جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 275572 |
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱ |
3 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور در سومین نشست ‌«برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌ جمهوری، با عنوان «بررسی راهکارهای تعامل با نخبگان کشورهای همسایه و رفع مشکلات اقامتی آنها در ایران» در سخنان خود با تأکید بر اینکه ما باید در این زمینه سیاست مشخص داشته باشیم، ادامه […]

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور در سومین نشست ‌«برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌ جمهوری، با عنوان «بررسی راهکارهای تعامل با نخبگان کشورهای همسایه و رفع مشکلات اقامتی آنها در ایران» در سخنان خود با تأکید بر اینکه ما باید در این زمینه سیاست مشخص داشته باشیم، ادامه داد: یک سرمایه‌گذار خارجی که برای سرمایه‌گذاری به ایران سفر می‌کند با محیط پذیرا و مناسبی مواجه نمی‌شود و علی‌رغم اینکه شاید از جهاتی و در حوزه‌هایی در این کره خاکی هیچ کجا برای سرمایه‌گذاری بهتر از ایران نباشد، در بسیاری از موارد عطای سرمایه‌گذاری را به لقایش بخشیده و از این کار صرف‌نظر می‌کند.

وی با بیان اینکه مشکل عمده در موضوع میزبانی از نخبگان خارجی در کشورمان این است که ما سیاست منسجمی در قبال مهاجران و اتباع خارجی، چه قانونی و چه غیرقانونی حاضر در ایران، نداریم، تصریح کرد: به همین دلیل حتی در قبال افرادی که طبق قوانین کشور اقامت یا شهروندی دریافت می‌کنند با ابهام مواجه هستیم.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه لبنانی‌ها در بسیاری از کشورهای جهان سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی کرده‌اند، تأکید کرد: متأسفانه ما این توان را نداشته‌ایم تا آنها را جذب کنیم و من یقین دارم اگر ما در ایران محیط مناسبی فراهم می‌کردیم سرمایهٔ لبنانی زیادی به ایران می‌آمد.

ظریف گفت: یکی از بزرگ‌ترین روش‌های دیپلماسی، دیپلماسی علمی و آموزشی است. از دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی آمریکا و شوروی سابق با هدف تربیت افرادی که به فرهنگ‌شان احساس نزدیکی می‌کردند و افزایش نفوذ خود در دیگر کشورها، به سمت دیپلماسی علمی و آموزشی و عمدتا جذب دانشجو روی آوردند.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران می‌توانند بهترین سفیر ایران در کشور خود و طرف‌دار ایران باشند، تصریح کرد: متأسفانه بی‌سیاستی ما باعث شده که این دانشجویان وقتی به کشور خود باز می‌گردند در بسیاری موارد یک نگاه منفی در قبال ایران داشته باشند.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه به‌خاطر بی‌سیاستی با دانشجویان خارجی در ایران برخورد مناسبی نداریم و دانشجویان حتی برای خروج از کشور هم باید مجوز بگیرند و بدون این مجوز حق خروج ندارند، افزود: علی‌رغم اینکه ما جامعه مهمان‌پذیری هستیم اما نتیجه نمی‌گیریم. ما در ایران میزبان میلیون‌ها مهاجر هستیم و میلیاردها دلار در این مسیر هزینه می‌کنیم.

ظریف همچنین گفت که باید به‌جای نگاه تهدیدمحور به موضوع مهاجرین، دیدگاه فرصت محور را تقویت کنیم. این مشکلات نیازمند یک بررسی عمیق است و ما باید فرصت‌ها را بیشتر ببینیم و بر اساس فرصت‌هایی نظیر حضور دانشجویان خارجی، گردشگران در حوزه‌های زیارتی، سلامت و توریستی که می‌تواند به کشورمان غنا ببخشد برنامه‌ریزی کنیم. مثلا دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت فراوانی برای جذب دانشجوی خارجی دارد؛ اما از این فرصت‌ها استفاده نمی‌شود و متأسفانه این فرصت‌ها به تهدید تبدیل می‌شوند.

در انتهای این نشست نماینده دانشجویان لبنانی جنبش امل نامه تعدادی از دانشجویان حاضر در ایران را تقدیم ظریف کرد و به گفته ظریف در یکی از این نامه‌ها از رئیس‌جمهور پزشکیان خواسته شده تا موضوع فیلترینگ را برطرف کرده تا آنها بتوانند در فضای مجازی از مقاومت دفاع کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید