یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 264587 |
تاریخ انتشار : ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶ |
8 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهریور ماه سال گذشته بود که وزیر سابق اقتصاد در پاسخ به سؤالی در خصوص واردات ۷۰۰ میلیون دلاری آیفون‌های آمریکایی رفرش و ری‌پک از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود و فروش آن به‌قیمت نرخ بازار آزاد در حالی که سازمان امور مالیاتی، مالیات این دسته از گران‌فروشان را […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهریور ماه سال گذشته بود که وزیر سابق اقتصاد در پاسخ به سؤالی در خصوص واردات ۷۰۰ میلیون دلاری آیفون‌های آمریکایی رفرش و ری‌پک از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود و فروش آن به‌قیمت نرخ بازار آزاد در حالی که سازمان امور مالیاتی، مالیات این دسته از گران‌فروشان را براساس نرخ اسکناس سامانه سنا محاسبه می‌کند، گفت: از رئیس سازمان امور مالیاتی می‌خواهم این مسئله را ظرف یک هفته آینده بررسی و نتیجه را اعلام کند.

وی تاکید کرده بود که با توجه به مصوبات چند سال اخیر نرخ سنا مورد توجه نبوده و نرخ‌هایی نظیر ETS در حوزه تجارت خارجی مورد توجه قرار گرفته است، با وجود این (و با در نظر گرفتن تأکید سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان بر ملاک بودن نرخ سامانه سنا در رویه واردات در برابر صادرات خود) مسئله را از سازمان امور مالیاتی پیگیری خواهیم کرد.

بر این اساس وزیر سابق اقتصاد خواستار بررسی فوری سازمان امور مالیاتی در خصوص احتمال فرار مالیاتی واردکنندگان آیفون و موبایل بالای ۶۰۰دلار در سال ۱۴۰۱ شده بود. با این حال تا کنون خبری از اقدامات انجام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور منتشر نشده است. با در نظر گرفتن گذشت یک سال از این دستور انتظار می‌رود سازمان امور مالیاتی هر چه سریعتر در خصوص بررسی فرار مالیاتی واردکنندگان تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار شفاف‌سازی کند.

به گزارش تسنیم، بحث قرار مالیاتی واردکنندگان موبایل بالای ۶۰۰ دلار از آنجایی مطرح شد که در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ میلیون دلار از این مدل تلفن‌های همراه وارد کشور شد که عمده آنها آیفون‌های رفرش و ریپک شده بودند؛ اما اینطور مطرح شده بود که نرخ محاسبه قیمت و به دنبال آن مالیات کالاهای وارد شده، براساس نرخ سنا محاسبه شده است. این در حالی بود که این دسته از کالاها به طور مشخص به قیمت دلار بازار آزاد به مصرف‌کننده نهایی فروخته می‌شد.

البته در مواردی گفته شد که شرکت‌های اصلی کالا را به قیمت وارد شده فروخته‌اند اما در همین مورد نیز به نظر می‌رسید که پای شرکت‌های صوری برای فرار از مالیات به میان آمده است. این موارد تنها بخشی از تخلفاتی است که در رویه واردات از محل صادرات خود و رویه واردات تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار مورد ابهام قرار گرفته اما هنوز بررسی‌های جدی در این خصوص صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید