دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 261622 |
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۸ |
13 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از مرزی‌ترین و مهمترین فازهای میدان مشترک پارس جنوبی است که توسعه آن بیش از ۲۰ سال به تعویق افتاده بود. در سالهای اخیر توسعه ایرانی این فاز در دستور کار قرار گرفت، اما این مهم هم با تأخیر بسیار انجام شد به‌طوری که […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از مرزی‌ترین و مهمترین فازهای میدان مشترک پارس جنوبی است که توسعه آن بیش از ۲۰ سال به تعویق افتاده بود.

در سالهای اخیر توسعه ایرانی این فاز در دستور کار قرار گرفت، اما این مهم هم با تأخیر بسیار انجام شد به‌طوری که از مجموع ۲۴ حلقه چاه تولیدی این میدان، تنها ۵ یا ۶ چاه در مدار بهره برداری قرار گرفته و تولید روزانه این فاز از ۱۵ میلیون مترمکعب فراتر نرفته است.

تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف رسیدن تولید روزانه گاز از این پروژه از ۱۵ میلیون مترمکعب فعلی، به ۵۶ میلیون مترمکعب آن هم در یک سال اول دولت چهاردهم، در دستور کار “محسن پاک نژاد” وزیر پیشنهادی نفت قرار دارد.

بررسی برنامه ارائه شده وی به مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که پاک نژاد برای کاهش ناترازی تولید و مصرف گاز، یک برنامه کوتاه مدت (یک ساله) در دستور کار دارد که شامل تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی، حفاریهای تعمیراتی و درون میدانی در میدان پارس جنوبی به منظور افزایش تولید نهایی ۶ میلیون متر مکعب در روز، احداث مجموعه‌های جمع‌آوری و تفکیک تابناک، دی و آغار، راه اندازی کارخانه NGL-3100 با هدف جمع آوری گازهای مشعل منطقه دهلران، راه اندازی ایستگاه های تقویت فشار در حال ساخت شامل ایستگاه های تقویت فشار هما، وراوی و ایستگاه های پیش تراکم ۹۰۰ و ۱۰۰۰، اجرای طرحهای زودهنگام میادین دی، آغار، توس، خارتنگ به ظرفیت ۲۳ میلیون متر مکعب در روز، انعقاد قرارداد آغاز فعالیت اجرایی واحدهای نمزدائی پالایشگاه فراشبند و شیرینسازی پالایشگاه پارسیان به ظرفیت ۴۰ میلیون متر مکعب در روز و برنامههای کوتاه مدت جمعآوری گازهای مشعل به ظرفیت ۴ میلیون متر مکعب در روز می‌شود.

در صورت تحقق برنامه تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی در یک‌سال آینده، پرونده بخش نخست توسعه پارس جنوبی بعد از سالها بسته خواهد شد و توسعه این میدان مشترک گازی به فاز دوم که موضوع مهم فشارافزایی است، وارد می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید