پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 279477 |
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، برآورد های سازمان برنامه و بودجه حاکی از این است که اگر منابع و مصارف بودجه سال آتی به طور کامل تحقق یابد، شاهد افزایش ۲۰ میلیارد دلاری حجم صادرات غیر نفتی کشور خواهیم بود. لازم به ذکر است طبق محاسبات این سازمان، در شرایطی که صادرات غیر نفتی […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، برآورد های سازمان برنامه و بودجه حاکی از این است که اگر منابع و مصارف بودجه سال آتی به طور کامل تحقق یابد، شاهد افزایش ۲۰ میلیارد دلاری حجم صادرات غیر نفتی کشور خواهیم بود.

لازم به ذکر است طبق محاسبات این سازمان، در شرایطی که صادرات غیر نفتی امسال حدود ۵۷ میلیارد دلار است با تحقق بودجه سال آتی به ۷۷ میلیارد دلار خواهد رسید. همچنین برآورد های این سازمان نشان می دهد با فرض ادامه روند فعلی حجم صادرات غیرنفتی ایران به ۶۵ میلیارد دلار می رسد.

وعده عجیب سازمان برنامه برای رشد ۲۰ میلیارد دلاری صادرات در ۱۴۰۴

سازمان برنامه و بودجه ادعا می کند که شرط تحقق افزایش ۲۰ میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی، افزایش نرخ ارز رسمی یا به اصطلاح دقیق تر تک نرخ سازی نرخ ارز است. بررسی بودجه سال آتی نشان می دهد که از سه محل شاهد افزایش نرخ ارز خواهیم بود.

به طور کلی در بودجه ۱۴۰۴، نرخ ارز کالاهای اساسی از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۵۰۰ و نرخ ارز کالاهای غیراساسی از نرخ نیما به حداقل ۵۵ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین نرخ ارز محاسباتی گمرک نیز از ۲۸۵۰۰ تومان در سال آتی به حداقل ۵۵ هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد. به بیانی دیگر نظام تک نرخ سازی ارزی که در دستور کار دولت قرار گرفته، مبتنی بر تغییر نرخ ارز در سه محور مذکور است.

تجربه افزایش نرخ ارز ترجیحی در ۱۴۰۱ گواه عدم افزایش ارزش صادرات

در رد نگاه ساده لوحانه ای که عنوان  میکند افزایش نرخ ارز منجر به افزایش صادرات می شود، صرف مرور تجربه حذف ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ کافی است. گفتنی است در سال ۱۴۰۱ در حالی که نرخ ارز کالاهای اساسی از ۴۲۰۰ با حدود ۶۰۰ درصد رشد به ۲۳-۲۴ هزار تومان رسید اما ارزش صادرات غیر نفتی کشور طبق محاسبات سازمان برنامه و بودجه کاهش یافت.

لازم به ذکر است ارزش صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان بود در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان رسید و به ۴۹۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

انتهای پیام/

 

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید