شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 269898 |
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یک ماه از آغاز به کار «ستار هاشمی» به عنوان وزیر ارتباطات می‌گذرد. در این مدت، طرح‌ها و برنامه‌های او برای چهار سال آینده هنوز فراتر از همان برنامه‌هایی که هنگام معرفی به مجلس ارائه کرده بود، نرفته‌اند. تا کنون، نشست خبری ویژه‌ای برای تشریح این برنامه‌ها برگزار نشده و […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یک ماه از آغاز به کار «ستار هاشمی» به عنوان وزیر ارتباطات می‌گذرد. در این مدت، طرح‌ها و برنامه‌های او برای چهار سال آینده هنوز فراتر از همان برنامه‌هایی که هنگام معرفی به مجلس ارائه کرده بود، نرفته‌اند. تا کنون، نشست خبری ویژه‌ای برای تشریح این برنامه‌ها برگزار نشده و جزئیات بیشتری نیز از سوی وزیر جدید ارتباطات منتشر نشده است.

طی این مدت، وضعیت اینترنت همچنان بدون تغییر باقی مانده و کاربران همچنان با مشکلات کیفیت پایین اینترنت مواجه‌اند. وزیر ارتباطات نیز اخیراً تنها به “بهبود کیفیت اینترنت” اشاره کرده که بیشتر به ارتقای کیفیت مربوط است تا رفع محدودیت‌ها.

در مورد رفع ممنوعیت‌های آیفون، هاشمی از آغاز فعالیت خود وعده پیگیری این مسئله را داده بود، اما هنوز نتیجه‌ای در این زمینه حاصل نشده است. با این حال، رئیس انجمن تلفن همراه ایران اعلام کرده که وزیر ارتباطات درخواست آمار جدیدی درباره واردات غیررسمی آیفون ۱۴ و ۱۵ داشته و این اطلاعات به وی ارائه شده است.

اما در این یک ماه گذشته، هاشمی دو انتصاب مهم در زیرمجموعه‌های کلیدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام داده است که با توجه به اهمیت این بخش‌ها، تاثیر قابل‌توجهی خواهند داشت. او «حمید فتاحی» را به عنوان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) منصوب کرد و «بهزاد اکبری» را نیز به ریاست شرکت ارتباطات زیرساخت برگزید.

تحول کشور در حوزه فاوا از طریق دو اقدام کلیدی امکان‌پذیر است که اگر هاشمی بتواند آن‌ها را محقق کند، جایگاه وزارت ارتباطات را به‌عنوان نهادی اثرگذار بر اقتصاد ملی و زندگی شهروندان ارتقا خواهد داد:

۱. جبران کمبود سرمایه‌گذاری‌های سال‌های گذشته، به‌ویژه در زیرساخت‌ها، از طریق مشارکت شرکت‌های بزرگ زیست‌بوم و ایجاد همکاری‌های بین‌المللی؛

۲. تخصیص متوازن منابع به سایر بخش‌های زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال (با توجه به تمرکز بیش از حد بر فیبر نوری در دولت قبل)، به‌ویژه با ورود فناوری‌های نسل چهارم انقلاب صنعتی به صنایع سنتی و اقتصاد کشور، که با همکاری شرکت‌های فناور می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین فرصت توسعه و مهم‌ترین عامل افزایش بهره‌وری در صنعت عمل کند.

در نهایت در این مدت کوتاه تلاش‌های هاشمی بر روی مسائل کلیدی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات متمرکز بوده است. او سابقه طولانی در حوزه فناوری دارد و پیش از این در سمت‌های مختلف مدیریتی و اجرایی، از جمله معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، فعالیت داشته است.

در طول این یک ماه، سیاست‌های هاشمی بیشتر حول محور توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و فناوری، بهبود دسترسی به اینترنت، و افزایش سرعت اینترنت بوده است. همچنین به نظر می‌رسد او بر گسترش شبکه ملی اطلاعات و تقویت استقلال دیجیتالی کشور نیز تأکید دارد.

با این حال، از آنجا که زمان زیادی از انتصاب او نگذشته است، هنوز ارزیابی کامل عملکردش دشوار است و باید دید که در بلندمدت چگونه می‌تواند چالش‌های بزرگتری همچون توسعه هوش مصنوعی، امنیت سایبری و رقابت جهانی در حوزه فناوری را مدیریت کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید