به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در طی یکسال اخیر، چالش های مختلفی در خصوص عرضه تلفن همراه با برند نوکیا در داخل کشور مطرح شده بود که این موارد نگرانی هایی در افکار عمومی در خصوص استفاده از کالاهای باکیفیت و اصیل ایجاد کرده بود. در همین راستا در تازه ترین تحول شرکت نوکیا […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در طی یکسال اخیر، چالش های مختلفی در خصوص عرضه تلفن همراه با برند نوکیا در داخل کشور مطرح شده بود که این موارد نگرانی هایی در افکار عمومی در خصوص استفاده از کالاهای باکیفیت و اصیل ایجاد کرده بود.
در همین راستا در تازه ترین تحول شرکت نوکیا در فنلاند در مکاتبه ای که با سفارت ایران در هلسینکی داشته، به جزئیاتی از وضعیت تولید نوکیای تقلبی در کشور اشاره کرده است.
در این مکاتبه آمده است، بدینوسیله اعلام مینماید که هیچ مجوزی در خصوص تولید، مونتاژ یا واردات تلفنهای همراه با علامت تجاری نوکیا به شرکت آتیلا … در ایران نداده و این شرکت نماینده مستقیم یا غیر مستقیم نوکیا نمیباشد.
تلفنهای همراه اصل با برند نوکیا توسط شرکت فنلاندی اچ ام دی گلوبال اوی (تحت لیسانس نوکیا) تولید میشود.
براساس آزمایشها و بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان شرکت اچ ام دی گلوبال اوی (که دارای مجوز در مورد علامت نوکیا میباشد)، تلفنهای همراه با علامت تجاری نوکیا که توسط شرکت آتیلا .. عرضه میشوند، دارای قطعات تقلبی میباشند. شرکت آتیلا همراه آیهان علامت تجاری نوکیا را بدون اجازه بر کالاهای تقلبی خود درج نموده است.
ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران چه بود؟
از سال ۱۴۰۱ پروندهای تحت عنوان تولید تلفن همراه با برند نوکیا در ایران گشوده شد؛ حتی سفیر فنلاند نیز در واکنش به تولید این محصول در ایران بدون اخذ تاییدیه از شرکت مادر، در نامهای رسمی مراتب اعتراض خود را اعلام کرد. همچنین شرکت نوکیا نیز در واکنش رسماً شکایت خود را مطرح کرده است.
چندی بعد نیز عباس علی آبادی وزیر وقت صمت اعلام کرد که «در صورت اثبات تقلبی بودن محصولات نوکیا، وزارت صمت اقدامات لازم برای جلوگیری از فروش و واردات این کالا را انجام خواهد داد و پرونده به دستگاههای مرتبط ارجاع خواهد شد.»
محرز شدن تولید خارج از ضابطه نوکیا در ایران
این ماجرای تا جایی بالا گرفت که با انتشار یک نامه رسمی که از سوی سازمان توسعه تجارت کشور، مشخص شد؛ وزارت صمت در یک تخطی آشکار به شرکت ایرانی، بدون اخذ تأییدیه از برند اصلی نوکیا، اجازه فروش محصولات خود را داده است.
دستور جلوگیری از فعالیت شرکت با دستور رئیس سازمان توسعه تجارت
در بخشی از این نامه عنوان شده است: «باتوجهبه استعلام دریافتی از معاون محترم رئیس قوه قضائیه و رئیس محترم سازمان ثبتاسناد و املاک کشور طی نامه ۷۷۹۴۰/۱۴۰۳ مورخ ۰۲/۰۵/۱۴۰۳ و همچنین نامه ۱۱۱۱۸۲۵۰۴۸ مورخ ۱۰/۰۵/۱۴۰۳ دستیار محترم وزیر و مدیرکل غرب اروپا وزارت امور خارجه در مورد عدم مجوز بهرهبرداری از سوی شرکت نوکیا برای شرکت آتیلا همراه آیهان، لطفاً دستور فرمایید با عنایت به اینکه نشان تجاری مستند به مکاتبات فوق طبق قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶، مورد حمایت قانون در ایران است، اقدامات لازم جهت جلوگیری از ادامه استفاده شرکت مذکور با شناسه ملی ۱۴۰۰۹۳۱۳۰۲۸ از علامت نوکیا در فرایندهای مربوط به سامانه جامع تجارت به عمل آید.»
انتهای پیام/