پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 280019 |
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱ |
2 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران طی سخنانی ضمن تسلیت شهادت ۵ تن از مرزبانان و حافظان امنیت در سراوان در روزهای اخیر بیان کرد: در هفته جهانی علم در خدمت صلح هستیم و ما در این سال‌ها همیشه به‌دنبال صلح بوده‌ایم و هزینه‌های آن […]

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران طی سخنانی ضمن تسلیت شهادت ۵ تن از مرزبانان و حافظان امنیت در سراوان در روزهای اخیر بیان کرد: در هفته جهانی علم در خدمت صلح هستیم و ما در این سال‌ها همیشه به‌دنبال صلح بوده‌ایم و هزینه‌های آن را داده‌ایم.

وی گفت: در هفته‌های گذشته شاهد انتصاب استانداران بودیم و یک فرد بلوچ اهل‌سنت به استانداری سیستان و بلوچستان منصوب شدند و این دستاوردی برای دولت است و با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌توان به پیشرفت رسید.

** واردات بنزین سوپر آزاد شد

سخنگوی دولت اظهار داشت: واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای به‌صورت مجزا از زیرساخت‌های توزیع سوخت یارانه‌ای با رعایت قوانین مجاز شد، این راهکاری است تا بنزین باکیفیت را در اختیار خودروهای وارداتی و لوکس قرار دهیم که مطالبه بخشی از جامعه بود.

مهاجرانی درباره اقدامات دولت برای رفع ناترازی برق خاطرنشان کرد: تأکید دولت بر حفظ سلامت مردم است و دولت تصمیم گرفت مازوت‌سوزی کم شود و البته در این مسئله قطعی برق را خواهیم داشت و رییس‌جمهور شخصاً پیگیر هستند و جلسات متعددی داشتند و تعهدی ایجاد شده است که نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و اتمی تولید ۳۰ هزار مگاوات برق را انجام دهند.

وی در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود علت قطعی برق کمبود ذخایر نیروگاه‌ها بوده است و هم‌چنین بعضاً مطرح می‌شود که یکی از علل این کمبود، پر نکردن این ذخایر از سوی دولت قبل بوده است، عنوان کرد: طبق اعلام وزیر نفت در پنج‌ ماه اول هر سال، اهتمام برای پر کردن مخازن سوخت مایع و گازوییل صورت می‌گیرد. ابتدای شهریور امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش ذخایر را داشتیم و طبیعی است دچار افت ذخایر شویم، البته راهکارهایی را برای رفع این کمبود عملیاتی کردیم و هم‌چنین سعی کردیم مازوت‌سوزی کم‌تر شود و مازوت‌هایی با ضرر کمتر مورد استفاده قرار بگیرد تا سلامت مردم تهدید نشود.

** چرا پزشکیان به اجلاس باکو نرفت؟

سخنگوی دولت درباره علت عدم حضور پزشکیان در اجلاس باکو کاپ۲۹ گفت: کشورها متناسب با منافع خود تصمیم می‌گیرند که در چه مجامعی شرکت کنند. ما هرساله توسط رییس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل حضور داریم؛ سطوح شرکت افراد در مجامع را مسائل مختلفی از جمله سطح اجلاس و حضور سایر کشورها تعیین می‌کند. با جمع‌بندی دولت، خانم انصاری رییس سازمان محیط زیست با توجه به موضوع اجلاس به‌نمایندگی از ایران شرکت کردند.

مهاجرانی در پاسخ به اینکه “ترامپ گفته دنبال تغییر رژیم در ایران نیست، اگر او سیاست فشار حداکثری را در نظر نگیرد آیا ممکن است ایران برای گشایش اقتصادی، مذاکره مستقیم کند؟” عنوان کرد: آزموده را آزمودن خطاست؛ فشار حداکثری ترامپ در کشور ما شکست خورد و آنچه برای ما مهم است، نحوه عمل است و نه نحوه گفتار؛ ما از روی عمل قضاوت می‌کنیم و پیشنهاد ما به آقای ترامپ این است تجربه را مدنظر خود دهد و متناسب با آن، سیاست جدید را اتخاذ کند. دولت سناریوهای لازم را برای شرایط مختلف اقتصادی تنظیم می‌کند و می‌کوشد منافع ملی را با اهداف انقلاب اسلامی در نظر بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم که رییس‌جمهور جدید آمریکا از هرگونه مسیر اشتباه که حق ملت ایران ضایع شود خودداری کند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه انتخاب ترامپ به مردم آمریکا مربوط است، گفت: ما در سال‌های گذشته با ۱+۵ مذاکره کردیم و به توافق هسته‌ای رسیدیم اما آن که از توافق خارج شد آمریکا بود و نه ما. آمریکا بود که سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت و ادعا کرد که ایران ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید، اما الحمدالله مردم ایران علیرغم همه مشکلات سربلند بیرون آمدند.

وی در پاسخ به این سؤال که “آیا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم خواهد کرد؟” گفت: هرآنچه برای منافع ملی لازم باشد و اهداف انقلاب باشد، با راهبری رهبر معظم انقلاب و هرچه را در شورای‌عالی امنیت ملی مصوب شود، اجرا می‌کنیم.

** تصمیم دولت درباره کالابرگ الکترونیکی

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال تسنیم درخصوص برنامه دولت چهاردهم برای اجرای کالابرگ الکترونیک بیان کرد: هر طرحی که باید اجرا شود، نیاز به زیرساخت دارد. کالابرگ الکترونیک برای اولین بار در اسفند ۱۴۰۱ مطرح شد و ۶ فاز برای آن مد نظر قرار گرفته بود تا ۱۴ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار دهد، محدودیت‌های منابعی مطرح هست و برای این مسئله محدودیت زیرساخت داریم، این یک راهبرد است و هدف اصلی این است که معیشت خانوار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر دچار آسیب نشود. دولت از همه راهبردهای موجود استفاده می‌کند و اگر لازم باشد کالابرگ الکترونیک را بعد از ایجاد زیرساخت‌های لازم، اجرا خواهد کرد.

** در بودجه ۱۴۰۴ گرانی بنزین در نظر گرفته نشده

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مبنی بر احتمال گرانی بنزین در سال آینده و درج آن در بودجه، اظهار داشت: خط قرمز دولت آسیب به معیشت خانوارهاست و در بودجه ۱۴۰۴ افزایش قیمت بنزین در نظر گرفته نشده است. واقعیت این است که در حوزه بنزین ناترازی داریم و میزان مصرف بیشتر از تولید است و مجبور به واردات هستیم. دولت بارها اعلام کرده بدون کار کارشناسی و همراهی مردم کاری که برای افزایش قیمت‌ها باشد را انجام نخواهد داد.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص ساماندهی اتباع خارجی گفت: ما باید مهاجر را در اتباع، از پناهنده تفکیک‌ شده ببینیم؛ در تمام دنیا هم این‌طور است. تعدادی از اتباع مهاجرین قانونی، برخی پناهندگان و مهاجرین غیرقانونی است و دیوارکشی در مرز در حال احداث است و ۹۰ کیلومتر آن تا ابتدای سال آینده صورت خواهد گرفت. هم‌چنین استفاده از تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی مد نظر است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه دولت برای تورم عنوان کرد: آنچه از تورم احساس می‌شود و آنچه به‌عنوان شیب تورم مطرح می‌شود، متفاوت است. گفته می‌شود که شیب تورم کاهش داشته ولی این مسأله به معنای از بین رفتن خود تورم نیست و درک می‌کنیم که فشار زیادی بر اقشار آسیب‌پذیر وارد می‌کند. کمک‌های ویژه و تأمین امنیت غذایی این اقشار در دست اقدام است و هم‌چنین متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز مد نظر است؛ گسترش بیمه از دیگر موضوعات است که بهبود زندگی افراد کمک خواهد کرد. طبق اعلام وزارت تعاون، هر خانواری که یک فرد معلول دارد ۳۰ درصد بیشتر ممکن است به فقر برسد و باید در این زمینه پیشگیری از معلولیت را مد نظر داشته باشیم.

سخنگوی دولت درباره سفر اخیر پزشکیان به اجلاس بریکس و اینکه آیا ممکن است سیاست ایران در قبال شرق، بعد از انتخاب ترامپ تغییر کند؟ خاطرنشان کرد: رییس‌جمهور دیدارهای پر باری در سفر بریکس داشتند و سیاست ما ارتباط فراگیر است و با مجموعه بریکس همکاری خوبی داریم. دولت طبق راهبری رهبر معظم انقلاب و مصوبات شورای عالی امنیت ملی عمل می‌کند.

** واکنش به سوالی درباره بمب اتم

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره برخی سخنان مبنی بر احتمال تغییر سیاست نظامی و دفاعی کشورمان و هم‌چنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران بمب اتم دارد؟ گفت: موضع رسمی کشور در مورد سلاح‌های کشتار جمعی که سلاح‌های اتمی یکی از این سلاح‌هاست، منع سلاح‌های کشتار جمعی است و ما با ماهیت صلح آمیز انرژی اتمی کار داریم و فتوای رهبر انقلاب بر این مبناست که رویکرد ما صلح آمیز است. دکترین هسته‌ای ایران توسط شورای عالی امنیت ملی تعیین می‌شود و آنجا هم مبتنی بر منع سلاح‌های هسته‌ای و کشتار جمعی بوده و تمام مقاصد ما صلح آمیز هسته‌ای است و نگاه ما صلح در جهان است.

وی در ادامه‌ی این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره مواجهه‌ی دولت با مخالفان، گفت: در دیدگاه علمی هیچ تصمیمی ۱۰۰ درصد مزیت یا ۱۰۰ درصد عیب ندارد. همه تصمیم‌های ما قسمتی مثبت و قسمتی منفی دارند؛ دولت در واقع بر مبنای شایسته‌سالاری انتخاب همکاران خودش را در دستورکار قرار داده و لذا آن چیزی که مهم است شایسته سالاری افراد است. همه افرادی که منصوب دولت هستند باید گفتمان دولت که وفاق است را پیگیری کنند. توان کارشناسی بر توان سیاسی در این دولت رجحان دارد؛ تاکید دولت بر توان کار کارشناسی و حل مسائل مردم است. مردم از دولت‌ها انتظار دارند مسائل و مشکلات را حل کنند و این مسئله به‌عنوان موضوع اول در دولت در نظر گرفته شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برخی نارضایتی‌ها از عدم اجرای کامل قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، درخصوص برنامه‌ها و اقدامات دولت در این‌ زمینه بیان کرد: کاهش معوقات پرستاران از حدود ۱۳ ماه به  ۵ ماه رسید و پرداخت معوقات اضافه‌کاری این عزیزان را هم شاهد بودیم. البته دو نکته در دست کار است؛ یکی ارزش نسبی و ضریب ریالی خدمات پرستاری است که در شورای‌عالی بیمه به‌منظور منطقی‌تر کردن رقم‌ها در حال بررسی است و هم‌چنین دستورالعمل بازتوزیع با نظرخواهی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال بازنگری است تا پرداخت کارانه‌ها را مبتنی بر کارکردهای واقعی پرستاران کند.

** ارز ترجیحی سال آینده منعطف می‌شود

مهاجرانی در پاسخ به سوالی پیرامون میزان ارز ترجیحی در بودجه سال آینده گفت: دولت می‌تواند از محل صادرات ۱۲ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. برای اینکه اقدامات ما تورم‌زا نباشد مجبوریم با تشکیل کارگروه‌هایی در راستای تورم‌زا نبودن تصمیمات برنامه‌ریزی صورت بگیرد. کارگروه‌ها در حال کار هستند که ببینند این ۱۲ میلیارد دلار چگونه باید تخصیص یابد. خط قرمز دولت، معیشت مردم و به‌خصوص اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد است. دولت می‌کوشد به سوی کارکردها و راه‌حل‌هایی که مقطعی باشند و تورم‌زایی داشته باشند، حرکت نکند. در سال بعد، ارز ترجیحی منعطف‌تر خواهد شد و سعی می‌کنیم منابع را به‌درستی اختصاص دهیم. تلاش دولت بر حفظ معیشت و  تخصیص ارز به کالاهای اساسی و دارو خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص گزینش معلمان، بیان کرد: با توجه به حساسیتی که شغل شریف معلمی دارد، بدیهی است هسته‌های گزینش با حساسیت زیادی نسبت به موضوع برخورد می‌کنند اما آنچه در طول سال‌های گذشته اتفاق افتاده با اعتراض برخی از متقاضیان ورود به شغل معلمی مواجه شده است. هسته‌های تجدیدنظر در هسته‌های گزینش تشکیل شده و پیگیرند اگر اجحافی صورت گرفته جبران و کسانی که امکان پذیرش آنها وجود دارد، پذیرش شوند. مطابق نص صریح قانون امکان اعتراض برای این افراد وجود دارد و هر کس احساس می‌کند به‌حق خود نرسیده، امکان اعتراض دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید