسیون‌های تخصصی با حضور معاونین وزرا، نمایندگان بخش‌های خصوصی و تعاونی و نظارت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نقشی مهم در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور دارد.

در ادامه جلسه شورای اقتصاد که رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور، وزرای نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند، رویکردها و سیاست‌ها و جهت‌گیری‌های کلان بودجه ۱۴۰۴ طرح و ضمن تأیید کلیات پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه مقرر گردید نظرات اعضا دریافت و در متن پیشنهادی برای طرح در هیئت دولت اعمال گردد.

در ادامه این جلسه درخواست وزارت نفت درخصوص طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام به‌میزان ۲۵۰ هزار بشکه در روز در ۳۴ میدان نفتی کشور توسط شرکت ملی نفت ایران مصوب و مقرر شد سازوکار اجرایی این مصوبه طی تفاهمنامه‌ای بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران تعیین شود.

همچنین سازمان برنامه و بودجه گزارشی از وضعیت اقتصادی و جهت‌دهی بودجه سال آینده در چهار شاخص کلان اقتصادی بخش حقیقی، بازار کار، بخش اسمی و شاخص نابرابری ارائه کرد که اعضا و برخی از وزرا نظرات، رویکردها، پیشنهادات و طرح‌های خود را در این زمینه مطرح کردند.

انتهای پیام/+

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید