مسعود نوریفرد دبیر دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک کاشان بیان کرد: هنر نقالی بعد از اینکه تحت عنوان نیای نمایش ایرانی در سازمان یونسکو ثبت شد ایران در آن سند تعهد داد تا در پنج نقطه از کشور پایگاههایی برای ثبت و ضبط این هنر ایجاد کند اما بعد از ثبت این تعهد عملی […]
مسعود نوریفرد دبیر دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک کاشان بیان کرد: هنر نقالی بعد از اینکه تحت عنوان نیای نمایش ایرانی در سازمان یونسکو ثبت شد ایران در آن سند تعهد داد تا در پنج نقطه از کشور پایگاههایی برای ثبت و ضبط این هنر ایجاد کند اما بعد از ثبت این تعهد عملی نشد. در این میان علاقهمندی من به حوزه نمایش ایرانی به ویژه نقالی باعث شد تا به سمت آموزش و اجرای این گونه نمایشی گام بردارم.
وی ادامه داد: کاشان در این حوزه ظرفیت بالایی دارد و میتوان گفت از مهمترین مراکز تخصصی آموزش نقالی در سطح کشور است. جشنواره هم به همین دلیل و در پیوست آموزشها و نقل و گسترش هنر نقالی رقم خورد.
دبیر جشنواره نقالی بیان کرد: خوشبختانه امسال ۱۰۰ اثر از شمال تا جنوب، شرق تا غرب در جشنواره حضور داشتند و ۳۸ اثر در بخشهای بزرگسال جایزه استاد داوود فتحعلیبیگی حضور داشتند. بخش رویش نیز به ۲ بخش کودک و نوجوان تقسیم میشود و بخش قصهگوئی هم از دیگر بخش های جشنواره است.
وی با بیان اینکه نگاه و آموزش به نسل نو برای این رویداد بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: هدف ما گسترش و ترویج این هنر در سنین پایه است و به همین دلیل به بخش رویش توجه ویژهای داریم. بخش آموزش نیز بسیار مورد توجه است.
این مدیر هنری بیان کرد: کاشان به تنهایی بار توجه به نقالی به صورت تخصصی را به دوش میکشد. ما در تلاش هستیم این رویداد در جدول جشنوارههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد و بخش بینالملل را به آن اضافه کنیم.
نوریفرد گفت: امسال نیز در بخش بینالملل متقاضی داشتیم که به دلیل شرایط فعلی امکان حضور نداشتند و خواستار تماس ویدئویی بودند اما از آنجا که نقالی هنری زنده، جذاب و نیازمند رویارویی با مخاطب است، این بخش را ملغی کردیم در صورتی که شاید عنوان بینالمللی جذابیت داشت.
دبیر جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در پایان گفت: هدف ما این است که پساز ثبت جشنواره یک ارتباط بیناجشنوارهای با کشورهای دیگر داشته باشیم چراکه روایتگری هنری پرقدمت در اکثر کشورها است و پیشینهای بسیار طولانی از انسان اولیه در تمامی جهان دارد.
دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک کاشان به دبیری مسعود نوریفرد از ۱۲ تا ۱۵ آبان ماه با همکاری موسسه فرهنگی گذر، خونه نقلی و همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان در حال برگزاری است.