به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، از زمان انتخابات ریاستجمهوری تا امروز، بارها بر این نکته تأکید داشته که گوش دولت به دهان کارشناسان است و تصمیماتی که اتخاذ میشود بر اساس نظرات کارشناسی است. موضوع بیسابقه خاموشیهای پاییزه که در سال اول فعالیت دولت از آن رونمایی شده، مسئله ای […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، از زمان انتخابات ریاستجمهوری تا امروز، بارها بر این نکته تأکید داشته که گوش دولت به دهان کارشناسان است و تصمیماتی که اتخاذ میشود بر اساس نظرات کارشناسی است.
موضوع بیسابقه خاموشیهای پاییزه که در سال اول فعالیت دولت از آن رونمایی شده، مسئله ای نبوده که قابل پیشبینی نباشد. خبرگزاری تسنیم به عنوان یک رسانه ملی، در گزارشهای متعددی در مهرماه این موضوع را پیش بینی و هشدار داده بود، اما بهنظر میرسد گوش شنوایی در دولت برای شنیدن وجود نداشته است.
ازجمله اینکه خبرگزاری تسنیم دهم مهرماه از کاهش ۴۸درصدی ذخایر سوخت نیروگاهی و کاهش تخصیص گاز به نیروگاهها خبر داد. یازدهم مهرماه از فرصت طلایی دوماهه وزارت نفت برای افزایش سطح گازرسانی و جبران عقبماندگی تأمین سوخت مایع خبر داده و نوشتیم: “اگر با شرایط مشابه دوماهه ابتدایی پاییز سال گذشته، سوخت مایع تحویل نیروگاهها شود، مخازن سوخت مایع نیروگاهها از ۴۲درصد پرشدگی فعلی به ۶۵درصد پرشدگی تا شروع فصل سرمای امسال میرسند که بههیچ وجه ذخایر مناسبی برای تأمین برق زمستانه با توجه به ناترازی گاز و محدودیتهای تأمین گاز برای بخش نیروگاهی کشور در زمستان نیست.
از اینرو، مجموعه وزارت نفت باید این فرصت طلایی دوماهه را که مصرف برق نسبت به تابستان کاهش یافته و مصرف گاز نیز هنوز نسبت به فصل سرما، افزایشی نشده و امکان تخصیص گاز بیشتر به نیروگاهها و تحویل سوخت مایع بیشتر وجود دارد، استفاده نمایند تا عقبماندگی فاحش پرشدگی ذخایر سوخت نیروگاهی جبران شود؛ اگر از این فرصت طلایی بهرهگیری حداکثری نشود، احتمال بروز خاموشیهای زمستانه بسیار زیاد است.”
در تاریخ ۲۸ مهرماه، در گزارشی اعلام کردیم: “برای جبران عقبماندگی ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاهها، ضروری است که مصرف گازوئیل در نیروگاههای سیکلترکیبی راندمان بالا، تا حداقل یکماه آینده با تخصیص حداکثری گاز متوقف شود و میزان ارسال گازوئیل روزانه به نیروگاهها نیز از حدود ۳۰ میلیون لیتر فعلی به روزانه ۵۰ میلیون لیتر افزایش یابد تا امیدوار باشیم بخش اعظمی از این عقبماندگی فاحش، جبران خواهد شد و نیروگاهها برای ورود به زمستان آماده میشوند.”
اکنون نیز راهکار وجود دارد، دولت ابتدا باید مسئولان وزارت نیرو و وزارت نفت را موظف به پاسخگویی به رسانهها کند و وزرای نفت و نیرو باید اولین نشستهای خبری خود را که هنوز بعد از گذشت ۳ ماه از فعالیت دولت برگزار نکردهاند، برگزار کنند؛ تا آنچه رخ داده در کمال شفافیت اطلاعرسانی شود.
اگر اطلاعات درست در اختیار کارشناسان قرار گیرد، می توان بعد از تشریح وضعیت موجود برای عموم مردم، همانطور که رئیس جمهوری همواره تأکید دارند، به راهکارهای کارشناسی ارائه شده توجه شود تا این خاموشیها در سریعترین زمان ممکن، برطرف شود. و اگر جز این عمل شود، تا پایان فصل سرما، خاموشیهای خانگی ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/