حجتالاسلام سعید صلحمیرزایی عضو مجلس خبرگان رهبری با محوریت و موضوع “متن و حواشی اجلاسیه اخیر مجلس خبرگان رهبری” با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره چرایی برگزاری زودتر از موعد این اجلاسیه، اظهارات رهبر معظم انقلاب اسلامی و نقلقول نادرست از این جلسه یک گفتوگوی تفصیلی داشت. صلحمیرزایی، دلیل برگزاری زودتر از موعد اجلاسیه خبرگان […]
حجتالاسلام سعید صلحمیرزایی عضو مجلس خبرگان رهبری با محوریت و موضوع “متن و حواشی اجلاسیه اخیر مجلس خبرگان رهبری” با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره چرایی برگزاری زودتر از موعد این اجلاسیه، اظهارات رهبر معظم انقلاب اسلامی و نقلقول نادرست از این جلسه یک گفتوگوی تفصیلی داشت.
صلحمیرزایی، دلیل برگزاری زودتر از موعد اجلاسیه خبرگان را تراکم کارها در اسفندماه و ماه مبارک رمضان دانست و درباره بیانات رهبر انقلاب گفت که معظمله هیچ حرف یا پیامی را که برای خبرگان نگرانی ایجاد کرده باشد، طرح نکردهاند و حتی بهگفته او، جملاتی که مقام معظم رهبری در دیدار سال ۹۴ با اعضای خبرگان درباره تعیین رهبری داشته است، غلیظتر از جملات اخیر ایشان بوده است.
بهگفته این عضو مجلس خبرگان رهبری، مقام معظم رهبری در این دیدار همانند همه دیدارهای قبلی، صرفاً مأموریتهای آنان را بازخوانی کردهاند و آنچه بهنقل از یک روحانی دیگر درباره این جلسه طرح و در شبکههای اجتماعی بهصورت گسترده پخش شده، نادرست است چراکه بهگفته او، آن فرد عضو خبرگان نبوده و آنچه نقل کرده از افراد غیرمعتبر شنیده است.
این عضو خبرگان میگوید: در جلسه خبرگان رهبری، نه رهبر معظم انقلاب بیاناتی درباره انتخاب فوری یا بیدرنگ جانشین رهبری داشته است و نه کسی در این جلسه گریه کرده است؛ اتفاقاً جلسهای شاداب و امیدبخش بود.
این عضو خبرگان همچنین گفت: مقام معظم رهبری با مثالزدن ترور شهید نصرالله و شهید صفیالدین، قصد داشت به مردم این دلگرمی را بدهد که در هر صورت خط حق امتداد خواهد داشت و این مهم، یک قاعده کلی است و به هیچ عنوان ناظر به شرایط امروز جامعه نیست.
مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
تسنیم: مسئلهای که مطرح میشود و شاید برای برخی سؤال شده باشد، این است که چرا اجلاسیه خبرگان در این دوره زودتر از موعد برگزار شد؟
هیچ دلیل خاصی نداشت، کاملاً عادی بود و مطابق تصمیم هیئت رئیسه، این اجلاسیه در آبانماه برگزار شد. هرکدام از آقایان عضو خبرگان در جایگاههای متعددی هستند که اسفندماه مشغله دارند، خود حضرت آقا اسفندماه برنامههای کاریشان زیاد است، یادم هست زمانی که درس ایشان (رهبر انقلاب) میرفتم همیشه میفرمودند که این روزهای پایانی سال کارهایشان خیلی بیشتر است.
خود اعضای خبرگان نیز در جایگاههای مختلفی هستند که اسفندماه باید کارهایشان را جمعوجور کنند و طبیعی است که در این ماه نمیتوانند در اجلاسیه خبرگان حضور داشته باشند،
به همین دلایل، هیئت رئیسه تصمیم گرفت که با توجه به موضوع مشغله کاری در اسفند ماه و اینکه ماه رمضان هم هست، از این به بعد، اجلاسیه خبرگان در فصل بهار و پاییز برگزار شود.
تسنیم: با برگزاری ۲ اجلاسیه در سال، اخلالی در وظایف خبرگان ایجاد نمیشود؟
مجلس خبرگان دو حیث دارد؛ یک حیث خبرگانی است که در قانون اساسی وظایفی برای علمای خبرگان تعریف شده است و دیگری هم نظارت بر شرایط رهبر و همچنین برای روز مبادای انقلاب یعنی تعیین جایگزین برای رهبری است، این شأن همیشه در صحبتهای حضرت آقا برای بیان اهمیت مجلس خبرگان مورد توجه قرار گرفته است و رهبر انقلاب همواره بر این وظیفه خبرگان تأکید داشتهاند. وظایفی در قانون اساسی مورد تأکید واقع شده است و اعضای مجلس خبرگان رهبری باید بر اساس مأموریتی که از قانون گرفتهاند، به وظایف خود عمل کنند.
مقام معظم رهبری در ابتدای دوره قبل خبرگان، یعنی در سال ۹۴ تعبیری دارند که خیلی غلظتش بیشتر از تعبیراتی است که در جلسه اخیر داشتند؛ ایشان فرموده بودند احتمال اینکه این مجلس همان مجلسی باشد که کار تاریخی را انجام بدهد خیلی بالاست، این خیلی غلظتش بالا بود؛ این مطلب و بیان آقا برای حدود ۹ سال پیش است که نشان میدهد رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره روی وظایف مجلس خبرگان تأکید میکنند.
تسنیم: درباره بیاناتی که مقام معظم رهبری در دیدار خبرگان مطرح فرمودند، بفرمایید که آیا آن مطالب برای خبرگان تازگی داشت و خاص بود؟
ـ نه، هرگز، این موضوع هم به هیچ عنوان مسئله جدیدی نیست و ایشان در جلسه اخیر حرف یا پیام جدیدی که نگرانکننده باشد، نداشتند.
ببینید، اگر معلمین عزیز ما خدمت آقا برسند قاعدتاً قابل پیشبینی است که ایشان درباره آموزش و پرورش، سند تحول آموزش، اهمیت معلم و علم برای آینده کشور فرمایش میکنند در جلسه پرستاران بهگونه دیگری است چون کارویژه این است و طبیعی است که رهبر انقلاب در دیدار خبرگان، درباره وظایف مجلس خبرگان با آنها صحبت کنند. رهبر معظم انقلاب در این دیدار، وظایف مجلس خبرگان را مورد تاکید قرار دادند.
تسنیم: ارزیابی شما از دیدار اعضای خبرگان با رهبر انقلاب چه بود؟
به نظرم جلسه شاداب، امیدبخش و مفیدی بود. من احساس نکردم هیچکدام از اعضای خبرگان تصور دیگری داشته باشند؛ تقریباً آنچه حضرت آقا مطرح کردند همان چیزی بود که در جلسات خبرگان مطرح میکنند و موضوع خاصی نبود.
آقا در این دیدار حدود ۳۰ دقیقه صحبت کردند و بیاناتشان کاملاً امیدبخش بود. در حاشیه این دیدار، آقای موحدی در ابتدا خطاب به رهبر معظم انقلاب فرمودند که مدتی قبل میخواستیم خدمتتان برسیم که ظاهراً به دلیل کسالت شما توفیق نشد که ایشان در پاسخ گفتند، کسالتی نداشتم و به دلیل تراکم برنامهها میسر نشد خدمتتان باشیم.
در این دیدار، حضرت آقا با آرامش با اعضای خبرگان احوالپرسی کردند و هنگام خروج نیز برای دقایقی با برخی اعضای خبرگان صحبت کرده و حتی حال یکی از اعضای خبرگان را که جراحی چشم کرده را از بقیه جویا شدند.
تسنیم: مقام معظم رهبری در این دیدار فرمودند مجلس خبرگان انقلابیترین نهاد نظام است؛ تحلیل شما از این سخن ایشان چیست؟
حضرت آقا میخواستند این نکته را برای ما جا بیندازند که خبرگان خیلی مهم است. فرمودند انقلابیترین نهاد نظام است و توضیح دادند منظورشان از انقلابیترین نهاد، یعنی مرتبطترین نهاد نظام به انقلاب. بعد برای اینکه این مهم را برای مخاطب اثبات کنند، مقدماتی فرمودند. اول اینکه، هدف انقلاب اسلامی این است که توحید در جامعه محقق شود. این خلاصه هدف انقلاب است که اگر بخواهد تامین شود، احتیاج به یک دیدهبان، راهنما و مامور دارد برای اینکه از انحراف جلوگیری کنند، پرانتزی باز کردند و گفتند آسیب رو به عقب رفتن انقلابها یا منحرف شدن انقلابها یا توقف انقلابها وجود داشته و در تاریخ معاصر خودمان، انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر شوروی این آسیب، دیده شده است.
در مقدمه دوم، خطر بازگشت به گذشته را هشدار دادند و فرمودند اهداف انقلاب به خطنگهدار و مراقب نیاز دارد که این کار، وظیفه رهبری است. در ادامه فرمودند با توجه به این نکته، اهمیت مجلس خبرگان زمانی معلوم میشود که میخواهد یک رهبر انتخاب کند؛ پس باید مراقبت کند کسی را معرفی کند که خودش باور قلبی به انقلاب اسلامی داشته باشد.
تسنیم: مقام معظم رهبری در این دیدار از ضرورت امتداد مسیر حق صحبت کردند؛ نظرتان در اینباره چیست؟
نکته دیگری که ایشان مطرح کردند یک دلگرمی بود برای مردم. تا مردم بدانند خط حق امتداد خواهد داشت؛ ایشان درباره تشکیلات حزبالله مثال زدند که تشکیلات حزبالله با رفتن امثال شهید نصرالله و سید هاشم صفیالدین که اینها در واقع به یک معنا موسسین حزبالله بودند و حزبالله را از یک مجموعهای که حرکتهای خیلی کوچک به یک تشکیلات و سازمان قوی تبدیل کردند، بازهم راه خود را ادامه داد و خودش را ترمیم کرد.
پیام و حرف ایشان این بود که مسیر و جریان حق ادامه خواهد داشت و جریان حق، وابسته به اشخاص نیست و این موضوع را معظمله با مثالهای مختلفی به اعضای خبرگان و مردم یادآور شدند.
تسنیم: بعد از این دیدار، یک روحانی منبری مطالبی از جلسه نقل کردند که حواشیای ایجاد کرد؛ مطالب ایشان چقدر با واقعیت منطبق بود؟
ایشان از روحانیون انقلابی و منبری هستند که بیاناتشان نیز قابل استفاده و مفید است اما عضو مجلس خبرگان نیستند و در آن جلسه حضور نداشتند؛ مشخص نیست از چه کسی چنین نقلی را شنیدهاند چراکه روایت ایشان، نادرست و غیر منطبق بر مفاد جلسه بود.
من تمام سخنرانی رهبر معظم انقلاب را نوشتهام، بعد از آنکه سایت رهبری مطالب را منتشر کرد با سایت تطبیق دادم و مشخص شد کل بیانات بهصورت دقیق توسط پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبر انقلاب منعکس شده است و یک جمله هم کم یا کسر نشده است.
این روحانی گفته است که آقا فرموده رهبر جدید را بیدرنگ و فوراً انتخاب کنید و سپس حضار در جلسه گریه کردهاند؛ در حالی که نه رهبر معظم انقلاب چنین حرفی زده و نه کسی گریه کرده است.
ایشان نقل کرده که اعضای خبرگان مضطرب شدهاند، در حالی که من با برخی از اعضای خبرگان صحبت کردم و کسی چنین برداشتی نکرده است؛ کسی مضطرب یا نگران نشده است و به نظر این جلسه، بسیار شاداب، امیدبخش و آرامشبخش برای همه اعضای خبرگان بود.
کلمه “بیدرنگ” را مقام معظم رهبری در موضوع امتداد حق مطرح فرموده و به تعبیر طلبهها از حیث کبروی طرح کردند که مسیر حق بیدرنگ جایگزین خودش را تعیین میکند و این یک بحث کلی بود و ناظر به این روزها یا موضوع تعیین رهبری نبود.
آنچه این روحانی بزرگوار از این جلسه نقل کردند، غیرواقعی بود و ما بهعنوان کسانی که در این جلسه حضور داشتیم به هیچ عنوان برداشت ایشان را نداشتیم؛ متاسفانه بعد از بیانات این روحانی، فیلم آن بهصورت گسترده در شبکههای اجتماعی و رسانههای بیگانه بازنشر داده شد و برخی شبکهها با استناد به آن، تحلیلهای مختلفی را مطرح کردند در حالی که اساساً روایت مطرح شده، درست نبود.
تسنیم: یکی از مطالبههای جدی مقام معظم رهبری از مجلس خبرگان، تشکیل هیئتهای اندیشهورز است؛ این هیئتها الان در چه وضعی هستند و چه دستاوردی داشتهاند؟
رهبر انقلاب از اعضای خبرگان خواستهاند که به دلیل جایگاه علمایی که دارند و در بین مردم حضور دارند، نسبت به مسائل حساس باشند؛ به وظایف قانونی خود عمل کنند؛ حتی فرمودهاند که خبرگان نسبت به مسائل بینالمللی حساس باشد، بیانیه بدهد. در بحث هیئتهای اندیشهورز نیز از خبرگان خواستهاند که حرکت کلان انقلاب اسلامی را بررسی کنند و گزارش دهند که آیا انقلاب در مسیر فرآیندی خود در چه مرحله ای است و از چه حیثی نیازمند تلاش بیشتر است و بر این اساس است که ما شرایط را بررسی میکنیم و برخی مسئولین را به اجلاسیههای دعوت میکنیم و گزارش را خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال میکنیم.
انتهای پیام/