به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از ماههای پایانی فعالیت مجلس دهم که طرح شفافیت آرای نمایندگان در دستور کار وکلای ملت قرار گرفت، همواره مسئله انتشار عمومی آرای نمایندگان به طرحها و لوایح مورد بررسی در صحن مجلس، جزو موضوعات مهم و از مطالبات افکار عمومی بوده است. مسئلهای که علیرغم تلاشهای اکثریت نمایندگان مجلس […]
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از ماههای پایانی فعالیت مجلس دهم که طرح شفافیت آرای نمایندگان در دستور کار وکلای ملت قرار گرفت، همواره مسئله انتشار عمومی آرای نمایندگان به طرحها و لوایح مورد بررسی در صحن مجلس، جزو موضوعات مهم و از مطالبات افکار عمومی بوده است.
مسئلهای که علیرغم تلاشهای اکثریت نمایندگان مجلس یازدهم اما باز هم آرای لازم برای تصویب در صحن را بدست نیاورد تا از دستور کار مجلس خارج شود. با این حال عدهای از نمایندگان مجلس یازدهم چندی پس از ناکامی از تصویب طرح شفافیت آرا، طرحی دیگر را تحت عنوان شفافیت قوای سهگانه در دستور کار خود قرار دادند.
طرحی که بر اساس آن باید نتایج رایگیریها در جلسات تمامی دستگاهها و نهادهای تصمیمگیر و تصمیمساز از جمله جلسات هیئت دولت، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای عمومی غیردولتی به استثنای نتایج رایگیری درباره موضاعات امنیتی و محرمانه شفاف میشد. این طرح پس از کش و قوسها و اختلاف نظراتی که بین مجلس، شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص وجود داشت، بالاخره در دهم خرداد سال جاری از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد تایید قرار گرفت و هماکنون در مرحله نگارش آییننامه اجرایی توسط دستگاههای ذیربط قرار دارد.
البته بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس یازدهم که تعدادشان به ۲۰۰ نفر هم میرسید، منتظر سپری شدن مراحل قانونی طرح شفافیت قوای سهگانه نشدند و آرای خود به طرحهای و لوایح مورد بررسی در صحن را به طور داوطلبانه در سامانه شفافیت مجلس منتشر کردند. با این حال سامانه شفافیت مجلس با توجه به عدم نگارش آییننامههای اجرایی قانون شفافیت قوای سهگانه هنوز به شکل عملیاتی در نیامده است.
البته در هفتههای گذشته ابعاد دیگری از شفافیت در حوزه قانونگذاری از سوی رئیس مجلس مطرح شده است. محمدباقر قالیباف که در جلسات علنی اخیر مجلس بارها نسبت به عدم مشارکت نمایندگان در رایگیریها به آنها تذکر داده بود، در جلسات روز سهشنبه سوم مهر،زمانی که ۸۰ نفر از نمایندگان علیرغم حضور در صحن، در رایگیری مشارکت نکرده بودند، خطاب به حاضران در جلسه گفت: «نمایندگان محترم توجه داشته باشند که از این رایگیری به بعد همکاران ما در حوزه فناوری حتما اسامی نمایندگانی که در رایگیریها مشارکت نمیکنند را در سایت اطلاعرسانی میکنند.»
حجتالاسلام علیرضا سلیمی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی تسنیم، درباره اینکه چرا هنوز دستور رئیس مجلس مبنی بر ثبت آرای نمایندگان در سامانه شفافیت محقق نشده، گفت: هیئت رئیسه پیگیری تحقق این دستور آقای قالیباف هست اما پیگیریهای ما حاکی از این است که هنوز سامانه شفافیت مجلس جهت بارگذاری برخط اطلاعات مربوط به رایگیریها در صحن آماده نشده است اما به محض آماده سازی این سامانه اطلاعات باید به طور دقیق بارگذاری و در دسترس عموم مردم قرار گیرد.
انتهای پیام/