به گزارش هنرآنلاین، همزمان با افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان پلاتو عینالقضات به عنوان یکی از تالارهای نمایشی جدید شهر همدان با حضور هنرمندان ، داوران شرکت کننده ، تعدادی از گروه های شرکت کننده بخش بین الملل ، شهردار همدان، رئیس شورای اسلامی شهر همدان ،مدیر کل فرهنگ […]
به گزارش هنرآنلاین، همزمان با افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان پلاتو عینالقضات به عنوان یکی از تالارهای نمایشی جدید شهر همدان با حضور هنرمندان ، داوران شرکت کننده ، تعدادی از گروه های شرکت کننده بخش بین الملل ، شهردار همدان، رئیس شورای اسلامی شهر همدان ،مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، رئیس سازمان فرهنگی هنری ورزشی همدان و تعدادی دیگر از هنرمندان تئاتر همدان به بهره برداری رسید.
علیرضا آقایی مدیر اجرایی جشنواره که اجرای این مراسم را عهدهدار بود با قدردانی از شهردار همدان درباره افتتاح پلاتو نمایشی مجموعه فرهنگی و هنری «عینالقضات» از دست اندرکاران مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان قدردانی کرد.
مسعود حسینی شهردار همدان هم در این مراسم اظهار کرد: سپاسگزار تک تک عزیزانی که امروز قدم رنجه کردند و به همدان تشریف آورند هستم. در این مسیر لازم است از عزیزان اهل هنر و اهل رسانه که در جشنواره و سایر اقدامات فرهنگی و هنری شهر همدان یاریرسان ما بودند تشکر ویژهای داشته باشم. این در حالی است که مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، رجبی رییس سازمان فرهنگی هنری اجتماعی ورزشی همدان، امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره نیز در این روزها به همراه سایر همکاران دبیرخانه تهران و همدان نهایت تلاش خود را انجام دادند تا با یک عزم جدی و تلاش شبانهروزی که واقعا همدلانه بود رویداد باشکوهی را برگزار کنند. مسیری که امیدوارم افتتاح این پلاتو در ایام برگزاری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان آغاز راهی جدید در حوزه تئاتر همدان باشد.
وی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از شکل گیری این دوره از جشنواره گفت: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در دوره گذشته به میزبانی شهر اردکان برگزار شد اما بر اساس پیگیریهایی که انجام گرفت، ما تلاش کردیم تا این رویداد مهم را در شهر همدان برگزار کنیم. مسیری که به واسطه همراهی بسیار صمیمانه شورای اسلامی شهر همدان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان منجر به مصوبهای برای تامین بودجه جشنواره از سوی شورای اسلامی شهر همدان شد. در این زمینه ما فرصت کمی داشتیم اما به مدد همراهی همه دوستان همدان و تهران هم موفق به برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان و هم افتتاح این پلاتوی نمایشی شدیم که واقعا کار سختی بود اما با تلاش شبانهروزی همکاران اتفاق افتاد.
شهردار همدان افزود: به هرحال این مجموعه و این پلاتوی نمایشی متعلق به شهرداری است که با همت همه همکاران اکنون بعد از ۲ هفته تلاش شبانهروزی به بهرهبرداری رسیده است. مسیری که بنده معتقدم اگر زیر ساختهای خود را تقویت کنیم، میتوانیم نسل کودک، نوجوان و جوان را به سمتی هدایت کنیم که از آسیبهای اجتماعی دور باشد و در نهایت شاهد رشد فرهنگی در شهری باشیم که قدمتی ۳۵۰۰ ساله دارد. من امیدواریم که این جاری بودن زندگی در این استان که طی روزهای برگزاری شاهد هستیم، همچنان ادامهدار باشد.
اما یکی از اتفاقات ویژه آیین افتتاحیه پلاتو «عین القضات» شهر همدان هدیه ویژه گروه عراقی شرکتکننده در بخش تئاتر ملل بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بود.
در این بخش منتظر نصرایی رئیس کانون فرهنگی پرورشی کودکان و نوجوانان کربلا سنگ متبرک به مرقد مطهر حضرت سیدالشهدا را به شهردار همدان اهدا کرد.
این درحالی است که سید مسعود حسینی شهردار همدان ضمن قدردانی از دریافت این هدیه ارزشمند معنوی ، آن را به رئیس شورای اسلامی شهر همدان تقدیم کرد.
منتظر نصرایی در این بخش از مراسم گفت: بسیار خرسندم که در کنار شما عزیزان هستم، فکر می کنم این سنگ متبرک هدیه ارزشمندی باشد. هدیهای که یک تکه از مقبره سالار شهیدان امام حسین (ع) بوده و ما آن را به شما عزیزان اهدا میکنیم.
محمد قاسمی از هنرمندان فعال تئاتر همدان و مجری پروژه راه اندازی پلاتو نمایشی عین القضات همدان هم در این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی از روند ساخت این پروژه عمرانی که فاصله زمانی آن از طراحی تا تولید طی یک پروسه دو هفتهای انجام گرفته بیان کرد: فکر میکنم در فاصله ۲۰ روزه تا زمان مورد نظر برای بهرهبرداری پروژه بود که به ما خبر دادند، باید کار را به سرانجام برسانیم. مسیری همراهی شبانهروزی مهدی حبیبی و رضا روان موجب شد تا کار را به سرانجام برسانیم و با یک سوم هزینههای اعلامی توسط مابقی پیمانکاران این سالن را با این کیفیت به بهرهبرداری برسانیم.
وی تاکید کرد: این سالن نمایشی قابلیت اجرای دو سویه،سه سویه و حتی چهار سویه را دارا است که میتواند به گروههای متقاضی ارائه شود. البته امیدوارم که برای مجموعه شهرداری بماند.
علی فروتن از بازیگران شناخته شده عرصه تئاتر کودک و نوجوان هم در بخش دیگری از این مراسم با قدردانی از دستاندکاران ساخت پلاتو عینالقضات و همچنین دبیر و برگزار کنندگان جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان روی صحنه حاضر شد و گفت: لازم است بگویم حمید گلی، محمد مسلمی، ناصر آویژه و من از دهه ۷۰ به همدان می آمدیم و در قالب برگزاری جشنواره تئاتر امید برای مخاطبان نمایش اجرا می کردیم .مسیری که در ادامه فعالیتهای ما برای اجرای تئاتر در تمام شهرها و حتی روستاهای کشور بود . اما در اجرای همدان یک نکته برای ما خیلی جالب توجه بود و آن شور و اشتیاق کمنظیر همدانیها از جریان اجراهای کودک و نوجوان بود که در کمتر شهری آن را میدیدیم. پس افتتاح این پلاتوی جدید در شهر همدان آن هم در دو هفته، مسئولیت شما عزیزان را دو چندان کرد چون نشان دادید، اگر بخواهید میتوانید کارهای این چنینی را انجام دهید چارچوبی که لازمه استمرار موفقیتهای شما در حوزه تئاتر کودک و نوجوان همدان است.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به مولفههای هنری تئاتر کودک و نوجوان توضیح داد: تئاتر کودک برخلاف تئاتر بزرگسال نیازمند رنگ، موسیقی، متن با کیفیت است برخلاف تئاتر بزرگسال که میتوان با قراردادهای ذهنی بسیاری موارد را سادهسازی کرد پس لازم است که در تئاتر کودک مجموعهای از امکانات نمایشی بهره گرفته شود، مسیری که بیتردید تزریق بودجه و حمایت از آن مسئله بسیار مهمی است.
محمد مسگریان رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم بعد از قدردانی از گروه شرکت عراقی برای هدیه ارزشمندی که به شهرداری و شورای اسلامی شهر همدان اهدا شد از همه گروههای شرکت کننده ایرانی و گروههای خارجی شرکتکننده در بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان قدردانی کرد.
علیرضا آقایی دبیر اجرایی بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان و مجری برنامه هم پس از صحبتهای مسگریان یاد و خاطره محسن پورزارعی از فعالان عرصه تئاتر همدان را گرامی داشت.
اجرای یک قطعه نمایشی توسط یکی از هنرمندان فعال تئاتر همدان در قالب پانتومیم و اثری موزیکال بخش پایانی این مراسم را تشکیل می داد.
از نکات جالب توجه این قطعه نمایشی اضافه شدن سیدجواد هاشمی ، سروش جمشیدی ، علی فروتن ، حمید گلی به این قطعه بداهه بود که به بخش پایانی مراسم حال و هوای ویژهای را منتقل کرد.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدیعباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت همدلی و همراهی ، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان در حال برگزاری است.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیانهای اصیل خانواده و ارتباط نسلها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.