به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، “هوافروشی” یا “کمفروشی” اتهاماتی است که هرازچند گاهی به جایگاههای عرضه سوخت زده میشود و بخشی از مردم معتقدند که نازلهای عرضه سوخت، دقت لازم را در ارائه بنزین با سنجش دقیق ندارند. گاها کلیپهایی با خرید بنزین در ظروف یک تا چند لیتری نیز منتشر میشود که از […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، “هوافروشی” یا “کمفروشی” اتهاماتی است که هرازچند گاهی به جایگاههای عرضه سوخت زده میشود و بخشی از مردم معتقدند که نازلهای عرضه سوخت، دقت لازم را در ارائه بنزین با سنجش دقیق ندارند.
گاها کلیپهایی با خرید بنزین در ظروف یک تا چند لیتری نیز منتشر میشود که از اختلاف بنزین عرضه شده با محاسبه شده در جایگاههای عرضه سوخت حکایت دارد. در روزهای اخیر نیز کلیپی در این خصوص در فضای مجازی به تعدد منتشر شده که البته این کلیپ مربوط به زمان بنزین ۱۰۰۰ تومانی و قدیمی است، اما انتشار مجدد آن در فضای مجازی، صدور اطلاعیهای از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی را بهدنبال داشت.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: ” در فیلمی قدیمی که بهتازگی در فضای مجازی بازنشر شده است، با یک ظرف غیر استاندارد میتر دیسپنسر مورد آزمایش قرار میگیرد که همین امر موضوع ناصحیح بودن این آزمایش را از پایه مورد پرسش قرار میدهد.
در فیلم منتشرشده در فضای مجازی، شخصی در یکی از پمپبنزینها اقدام به دریافت بنزین در یک بطری ۱.۵ لیتری میکند، در حالی که رقم ۲.۲۹ به عنوان حجم بنزین دریافتی، نمایش داده میشود؛ در حالی که براساس بازرسیهای متعدد، امکان خطای ۳۰۰ درصدی برای تلمبههایی که دارای برچسب اعتباری سازمان ملی استاندارد و پلمب شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هستند، وجود ندارد و بهطور کامل تکذیب میشود.
تلمبههای فروش در جایگاههای عرضه سوخت مایع در بازه زمانی ماهیانه از سوی کارشناسان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در مناطق عملیاتی سراسر کشور با پیمانههای ۲۰ لیتری استاندارد آزمون شده است و چناچه خطای اندازهگیری بیشتر از ۳۰ سیسی در ۲۰ لیتر باشد، میتر نصب شده در تلمبه بهطور مجدد تنظیم و پلمپ میشود.
تلمبههای جایگاههای عرضه سوخت همچنین در بازه زمانی سه ماهه نیز از سوی کارشناسان سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش قرار میگیرد و چنانچه خطای اندازهگیری بیشتر از ۸۰ سیسی در ۲۰ لیتر باشد، تلمبه از سرویس خارج و تا تنظیم مجدد از سوی کارشناسان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، جایگاه موردنظر اجازه فروش نخواهد داشت.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران آمادگی لازم برای بررسی موضوع در هر جایگاهی در هر نقطه از کشور با حضور کارشناسان سازمان ملی استاندارد، تعزیرات حکومتی و کارشناسان فنی این شرکت و پیگیری موضوع تا حصول نتیجه را دارد.”
بر اساس این اطلاعیه، سقف مجاز خطا در میتر جایگاههای عرضه ۸۰ سیسی در ۲۰ لیتر است و بیش از این مقدار، تلمبه از مدار خارج شده و اجازه فعالیت و عرضه سوخت با این تلمبه به جایگاهدار داده نخواهد شد.
انتهای پیام/