به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، بریتانیا روز دوشنبه با تعطیل کردن آخرین نیروگاه زغالسنگ خود موسوم به «راتکلیف آن سور» که متعلق به شرکت یونیپر و واقع در منطقه میدلند انگلستان بود، به اولین کشور گروه ۷ تبدیل شد که تولید برق با زغالسنگ را متوقف کرده است. بر اساس این گزارش، […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، بریتانیا روز دوشنبه با تعطیل کردن آخرین نیروگاه زغالسنگ خود موسوم به «راتکلیف آن سور» که متعلق به شرکت یونیپر و واقع در منطقه میدلند انگلستان بود، به اولین کشور گروه ۷ تبدیل شد که تولید برق با زغالسنگ را متوقف کرده است.
بر اساس این گزارش، تعطیلی این نیروگاه به بیش از ۱۴۰ سال تولید برق با زغالسنگ در این کشور پایان داد.
در سال ۲۰۱۵، بریتانیا به عنوان بخشی از تلاشهای گستردهتر برای رسیدن به اهداف اقلیمی خود، برنامههایی را برای تعطیل کردن نیروگاههای زغالسنگ طی یک دهه اعلام کرده بود.
در آن زمان تقریباً ۳۰ درصد از برق این کشور از زغالسنگ تأمین میشد، اما این رقم سال گذشته میلادی به کمی بیش از ۱ درصد کاهش یافت.
جولیا اسکورپسکا، رئیس دبیرخانه ائتلاف “فراتر از زغالسنگ”، که گروهی متشکل از حدود ۶۰ کشور برای پایان دادن به استفاده از زغالسنگ است، گفت : بریتانیا ثابت کرده که امکان حذف نیروگاههای زغالسنگ با سرعت بیسابقه وجود دارد.
بریتانیا که هدف آن رسیدن به انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ است، همچنین برنامههایی برای کربنزدایی از بخش برق تا سال ۲۰۳۰ دارد. این حرکت نیاز به افزایش سریع تولید انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد و خورشید خواهد داشت.
انتشار گازهای گلخانهای از بخش انرژی حدود سه چهارم از کل انتشار گازهای گلخانهای را تشکیل میدهد و دانشمندان گفتهاند که برای رسیدن به اهداف توافق پاریس، باید استفاده از سوختهای فسیلی محدود شود.
این در حالی است که نیروگاههای زغالسنگ هنوز بیش از ۲۵ درصد از برق آلمان و بیش از ۳۰ درصد از برق ژاپن را تأمین میکنند.
گروه ۷ (G7) یک ائتلاف متشکل از آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، و ژاپن است که به منظور بحث و تبادل نظر درباره مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تشکیل شد. این گروه در ابتدا با تمرکز بر مسائل اقتصادی و مالی شکل گرفت، اما به تدریج در موضوعات گستردهتری از جمله تغییرات اقلیمی، امنیت جهانی، سیاستهای انرژی، بهداشت جهانی و توسعه پایدار نیز ورود کرد.
انتهای پیام/