به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان در سومین روز سفر خود به نیویورک و در حاشیه هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برنامههای متعدد و فشردهای برگزار کرد. از دیدار با سران کشورهای منطقه و اروپایی گرفته تا گفتوگو با گروههای مختلفی از ایرانیان مقیم. این سفر از روز […]
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان در سومین روز سفر خود به نیویورک و در حاشیه هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برنامههای متعدد و فشردهای برگزار کرد. از دیدار با سران کشورهای منطقه و اروپایی گرفته تا گفتوگو با گروههای مختلفی از ایرانیان مقیم.
این سفر از روز یکشنبه ۱ مهرماه آغاز شد و شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک، به پایان رسید؛ در این گزارش به برنامههای روز آخر سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مقر سازمان ملل پرداختهایم.
** دیدار با همسایهی قدیمی؛ کویت را برادر خود میدانیم
رئیسجمهور کشورمان در اولین برنامهی خود، در دیدار «صباح خالد الحمد الصباح» ولیعهد امیر کویت گفت ما کویت را کشور دوست و برادر خود میدانیم و بر همین مبنا آمادهایم سطح روابط و همکاریهای دوجانبه را عمیقتر، صمیمیتر و در همه ابعاد و زمینهها توسعه دهیم.
پزشکیان همچنین با اشاره به فجایع غزه ضمن تأکید بر اتحاد کشورهای اسلامی برای توقف جنایات اسرائیل، بیان کرد اینکه عدهای زورگو و جنایتکار، زنان و کودکان و بیمارستانها و مدرسهها را تحت عنوان مقابله با تروریسم بمباران میکنند، توهین به شعور جامعه بشری است و حداقل انتظار از کشورهای اسلامی این است که در برابر این جنایات سکوت نکنند و همصدا و متحد با یکدیگر برای توقف جنگ و خونریزی در غزه تلاش کنند.
ولیعهد کویت نیز در این ملاقات با تاکید بر اینکه کشورهای همسایه از جمله ایران و کویت صاحبان اصلی منطقه هستیم و منافع و مصالح منطقه را بهتر از دیگران میدانیم و این ما هستیم که باید با همکاری و همافزایی منطقه خود را حفظ کنیم، از پزشکیان برای شرکت در نشستی با حضور سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرد که با استقبال رئیس جمهور نیز مواجه شد.
وی همچنین اظهار داشت کویت در رابطه با مسئله فلسطین با جمهوری اسلامی همنظر است و بر نقش مهم و محوری ایران در حمایت از آرمان فلسطین تاکید دارد و تلاش خواهیم کرد با همکاری کشورهای اسلامی برای توقف جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه نقشآفرین باشیم.
** شاید وضعیت منطقه از کنترل خارج شود
از دیگر برنامههای مهم رئیسجمهور کشورمان، گفتوگو با اندیشهورزان ارشد آمریکایی بود. این دیدار در ترسیم بهتر چهرهی کشورمان در عرصه جهانی علیرغم ایرانهراسی و تبلیغات سوء، مفید بود.
پزشکیان در این نشست اعلام کرد ما به دنبال حق، عدالت و انصاف هستیم، با هیچ کس در دنیا دعوا نداریم و البته زیر بار ظلم هم نخواهیم رفت. برای بنده قابل پذیرش نیست که وقتی در یک کشور مستقل مثل ایران اتفاقی برای یک فرد میافتد کشورهای غربی همه افکارعمومی دنیا را علیه ما بسیج میکنند، اما چگونه است که در برابر کشته شدن روزانه صدها کودک و زن بیگناه سکوت اختیار کرده و حتی از بانی این جنایات حمایت هم میکنند.
جنایات اسرائیل در منطقه، در این دیدار پزشکیان هم مغفول نماند و وی تصریح کرد رژیم صهیونیستی با گسترش درگیری به لبنان مجددا تلاش دارد که پای ایران را به درگیری در منطقه باز کند، ما در برابر این توطئه خویشتنداری میکنیم، اما با توجه به شدت و گستردگی جنایات صهیونیستها، هم در داخل ایران و هم در منطقه احساسات عمومی به شدت جریحهدار شده و شاید وضعیت به شکلی از کنترل خارج شود.
رئیسجمهور به مسئله برجام و بدعهدی آمریکا و غرب اشاره و بیان کرد ما به برجام متعهد بودیم، اما آمریکاییها و غربیها همان زمان که برجام در حال اجرا بود هم جاسوسانی را همراه بازرسان آژانس به ایران اعزام میکردند تا با خرابکاری در تاسیسات هستهای ایران، ایران را ناقض تعهدات خود معرفی کنند.
** تأکید سران ایران و پاکستان بر تقویت روابط
مسعود پزشکیان صبح چهارشنبه به وقت نیویورک با شهباز شریف نخستوزیر پاکستان دیدار داشت؛ وی ضمن ابراز خرسندی از دیدار با برادران دینی و همسایگان عزیز جمهوری اسلامی ایران، بر عزم کشورمان برای نهایی و اجرایی کردن همه توافقات سفر شهید آیتالله رئیسی به پاکستان تأکید کرد.
شریف نیز گفت صادقانه آماده همکاری با جنابعالی برای ارتقای هرچه بیشتر روابط فیمابین هستیم.
همچنین روسای جمهور دو کشور همچنین توافق کردند که کارگروهی مشترک زمینههای گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری و نیز رفع مشکلات پیشروی خط لوله گاز میان دو کشور را بررسی کند.
** دنبال حل سوءتفاهمات هستم
پزشکیان همچنین در دیدار با «یوناس گار استوره» نخستوزیر نروژ تنشزدایی، گسترش تعامل و ارتباطات با همه کشورهای دنیا بر پایه حسن تفاهم و احترام متقابل را جهتگیری اصلی رویکرد سیاست خارجی دولت دانست و گفت من بهدنبال درمان اختلافات و سوءتفاهمات و رویکردهای پیشگیرانه هستم و شرایط بحرانی و بغرنج منطقهای نیز نیازمند چنین رویکرد و نگاهی است تا برای درمان گرفتاریهای آن راهحلهای درست و صحیحی انتخاب و منطقه به سمت امنیت و ثبات سوق داده شود.
نخستوزیر نروژ نیز ضمن ابراز نگرانی از تشدید دامنه بحران در منطقه گفت ما ضمن به رسمیت شناختن حق تشکیل کشور مستقل فلسطینی، خواستار توقف فوری جنگ و برقراری آتشبس در غزه هستیم و در این راستا تلاش خواهیم کرد.
** حال ما با وقایع غزه و لبنان خوب نیست
رئیس جمهور در ادامهی برنامههای خود در این سفر، با «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان دیدار داشت؛ رئیسجمهور کشورمان در پاسخ به احوالپرسی وی با بیان اینکه حال ما با اتفاقات تلخ و تاسف باری که در لبنان و غزه در حال وقوع است اصلا خوب نیست، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی با جنایات ضد بشری تحت حمایتهای آمریکا، چیزی از حقوق بشر و قوانین و مقررات بینالمللی باقی نگذاشته است.
پزشکیان تصریح کرد کافی است کشورهای اسلامی که با این رژیم در ارتباطند، روابط اقتصادی خود را با او قطع کنند، آن وقت خواهند دید که رژیم کودککش دیگر توان جنایتگری و تجاوز کاری را نخواهد داشت.
وی این را هم گفت که ما برای هرگونه کمک به لبنان آمادگی داریم؛ کمکهای امدادی و پزشکی در حال ارسال است و بیمارستانهای ما پذیرای مجروحان خواهد بود.
نخستوزیر لبنان هم در این دیدار با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی نهفقط امروز، بلکه دهها سال است که در کنار لبنان ایستاده است، خواستار نقشآفرینی بیشتر دیگر کشورهای اسلامی برای جلوگیری از گسترش دامنه جنگ در منطقه شد.
وی همچنین در بخشی از این دیدار با چشمانی اشکبار، تصاویری از شهدا و مجروحان تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را به پزشکیان نشان داد که با ابراز تاسف و تأثر عمیق رئیس جمهور همراه شد.
** آماده گفتگو برای رفع موانع توسعه روابط با جهان هستیم
رئیس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مجمع عمومی، در دیدار با «رومن رادف» همتای بلغارستانی خود با اشاره به قدمت ۱۲۵ ساله روابط دو کشور بیان کرد روابط طولانی و سطح بالای فیمابین نشان میدهد که امروز نیز میتوانیم روابط دو کشور را بسیار بیشتر از امروز گسترش دهیم.
پزشکیان همچنین گفت دولت بنده آماده گفتگوی شفاف و صریح برای رفع هر گونه نگرانی یا موانع توسعه روابط درباره موضوعات مختلف از جمله بحث هستهای، بر اساس احترام و منافع متقابل است.
رئیس جمهور بلغارستان نیز گفتگو یگانه راه رفع منازعات و اختلافات است و بسیار خرسندیم که دولت جنابعالی پیامهای مهمی برای تعامل با کشورهای اروپایی و نیز رسیدن به یک راهحل برای مسئله هستهای ارسال کرده است.
** دیدار با نخبگان ایرانی
رئیسجمهور کشورمان به گفتوگو با جمعی از نخبگان سیاسی ایرانی مقیم آمریکا نشست؛ وی استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور را با تسهیل تردد آنها به کشور، از جمله اولویتهای دولت برشمرد و اظهار داشت قطعا استفاده از توان، تجربه و مشورت شما نخبگان خارج از کشور برای حل مسائل و هموار کردن مسیر پیشرفت موثر خواهد بود.
مسعود پزشکیان همچنین گفت نخبگان، دانشمندان، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ایرانی در هر گوشهای از جهان برای ما قابل احترامند و معتقدیم با کمک آنها خواهیم توانست به مسیرهای جدیدی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور برسیم.
** کشورهای اسلامی روابط اقتصادی با اسرائیل را قطع کنند
رئیسجمهور در دیدار با «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حکومتی سودان که در محل اقامت خود برگزار شد، با بیان اینکه اساسا نیازی به این نیست که ما با رژیم صهیونیستی وارد جنگ شویم، بلکه اگر کشورهای اسلامی روابط اقتصادی خود را با این رژیم قطع کنند، اسرائیل وادار به توقف جنایات خود خواهد شد، تصریح کرد ما از تقویت روابط با همه کشورهای اسلامی از جمله سودان استقبال میکنیم و خوشحالیم که روابط با سودان در حال ارتقا و گسترش است.
برهان نیز ضمن تمجید از مواضع ایران در حمایت از فلسطین و لبنان گفت خیلی از کشورهای اسلامی میخواهند که مواضعی مشابه ایران داشته باشند، اما نمیتوانند. ما به گسترش روابط با ایران افتخار میکنیم و نگاه ما به آینده روابط فیمابین بسیار مثبت است.
** دیدار دیگری با ایرانیان؛ آخرین برنامه
پزشکیان در آخرین برنامهی خود در نیویورک، با جمعی از ایرانیان گفتوگو کرد؛ وی گفت نگاه ما در حکمرانی ایران، نه برای یک گروه و جناح و دستهای خاص بلکه برای برای همه ایرانیان است.
وی به یکی از اهداف اصلی سفرش یعنی زدودن ایرانیهراسی پرداخت و گفت آنچه امروز از ایران در رسانههای غربی تصویر میشود، ناصحیح و نادرست است؛ ما مشکلات را انکار نمیکنیم، اما واقعیت موجود در کشور ما با آنچه رسانههای غربی تبلیغ میکنند، بسیار فاصله دارد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به تلاشهای دولت برای تسهیل تردد و تعامل ایرانیان خارج از کشور با داخل گفت ما هر کاری از دستمان برآید انجام خواهیم داد تا از همه ظرفیتها و توانمندیهای ایرانیان برای آبادانی کشور انجام دهیم. در همین راستا برای اولین بار دو نفر از اهل تسنن که کرد هم هستند به عنوان معاون رئیس جمهور و استاندار انتخاب شدهاند که سابقه نداشته است.
پزشکیان اظهار داشت ما هرگز تهدیدی برای هیچ کشوری نیستیم و اگر هم به دنبال افزایش قدرت نظامی خود هستیم، نه برای تجاوز، بلکه برای تقویت بازدارندگی و قدرت دفاعی است؛ اگر قدرتمند نباشیم همان بمبهایی که بر سر فلسطینیان ریخته میشود، بر سر ما هم ریخته میشود.
بر اساس این گزارش، رئیسجمهور کشورمان پس از سخنرانی در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیدار با ۱۵ تن از سران و مقامات کشورها و سازمانهای بینالمللی، بامداد پنجشنبه بهوقت محلی، نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد.
انتهای پیام/