به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، طبق آنچه روزنامه دنیای اقتصاد در نیمصفحه مسکن و شهرسازی خود منتشر کرده است، قرار است نخستین همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» در روزهای دوشنبه ۲۱ و سهشنبه ۲۲ آبانماه ۱۴۰۳ در سالن «رویال هال» هتل اسپیناس پالاس برگزار شود. در لیست سخنرانان روز اول و دوم همایش، نام فرزانه […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، طبق آنچه روزنامه دنیای اقتصاد در نیمصفحه مسکن و شهرسازی خود منتشر کرده است، قرار است نخستین همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» در روزهای دوشنبه ۲۱ و سهشنبه ۲۲ آبانماه ۱۴۰۳ در سالن «رویال هال» هتل اسپیناس پالاس برگزار شود.
در لیست سخنرانان روز اول و دوم همایش، نام فرزانه صادقمالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، علی آقامحمدی مرد همهکاره اقتصاد و برخی دیگر مسئولان دولت و مجلس، بهعنوان سخنرانان کلیدی به چشم میخورد. انجمن صنعت ساختمان، که مجری این همایش است، اسفندماه سال گذشته (حدود ۹ ماه قبل) در همین هتل و با حضور بادیگاردهای ۲متری، رسماً فعالیتهای خود را آغاز کرده بود.
این همایش با عنوان «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» احتمالاً برای حل معضلات مسکن کشور و مردم برگزار میشود، ولی همانند خیلی دیگر از همایشهای کشور که با هزینههای سرسامآور نهایتاً از جیب مردم برگزار میگردد که نمونه اخیرش را در کیش با عنوان نمایشگاه کیش اینوکس۲۰۲۴ شاهد بودیم، در نهایت گرهی از مشکلات مردم باز نخواهد کرد.
همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» فردا در سالن «رویال هال» هتل اسپیناس پالاس برگزار میشود، هتلی که بررسی لیست هزینههای اجاره سالن آن نشان میدهد که برگزاری دو روز همایش با چند نوبت پذیرایی و برگزاری نمایشگاه و هزینههای جانبی، هزینههای چند میلیاردی روی دست برگزارکنندگان این همایش میگذارد.
برگزاری چنین همایشی با هزینههای اینچنینی سؤالاتی را مطرح میکند که لازم است مسئولان ارشد دولتی مثل وزیر راه و شهرسازی که سخنران اصلی همایش هستند و دیگر مسئولان مدعو و برگزارکنندگان همایش به آنها پاسخ دهند؛
۱ ـ اصولاً لزوم برگزاری چنین همایشهایی برای حل مشکلات مردم در هتلهای گرانقیمت چیست؟ اگر هزینه محل برگزاری این گونه همایشها بالا نباشد، مشکل مردم حل نمیشود یا مسئولان مدعو حاضر به قبول حضور در همایشهای ارزان نمیشوند؟
۲ ـ در صورتی که بخش خصوصی در کشور بخواهد از جیب خود یک همایش پرزرقوبرقی برگزار کند که البته وجود خارجی چنین بخش خصوصی در کشور محل سؤال است، چرا مسئولان دولتی و حکومتی باید به خودشان اجازه بدهند در شرایطی که بخشی از مردم به نان و قوت روز خود محتاج هستند و مشکلات مالی هم دولت و هم مردم را در سختی قرار داده است، در چنین همایشهای پرخرج که محصول آن هم برای مردم هیچگاه بیان نمیشود، شرکت کنند؟ آیا این رویه مسئولان دولت چهاردهم با رئیس جمهور مدعی سادهزیستی همخوانی دارد؟
۳ ـ جالب است که نمونه این همایشها برای حل مشکل مسکن کشور بارها و بارها با حضور مدعوین مشابه در سالهای متمادی گذشته و بهمیزبانی یک روزنامه خاص برگزار شده است. لازم است شفافسازی شود که؛ هزینههای سرسامآور برگزاری این همایشها چگونه تأمین میشود، و نقش و ارتباط آن رسانه خاص با این گونه همایشها چیست؟ و چرا رسانههای دیگر امکان برگزاری چنین همایشهایی با خرج بسیار پایینتر و احتمالاً خروجی و آورده بسیار بیشتر را ندارند؟ چرا مسئولان ردهبالای دولتی در حد وزرا طی سالهای گذشته بهویژه دولتهای اصلاحطلب فقط در همایشهای این رسانه خاص شرکت میکردند و میکنند؟
۴ ـ سؤال دیگری که هم مسئولان دولتی و حکومتی حاضر در این همایش و هم برگزارکنندگان و میزبانان همایش باید به آن پاسخ دهند، این است که؛ آیا برگزاری اینگونه همایشها درآمد ویژهای برای ارکان برگزاری همایش ایجاد میکند که حاضر میشوند میلیاردی برای آن هزینه کنند؟ لازم است دراینباره شفافسازی شود.
۵ ـ سؤالی هم که احتمالاً مردم داشته باشند، این است؛ در شرایطی که بخش قابلتوجهی از مردم با قیمت این روزهای بازار مسکن حتی قدرت خرید دو سه متر مسکن را هم ندارند، چرا با برگزاری اینهمه همایش با هزینههای سنگین دولتی و خصوصی مشکل مسکن مردم هر روز بیشتر میشود؟ این همایشها برای حل مشکل مسکن مردم برگزار میشود یا حل مشکلات مالی عدهای دیگر؟
پیشنهاد میشود مسئولان ارشد دولت آقای پزشکیان و نهاد ریاستجمهوری، وزرا و دیگر مسئولان دولتی را از حضور و حمایت از چنین همایشهای پرخرجی برحذر دارند.
لازم به ذکر است، خبرنگار تسنیم از صبح امروز بارها با مدیران انجمن صنعت ساختمان (روابط عمومی، عضو هیئت مؤسس و…)، یکی از برگزارکنندگان اصلی این همایش و رئیس شورای اطلاعرسانی وزارت راه و شهرسازی برای پاسخگویی درباره سؤالات فوق تماس گرفت که متأسفانه هیچ کدام پاسخگو نبودند.
محل برگزاری همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران»
انتهای پیام/+