پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 280806 |
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰ |
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

حجت‌الاسلام موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به الگوی کاهش میزان آلودگی زیست‌محیطی ناشی از گاز مشعل و با توجه به موقعیت ایران، گفت: همواره همراه نفت، مقداری گاز نیز تولید می‌شود که این گاز به‌صورت محلول است. با رسیدن به سطح، جدا شده […]

حجت‌الاسلام موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به الگوی کاهش میزان آلودگی زیست‌محیطی ناشی از گاز مشعل و با توجه به موقعیت ایران، گفت: همواره همراه نفت، مقداری گاز نیز تولید می‌شود که این گاز به‌صورت محلول است. با رسیدن به سطح، جدا شده و جریان مجزایی از گاز ایجاد می‌کند.

وی افزود: گاهی اوقات مقدار این گاز کمتر از آن است که فرآوری آن سودآوری زیادی در مقابل سودآوری نفت داشته باشد. به همین دلیل، این گاز در سر چاه به‌صورت مشعل سوزانده می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سوزاندن این گاز علاوه بر از بین رفتن سرمایه ملی، آلودگی‌ها و مشکلات زیست‌محیطی زیادی ایجاد می‌کند، افزود: چندین روش و الگو برای جلوگیری از سوزاندن این گازها معرفی شده که با تغییر بعضی سیاست‌ها و کمک به بخش خصوصی برای بهره‌وری از این گازها، علاوه بر جلوگیری از هدر رفتن سرمایه ملی، می‌تواند در زمینه رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و حفظ محیط زیست از آلودگی نیز نتایج مثبتی داشته باشد.

احمدی در ادامه با بیان اینکه بخش زیادی از گازهای همراه تولیدی در ایران فلر می‌شود، گفت: حتی گفته می‌شود این رقم در ایران ۵۰ درصد است و ایران بعد از روسیه، دارای بیشترین فلرینگ گاز در بین کشورهای جهان است.

وی با اشاره به گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در شهریور ماه سال گذشته منتشر کرده بود، گفت: بر اساس این گزارش، در سال‌های اخیر و همزمان با اجرای برنامه ششم توسعه، میزان کل تولید گازهای همراه کشور طبق ترازنامه‌های هیدروکربوری کمتر از ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز بوده است که به طور میانگین، حدود نیمی از این گازها سوزانده شده‌اند.

نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در واقع روزانه حدود ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در ایران فلر می‌شود که معادل ظرفیت حدود ۲ فاز پارس جنوبی است.

حجت‌الاسلام دکتر احمدی گفت: بر اساس آماری که وزارت نفت منتشر کرد، حدود ۱۸/۴۳۷ میلیارد متر مکعب گاز مشعل در ایران سوزانده شده است که موجب شده کشور ما از این نظر بعد از روسیه در جایگاه دوم دنیا قرار گیرد.

وی افزود: حتی اگر جمع‌آوری گازهایی که هدر می‌روند نیز امکان‌پذیر نباشد، کاهش حجم گازهای فلرینگ در کشور به تنهایی می‌تواند در بهبود وضعیت ناترازی کشور موثر باشد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بر اساس یکی از گزارش‌های منتشر شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس، به‌طور میانگین روزانه ۱۲۳ میلیون متر مکعب ناترازی گاز وجود داشته است. این در حالی است که روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز فلر می‌شود. در مجموع بیش از ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز از طریق فلر از دست می‌رود.

احمدی تاکید کرد: جمع‌آوری تنها بخشی از گازهای فلر و هدررفته، می‌تواند بخش قابل توجهی از کمبود گاز داخل کشور را تامین کند.

وی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه گفت: طبق تبصره سه ماده ۱۵ این قانون، صنایع انرژی‌بر و پتروشیمی‌ها از طریق مشارکت با شرکت‌های اکتشاف و تولید دارای صلاحیت، در اولویت واگذاری طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل (فلر) و میادین جدید گازی قرار دارند. بر همین اساس، وزارت نفت مکلف است صنایع مذکور را در اولویت تخصیص گاز طبیعی تولیدی از این میادین قرار دهد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از برنامه‌ریزی برای کاهش حجم گازهای فلرینگ و بهبود وضعیت ناترازی انرژی خبر داد و تصریح کرد: در همین راستا، بعدازظهر سه‌شنبه این هفته بررسی آخرین وضعیت اجرای طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل در منطقه پارس جنوبی در دستور کار کمیسیون قرار دارد که این موضوع با حضور مسئولان وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه کشور، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید