به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات پیشنهادی دولت چهاردهم در دومین روز بررسی صلاحیتهای وزرا در جلسه علنی امروز مجلس طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بیان کرد: بنده از نمایندگانی که در حمایت از وزارت اطلاعات سخنانی را مطرح کردهاند، تشکر میکنم. وی افزود: بر […]
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات پیشنهادی دولت چهاردهم در دومین روز بررسی صلاحیتهای وزرا در جلسه علنی امروز مجلس طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بیان کرد: بنده از نمایندگانی که در حمایت از وزارت اطلاعات سخنانی را مطرح کردهاند، تشکر میکنم.
وی افزود: بر اساس قانون تأسیس وزارت اطلاعات، تولید اطلاعات و مشارکت در تأمین امنیت ملی دو وظیفه اصلی این وزارتخانه است که توسط سربازان گمنان امام زمان(عج) با الهام از اندیشههای امام و رهبری ازظریق اقدامات امنیتی، صیانتی، تأمینی و مقابلهای صورت میگیرد.
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در برنامه هفتم تکالیفی بر این وزارتخانه گذاشته شده از جمله مشارکت در تقویت امنیت مرزی، تقویت امنیت سایبری، طرح جامع پایش اطلاعاتی کشور، تأمین نیازهای نهادهای اطلاعاتی، کمک به هوشمندسازی و دولت الکترونیک، توسعه پدافند غیرعامل و ارتقای ضریب امنیت پایدار.
خطیب عنوان کرد: امروز در نقطهای ایستادهایم که قدرت، امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است. از سویی در منطقهای هستیم که با جنگها و تنشهای متعددی مواجه بودهای از جمله خلق درندهترین مصداق تروریسم تکفیری با عنوان داعش و از سوی دیگر رونمایی از تروریسم رسمی و دولتی با گسیختن افسار وحشیترین باند نژادپرست صهیونیست و تولید بیسابقهترین قتلگاه بیگناهان بهویژه کودکان وزنان در منظر جهانیان را شاهد هستیم.
وی اظهار داشت: رویارویی دشمن با نظام اسلامی از آغازین روزهای انقلاب تا امروز وجود داشته و امروز دشمن جنگ ترکیبی همهجانبه را با کاربست ابزارهای و پیوستهای جنگ شناختی در دستورکار خود قرار داده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینکه دشمن با طراحی اقداماتی تضعیف ساخت درونی قدرت در کشورمان را هدف گرفته است، تصریح کرد: امروز سرویسهای اطلاعاتی ۵۳ کشور جهان «میز ایران» دارند و بسیاری از پروژههای ضدامنیتی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیمکار صورت میپذیرد.
خطیب عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران به لطف خدا، تدابیر رهبر معظم انقلاب، همراهی مستمر مردم و مجاهدتهای خاموش سربازان گمنام امام زمان(عج) همچنان در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است. دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی نظام توانسته قدرتمندانه بر توطئهها فائق آیند و امنیت و یکپارچگی کشور را تأمین کنند و این روند نیز ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در چهلمین سال تأسیس وزارت اطلاعات هستیم که بلوغ و بالندگی پایگاه عظیم جهاد تلاش خدمات وزارت در دولت چهاردهم تداوم مییابد؛ ارزیابی واقعگرایانه از محیط امنیت ملی باید معطوف به نگاهی روندمحور و راهبردی باشد. البته محیط امنیت ملی اکنون دستخوش تغییرات شگرفی شده که مواجهه با آن مستلزم رویکردی تحولی، عالمانه و تخصصی است که وزارت اطلاعات عملاً این بازخوانی را پیشه کرده و رهیافتهای جدیدی را اجرا کرده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: اولویت اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه بهجای اقدامات تدافعی و پسینی، تقویت موازین دینی و اخلاقی در تایید صلاحیتها و فعالیتهای اطلاعاتی، تقدم رویکرد صیانتی نسبت به آحاد جامعه بر رویکرد برخوردهای امنیتی، توسعه اطلاعات مردمی و مردمپایه کردن اطلاعات، بهرهبرداری از فناوریهای نوین، توجه بر نبرد روایتها و جنک شناختی، تقویت جریان مقاومت و تقویت همکاری با سرویسهای اطلاعات همسو از جملهی این رهیافتهاست.
خطیب بیان کرد: همچنین وزارت اطلاعات بهعنوان دستگاه مادر طلاعاتی کشور در برابر صفآرایی همهجانبه دشمن در قالب یک قرارگاه اطلاعاتی توانسته با همافزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی کشور در جهت مقابله و خنی اقدامات دشمن گام بردارد و اقدامات متعددی را گسترده علیه اردوگاه خصم سامان دهد.
وی تأکید کرد: وزارت اطلاعات در دوره اخیر با مجموعهای از عملیاتهای ضدتروریستی و ضدجاسوسی غالب طرحهای دشمن را شکست داده است.
خطیب افزود: مقابله با رژیم صهیونیستی از جمله شناسایی جاسوسان موساد در ۲۸ کشور، بهرهبرداری در تبادل، رویکرد تهاجم در مبداء کانونهای توطئه ضدجاسوسی و اقدام همزمان سیاسی، حقوقی و امنیتی علیه برخی اهداف در این چاچوب محقق شده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات عنوان کرد: برخورد با جاسوسان دشمن در بالاترین سطوح نشانگر رویکرد حرفهای و متعهدانه و همچنین بدون مماشات وزارت در مأموریتهای محوله است. تلاش در جهت خنثیسازی اثر تحریمها و جنگ اقتصادی دشمن، مبارزه با مفساد کلان اقتصادی و پیشتیبانی از حکمرانی اقتصادی کشور در دوره اخیر پیگیری شد.
خطیب گفت: جلب یاری مردم در کشف توطئههای دشمن و توفیق وزارت در به ثمر رسیدن برخی کیسهای مهم اخیر با مساعدت مردمی نمونههای روشنی از این رویکرد است و معتقدیم جز با اتکاء به ظرفیت مردم نمیتوان بر این حجم از تهدیدات فائق شد و به تقویت این رویکرد خواهیم پرداخت.
وی اضافه کرد: در دوره اخیر تبادل اطلاعاتی با سرویسهای اطلاعاتی و حمایت از دیپلماسی کشور با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پنهان و امنیتی تقویت شده و نقشآفرینی موثرتری در آن داشته که در دوره جدید نیز پیگیری خواهیم کرد. حمایت از نظام مدیریتی و تعامل با قوای مختلف در شناخت راهبردی، صیانت و سالمسازی ارتقای کیفیت حکمرانی در بازتعریف نقش اطلاعاتی متناسب با اقتضائات کنونی اجرایی شده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات خاطر نشان کرد: سرمایهگذاری قابل توجه در توجیه و آگاهسازی نخبگان و اقشار خاص و همچنین عموم جامعه با تولید محصولات متنوع و کیفی مکتوب، صوتی و تصویری و همچنین برگزاری جلسات، نمایشگاهها و همایشهای مختلف با جامعهی هدف موجب صیانت از جمع کثیری جامعهمان شده است. تقویت و توسعه حراستها با تغییر فرایندها و روشها، هوشمندسازی مدیریت، توانمندسازی منابع انسانی، حمایت از نگاه حرفهای و تعامل با دستگاههای مخلتف و برداشتن گامهای بلند در این حوزه دنبال شده که نیاز به عنایت هرچه بیشتر مجلس دارد.
خطیب گفت: اهتمام به شناسایی فناوریهای نوظهور از جمله هوش مصنوعی یا علوم شناختی در فعالیتهای اطلاعاتی تحولات چشمگیری در جمعآوری و تحلیل اطلاعات داشته و نیل به اهداف را دسترسپذیرتر کرده است.
وی عنوان کرد: نگاه همدلانه و دلسوزانه تشکیلات اطلاعاتی به افراد همواره مبنای مهمی در مسیر حرکت اطلاعاتی بوده است. اگر دستکاه اطلاعاتی برابر دشمنان و خائنین به ملت با سرسختی و مقتدرانه ایستادگی میکند اما با خطای فریب خوردگان یا خطای ناآگاهان صبورانه و حمایتگرانه برخورد میکند. تعداد قابل توجه افراد بهجای دستگیری و احضار صرفاً مورد تذکر قرار گرفتهاند یا مهمتر از آن، اساساً در جلسات گفتوگو و توجیه دلسوزانه اقناع و راهنمایی شدهاند.
وزیر پیشنهادی اطلاعات خاطر نشان کرد: یکی از وجوهی که کمتر عیان است، اهتمام و تمرکز وزارت اطلاعات بر حوزه پژوهشی است که تشکیلات اطلاعاتی با برخورداری از دانشگاه، پژوهشگاه، اندیشکده و موسسات تحقیقاتی کارنامهی درخشانی در این زمینه دارد که تداوم خواهد یافت.
خطیب اظهار داشت: طبق منویات ریاست جمهوری تقویت وفاق ملی و انسجام داخلی سرلوحه برنامهها وزارت خواهد بود. امنیت پایدار، افزایش سرمایه اجتماعی، تقویت قدرت ملی و پیشرفت کشور در گروی نگاه همدلانه اضلاع مختلف سیاسی و اجتماعی و کاهش شکافهاست.
وی در پایان بیان کرد: تشکیلات اطلاعاتی متأثر از این رویکرد ظرفیت خود را در مسیر تقویت و بالندگی جبهه انقلاب بکار خواهد بست. در صورت استمرار توفیق خدمت در پیشگاه خدا، مقام معظم رهبری و مردم همه توان خود را برای ارتقا و تعالی امنیت کشور بهکار خواهم بست تا به مدد امام زمان(عج) پیشران موثری در اعتلای آرمانهای جبهه انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان باشم.
انتهای پیام/