به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، پیش از ظهر امروز(یکشنبه ۲۲ مهر) در راس هیئت پارلمانی کشورمان به منظور شرکت در صد و چهل و نهمین اتحادیه بینالمجالس جهانی(IPU) که از امروز آغاز شده و تا ۲۶ مهر نیز ادامه مییابد، وارد شهر ژنو شد. اتحادیه بینالمجالس (Inter-Parliamentary Union) که به اختصار […]
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، پیش از ظهر امروز(یکشنبه ۲۲ مهر) در راس هیئت پارلمانی کشورمان به منظور شرکت در صد و چهل و نهمین اتحادیه بینالمجالس جهانی(IPU) که از امروز آغاز شده و تا ۲۶ مهر نیز ادامه مییابد، وارد شهر ژنو شد.
اتحادیه بینالمجالس (Inter-Parliamentary Union) که به اختصار IPU نامیده میشود یک سازمان بینالمللی متشکل از پارلمانهای ۱۵۴ کشور است که در سال ۱۸۸۹ تأسیس شد و هدف از آن کمک به صلح و همکاری میان ملتها با گفتگو میان پارلمانهای جهان است.بالاترین رکن اتحادیه، مجمع عمومی است که دارای کمیتههای دائم صلح و امنیت بینالمللی، توسعه پایدار، مالیه و تجارت، و دموکراسی و حقوق بشر است.
این دوره از اجلاس IPU با موضوع گفتوگوی عمومی مجمع «استفاده از علم، فناوری و نوآوری (STI) برای آیندهای مسالمتآمیزتر و پایدارتر» انتخاب شده و در این اجلاس تمام نهادهای قانونی IPU، از جمله شورای بینالمجالس، مجمع، کمیتههای چهارگانه دائمی، سمینارهای نمایندگان جوان و زن تشکیل جلسه خواهند داد.
در جلسات مجمععمومی IPU، سمینار نمایندگان زن، نشست PUIC، نشست گروه مشاورین عالی مبارزه با تروریسم و افراطگرایی خشونتآمیز، نشست APA، نشست گروه پارلمانی بریکس، شورای بینالمجالس، کمیته دائمی دموکراسی و حقوق بشر، کمیته دائمی صلح و امنیت بینالمللی، نشست مجمع دبیران پارلمانها (ASGP)، کارگاه هماندیشی راهبری پارلمانی در خلع سلاح، نشست سمینار نمایندگان جوان، کمیته دائمی امور سازمان ملل متحد، کمیته ترویج احترام به حقوق بشردوستانه بینالمللی، کمیته دائمی توسعه پایدار، کارگاه هماندیشی تلاشهای دوچندان برای مقابله با کار کودکان و کار اجباری به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
همچنین همزمان با برگزاری مجمع اتحادیه بینالمجالس جهانی IPU در ژنو، مجمع مجالس آسیایی APA، اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی PUIC، اعضای پارلمانهای عضو BRICS نشستهای تخصصی خود را برگزار میکند.
به گزارش تسنیم، یکی از موضوعاتی که احتمالاً نشست امسال اتحادیه بینالمجالس جهانی را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، جنایات بیسابقه یکسال گذشته رژیم صهیونیستی در غزه و اخیراً در لبنان است. جنایاتی که چند روز پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) سال گذشته آغاز شد و تاکنون بیش از ۴۵ هزار نفر از مردم غزه و بیش از ۲ هزار نفر از مردم لبنان را که اکثر آنها زنان و کودکان بودند، به خاک و خون کشیده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان که پیش از سفر به ژنو و در اقدام از پیش اعلام نشده، به بیروت سفر کرد تا ضمن اعلام حمایت همهجانبه ایران از محور مقاومت و مردم مظلوم لبنان، با مقامات لبنانی دیدار و گفتوگو کند، در نشست خبری که پیش از ترک بیروت داشت، با اشاره به نشست سران بینالمجالس در ژنو تاکید کرد که در این اجلاسیه مسئله جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان در یک سال گذشته و تلاش برای توقف این جنایات از محورهای اصلی برنامه وی در سفر به ژنو خواهد بود.
البته اجلاسیه سال گذشته IPU نیز که مصادف با روزهای ابتدایی وقوع عملیات طوفان الاقصی شده بود، کم و بیش تحت تاثیر تحولات در غزه قرار گرفت. دوارتو پاچکو رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی در سخنرانی اجلاسیه سال گذشته طی سخنانی یکجانبهگرایانه به نفع رژیم صهیونیستی، مقاومت فلسطین را یک گروه تروریستی عنوان کرد. هیئت پارلمانی کشورمان به همراه بسیاری از کشورهای اسلامی بلافاصله پس از بیان این اظهارات، سالن محل برگزاری را به نشانه اعتراض کردند.
پس از پایان سخنان رئیس “IPU” هیئتهای پارلمانی کشورهای اسلامی به محل مراسم بازگشتند و واکنش شدیدی نسبت به مواضع اتخاذ شده علیه مقاومت ملت فلسطین نشان دادند. همین مسئله باعث شد تا مانوئل گونسلوس لوورنسو رئیس جمهور آنگولا به عنوان میزان این دوره اجلاسیه IPU طی سخنانی ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت باریکه غزه، اعلام کند که تمامی اقدامات لازم برای جلوگیری از فاجعه بشری در نوار غزه باید انجام شود.
انتهای پیام/