حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت خارجه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درخصوص اظهارنظرهای بعضی فعالان سیاسی و رسانهای در بهاستقبال رفتن مذاکره با ترامپ بهعنوان رئیس جمهور جدید آمریکا پیش از استقرار وی در کاخ سفید و اعلام مواضع جدیدش، گفت: تبیین موضوعی که رئیسجمهور پیرامون نحوهی مواجهه با آمریکا مطرح کردهاند، برعهده […]
حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت خارجه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درخصوص اظهارنظرهای بعضی فعالان سیاسی و رسانهای در بهاستقبال رفتن مذاکره با ترامپ بهعنوان رئیس جمهور جدید آمریکا پیش از استقرار وی در کاخ سفید و اعلام مواضع جدیدش، گفت: تبیین موضوعی که رئیسجمهور پیرامون نحوهی مواجهه با آمریکا مطرح کردهاند، برعهده مسئولان است که بگویند چه دیدگاهی در اینباره دارند.
وی افزود: حضور آمریکا در منطقه یک واقعیت است؛ جمهوری اسلامی ایران هم یک کشور تاثیرگذار در منطقه است و منافع و نگرانیهای جدی در منطقه دارد.
سخنگوی اسبق وزارت خارجه بیان کرد: طبیعی است که ایران و آمریکا در برخی موضوعات مواجهه خواهند داشت ولی به نظر بنده درباره مواجههی ایران و ترامپ باید بگوییم مستقل از دولتِ اول او که اقدامات تندی هم علیه ایران داشت، باید در نظر گرفت شرایط منطقه و دنیا عوض شده و وضعیت مانند چهار سال گذشته نیست. باید این نکته را هم مد نظر قرار داد که ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران بسیار افزایش یافته و خود غربیها هم به این مسئله اذعان دارند. ظرفیتهای هستهای و دفاعی از جمله موشکی ما افزایش داشته است.
آصفی گفت: در شرایط فعلی باید صبر کنیم تا ببینیم ترامپ میخواهد چه کند، آیا همان روش قبل را پیش میگیرد یا واقعاً در صدد تغییر آن روش است. او افراد تندرو را در کابینهاش قرار داده که البته این مسئله تعیین کنندهی چیزی نیست، چون او دوست دارد افرادی داشته باشد که کاملاً تابع او باشند و اگر میل خودش به سمت خاصی باشد، اینها هم ناچارند خود را با میل او تنظیم کنند؛ وگرنه افراد را تغییر میدهد؛ در دورهی قبل ریاست جمهوریاش نیز امثال بولتن و وزیر خارجهاش را عوض کرد.
وی عنوان کرد: ما برای حرکت در عرصهی سیاست خارجی یک راهنما مبنی بر اصول «عزت، حکمت و مصلحت» را داریم و ذیل آن حرکت میکنیم؛ هر چیزی که منافع ایران را تأمین کند، طبق آن اقدام خواهیم کرد.
کارشناس ارشد بینالملل اظهار داشت: در روابط بینالملل، باید با دقت و بهوقت عمل شود؛ مثلاً ممکن است اگر یک تصمیم دیر گرفته شود منافع تامین نشود و همچنین تصمیم زودهنگام نیز ممکن است مشکلزا باشد.
آصفی ادامه داد: همهچیز باید حساب شده باشد و درباره ترامپ نیز صرفنظر از چهار سال گذشته باید ببینیم میخواهد چه کند. البته تا زمانی که او به کاخ سفید بیاید، حدود ۷۰ روز زمان باقیست و باید منتظر باشیم و اقدامات او را رصد کنیم.
وی گفت: او باید نشان دهد که نمیخواهد در آن مسیر قبلی حرکت کند؛ اگر شتابزده عمل کنیم، ممکن است این کار حمل بر ضعف ما شود.
سخنگوی اسبق وزارت خارجه خاطرنشان کرد: باید دید که طرف مقابل چگونه عمل خواهد کرد؛ ما نباید دچار پیشداوری شویم و اینطور نباشد که فکر کنیم چون او در دورهی اول ریاستش آنطور بوده، اظهارات تند و خشن علیه او مطرح شود.
آصفی عنوان کرد: اتخاذ مواضع تند علیه ترامپ صحیح نیست و باید صبر کرد؛ از طرف دیگر نیز اظهار اشتیاق کردن هم درست نیست و در اینزمینه نباید افراط و تفریط صورت بگیرد.
وی در ادامه گفت: البته ترامپ هم مواضع متناقضی گرفته و با دست پس میزند و با پا پیش میکشد، چون او فرد غیرقابل پیشبینی است. ضمن اینکه نباید گرفتار جنگ روانی شویم. ویدیویی که نسختوزیر رژیم صهیونیستی دربارهی ملت ایران منتشر کرده، بخشی از جنگ روانی است که او دنبال میکند.
انتهای پیام/