جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 275053 |
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱ |
2 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، موضوع حضور اتباع غیرمجاز در سال‌های اخیر در اکثر شهرهای کشور به‌ویژه تهران موجبات نگرانی و نارضایتی  شهروندان را به وجود آورده است که این نارضایتی به وکلای ملت منتقل شده است.   نمایندگان در مجلس شورای اسلامی قبل و فعلی با ارائه طرح‌هایی به‌دنبال ساماندهی اتباع و حل […]

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، موضوع حضور اتباع غیرمجاز در سال‌های اخیر در اکثر شهرهای کشور به‌ویژه تهران موجبات نگرانی و نارضایتی  شهروندان را به وجود آورده است که این نارضایتی به وکلای ملت منتقل شده است.

 

نمایندگان در مجلس شورای اسلامی قبل و فعلی با ارائه طرح‌هایی به‌دنبال ساماندهی اتباع و حل دغدغه جامعه در این زمینه بودند و در این راستا برای حل نگرانی‌های مردم، نمایندگان مجلس یازدهم طرحی تحت عنوان «تأسیس سازمان ملی اقامت و ساماندهی اتباع» را کلید زدند که در ادامه روند بررسی آن در مجلس یازدهم و دوازدهم را می‌خوانید.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای که در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد، بر لزوم ساماندهی وضعیت اتباع خارجی در ایران و ضرورت تمرکز تصمیم‌گیری‌ها برای حل مسائل این قشر تأکید کردند، این جلسه به موضوعات مختلف مرتبط با اتباع خارجی و مهاجران پرداخت که از جمله آن‌ها می‌توان به طرح تأسیس سازمان ملی اقامت اشاره کرد.

در این جلسه، درخواست گروهی از نمایندگان برای بررسی و رسیدگی به طرح تأسیس سازمان ملی اقامت بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی با ۱۳۸ رأی مخالف روبه‌رو شد. مخالفان این طرح معتقد بودند که ایجاد چنین سازمانی علاوه بر تحمیل بار مالی بر دوش دولت، در تضاد با طرح‌های پیشین مانند قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی است که پیشتر در مجلس دهم تصویب شده بود.

اما در تاریخ ۲۱ آبان ۱۴۰۲، نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح تأسیس سازمان ملی اقامت را تصویب کردند و جزییات آن را برای بررسی بیشتر به کمیسیون امور داخلی ارجاع دادند اما به دوره یازدهم مجلس نرسید.

این طرح در مجلس دوازدهم مجدداً در دستورکار نمایندگان مجلس قرار گرفته است؛ این طرح در مرداد ماه امسال در صحن علنی مجلس از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول و به کمیسیون شورا‌های مجلس جهت بررسی جزئیات ارجاع داده شده است.

مصطفی نخعی راد عضو کمیسیون شوراهای مجلس درباره بررسی این طرح به تسنیم گفت: جزئیات طرح مذکور در کارگروه کمیسیون شوراها به اتمام رسیده و گزارش کارگروه در این باره برای بررسی در دستورکار صحن کمیسیون قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، هم‌زمان با این طرح ۲۳ تن از نمایندگان طرحی را تحت عنوان «الحاق پنج تبصره به ماده (۱۶) قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» را نیز کلید زدند که حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس در گفت‌وگو با تسنیم بیان کرد که این طرح از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شده و جهت بررسی به کمیسیون تخصصی ارجاع شده است.

به گزارش تسنیم، درباره اهداف تدوین این طرح باید گفت که ورود و اقامت اتباع بیگانه در هر کشور به‌ویژه به‌شکل غیرقانونی، آثار و تبعات گوناگونی در پی دارد. در ایران، سالانه تعداد قابل‌توجهی از اتباع بیگانه به‌صورت قانونی و غیرقانونی وارد کشور می‌شوند و بدون نظارت جدی توسط وزارت کشور و سایر دستگاه‌های مسئول، در برخی از شهرها و روستاها به‌صورت متمرکز ساکن می‌شوند که این مسئله توزیع کالاهای اساسی و خدمات‌رسانی عمومی و بهداشتی به مردم ساکن در آن شهرها و روستاها را با مشکلات اساسی مواجه نموده است و حتی هزینه مسکن در این شهرها بالا رفته است و اشتغال اهالی شهرها و روستاها به خطر افتاده است.

مهمتر از موارد مذکور بافت فرهنگی شهرها و روستاهای مورد اشاره به‌دلیل عدم رعایت اصول اخلاقی اسلامی و دینی توسط برخی از اتباع مذکور در حال تغییر است و احساس ناامنی برای اهالی بسیاری از شهرها یا روستاهای مذکور ایجاد شده است که برخی از مردم به‌دلیل استیصال و عدم حل مشکل اقدام به مهاجرت از شهر محل تولد خود می‌کنند،
ازاین‌رو بی‌توجهی به این مسئله خطر جدی در آینده برای بسیاری از شهرها و روستاهای کشور در پی خواهد داشت، لذا برای جلوگیری از آسیبهای ذکرشده لازم است توزیع جمعیتی اتباع بیگانه در شهرها و روستاهای سراسر کشور به‌نحوی باشد که در هر شهر یا روستا بیش از پنج درصد ساکنین اتباع بیگانه نباشند و یارانه‌های پنهان و هزینه تمام‌شده خدمات از آنها اخذ شود تا مشکلات مذکور در اداره شهر یا روستا به وجود نیاید، بنابراین برای حل این معضل مهم، نمایندگانی طرحی را تحت عنوان «الحاق پنج تبصره به ماده (۱۶) قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» با قید دوفوریت کلید زده‌اند.

باید ببینیم آیا ۲ طرح مجلس یعنی «تأسیس سازمان ملی اقامت و ساماندهی اتباع » و «الحاق پنج تبصره به ماده (۱۶) قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون منجر به ساماندهی اتباع و حل دغدغه‌های شهروندان در این زمینه می‌شود.

در ادامه متن کامل طرح «الحاق پنج تبصره به ماده (۱۶) قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» را می‌خوانیم.

انتهای پیام/+

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید