به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سیانبیسی، اگر ائتلاف اوپک پلاس طرح کاهش تولید فعلی خود را لغو کرده و تولید را افزایش دهد، قیمت نفت کاهش قابلتوجهی خواهد داشت. تحلیلگران عقیده دارند در حال حاضر بیشاز هر زمان دیگری باید نگران کاهش قیمت نفت در ۲۰۲۵ بود. اگر اوپک تولید خود را افزایش […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سیانبیسی، اگر ائتلاف اوپک پلاس طرح کاهش تولید فعلی خود را لغو کرده و تولید را افزایش دهد، قیمت نفت کاهش قابلتوجهی خواهد داشت.
تحلیلگران عقیده دارند در حال حاضر بیشاز هر زمان دیگری باید نگران کاهش قیمت نفت در ۲۰۲۵ بود. اگر اوپک تولید خود را افزایش داده و هیچ قرارداد واقعی برای محدود کردن تولید وجود نداشته باشد، قیمت نفت تا ۳۰ یا ۴۰ دلار در هر بشکه کاهش مییابد. سهم تولید اوپک در بازار جهانی طی سالهای گذشته کاهش یافته است.
نفت ۴۰ دلار در هر بشکه یعنی حدود ۴۰ درصد کمتر نسبتبه قیمت فعلی. شاخص نفت برنت درحالحاضر حدود ۷۲ دلار در هر بشکه و نفت آمریکا حدود ۶۸ دلار در هر بشکه معامله میشود.
با توجه به اینکه رشد تقاضا برای نفت در سال آینده میلادی بیشتر از ۱ میلیون بشکه در روز نخواهد بود لغو کامل طرح کاهش تولید اوپک پلاس بدون شک قیمت نفت را تا ۴۰ دلار در هر بشکه پایین میآورد و یک جنگ قیمت دیگر بر سر سهم بازار به وجود میآید که قیمت آن را تا پایینترین سطح از زمان بحران کرونا کاهش خواهد داد.
اما ائتلاف اوپک پلاس قصد دارد تولید خود را بهتدریج از اوایل سال آینده میلادی افزایش دهد و تصمیمی برای برداشتن یکباره طرح کاهش تولید ندارد.
ائتلاف اوپک پلاس در ماه سپتامبر تصمیم خود برای افزایش ۲.۲ میلیون بشکهای تولید بهصورت تدریجی را ۲ ماه به تعویق انداخت تا مانع از سقوط قیمت نفت شود. ۲.۲ میلیون بشکه در روز کاهش تولید این ائتلاف در سهماهه دوم و سوم سال جاری میلادی اعمال شده بود و تا پایان سپتامبر ادامه داشت.
اوپک پلاس در ابتدای ماه جاری میلادی هم مجدداً افزایش تولید خود را تا پایان دسامبر به تأخیر انداخت.
قیمت نفت تحت فشار شدید ضعف تقاضا در چین بهعنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا و بزرگترین واردکننده نفت خام دنیا قرار دارد.
اوپک در گزارش ماهانه خود در روز سهشنبه پیشبینی رشد تقاضای جهانی برای نفت را در سال آینده میلادی از ۱.۶ میلیون بشکه تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز پایین آورد.
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت نفت عرضه بیشازحد در بازار مخصوصاً ازسوی تولیدکنندگان خارج از ائتلاف اوپک پلاس از جمله آمریکا، کانادا، گویان و برزیل است.
انتهای پیام/۱۹