جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 274167 |
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰ |
2 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، میثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، از فعال شدن سامانه شفافیت آرا در  مجلس خبر داد. در مطلب ظهوریان آمده است: «با همراهی هیات رئیسه محترم مجلس، سامانه شفافیت آرا طبق ماده ۳ قانون شفافیت آرای […]

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، میثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، از فعال شدن سامانه شفافیت آرا در  مجلس خبر داد.

در مطلب ظهوریان آمده است: «با همراهی هیات رئیسه محترم مجلس، سامانه شفافیت آرا طبق ماده ۳ قانون شفافیت آرای نمایندگان فعال شد و امکان مشاهده آرای نمایندگان در مورد طرح‌ها و لوایح مطرح شده فعال شده است.»

به گزارش تسنیم، تحقق شفافیت آرا در مجلس شورای اسلامی، مسئله‌ای بود که از ماه‌های پایانی مجلس دهم با ارائه طرحی از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس به طور رسمی کلید خورده بود. البته در آن برهه با وجود تلاش‌های قابل توجه گروهی از نمایندگان، این مسئله به سرانجام خاصی نرسید تا اینکه در مجلس یازدهم شفافیت آرا به یکی از شعارهای اصلی قاطبه نمایندگان راه‌یافته به بهارستان بدل شد. تا جایی که یکی از اولین طرح‌های اعلام وصول شده در مجلس یازدهم «طرح شفافیت آرای نمایندگان» بود. 

فرآیند قانونی این طرح برای در دستور کار قرار گرفتن در جلسات صحن مجلس چند ماهی به طول انجامید تا اینکه  در نهایت در تاریخ ۱۵ بهمن سال ۹۹ طرح مذکور در جلسه صحن مورد بررسی قرار گرفت اما در عین ناباوری، طرح شفافیت آرا که به دلیل تغییر در قانون آیین نامه داخلی مجلس، برای تصویب نیازمند نظر موافق بیش از دو سوم نمایندگان بود، با تنها ۳ رای کمتر،‌ به تصویب نرسید و از دستور کار مجلس خارج شد. 

با این حال عده‌ای از نمایندگان مجلس یازدهم چندی پس از ناکامی از تصویب طرح شفافیت آرا، طرحی دیگر را تحت عنوان شفافیت قوای سه‌گانه در دستور کار خود قرار دادند. طرحی که بر اساس آن باید نتایج رای‌گیری‌ها در جلسات تمامی دستگاه‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز از جمله جلسات هیئت دولت، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای عمومی غیردولتی به استثنای نتایج رای‌گیری درباره موضاعات امنیتی و محرمانه شفاف می‌شد.

این طرح پس از کش و قوس‌ها و اختلاف نظراتی که بین مجلس، شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص وجود داشت، بالاخره در دهم خرداد سال جاری از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد تایید قرار گرفت و هم‌اکنون در مرحله نگارش آیین‌نامه اجرایی توسط دستگا‌ه‌های ذی‌ربط قرار دارد. 

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در روزهای گذشته در گفت‌وگویی که با تسنیم داشت، اعلام کرده بود که بر اساس قانون شفافیت قوای سه‌گانه، آرای نمایندگان در صحن نیز باید شفاف شود که اجرای این قانون معطل بروزسانی سامانه‌های مجلس است. 

حالا و بر اساس مطلبی که عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در صفحه شخصی خود منتشر کرده، به نظر می‌رسد که مراحل بروزرسانی سامانه شفافیت مجلس به اتمام رسیده و طبق آنچه پیش از این از سوی مسئولان مجلس شورای اسلامی اعلام شده بود، آرای نمایندگان از این پس در سامانه‌ای به نشانی «https://trvotes.parliran.ir» قابل مشاهده خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید