به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد طی ۵ روز آینده در اکثر مناطق جو پایداری حاکم است و انتظار میرود طی این مدت غلظت آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی افزایش یابد. امروز در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، برخی مناطق گیلان، غرب مازندران، شرق خراسان رضوی و […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد طی ۵ روز آینده در اکثر مناطق جو پایداری حاکم است و انتظار میرود طی این مدت غلظت آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی افزایش یابد.
امروز در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، برخی مناطق گیلان، غرب مازندران، شرق خراسان رضوی و فردا در گیلان و شمال اردبیل بارش باران، گاهی رعدوبرق، وزش باد و در مناطق سردسیر و ارتفاعات بارش برف پیشبینی شده است.
روز چهارشنبه در برخی مناطق غرب، جنوب غرب و ارتفاعات مرکزی و روز پنجشنبه در برخی مناطق گیلان و ارتفاعات زاگرس مرکزی بارشهای پراکنده روی میدهد.
امروز و فردا در جنوب شرق و نوار شرقی کشور وزش باد بهنسبت شدید تا شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک انتظار میرود. همچنین امروز خلیجفارس، دریای عمان، تنگه هرمز و فردا خلیجفارس مواج است.
به گزارش تسنیم، کمینه و بیشینه دما امروز تهران به ترتیب ۳ و ۹ درجه بالای صفر خواهد بود.
هشدار نفوذ و ماندگاری توده هوای سرد
زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
نوع مخاطره: کاهش محسوس دما و تداوم یخبندانهای شبانه
منطقه اثر: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، همدان، نیمه شرقی و شمالی کرمانشاه، نیمه شمالی لرستان، شمال کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، مرکزی، قزوین، البرز، شمال تهران، نیمه شمالی سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، نیمه شمالی فارس و ارتفاعات و دامنه در گیلان، مازندران، گلستان، قم و کرمان.
اثر مخاطره: احتمال خسارت به محصولات و ماشینآلات کشاورزی.
توصیه:
تسریع در برداشت زعفران (آذربایجان غربی، سمنان، خراسان رضوی)، چغندرقند (آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، لرستان، همدان)، سیبزمینی (اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، لرستان)، پنبه (گلستان، البرز، اصفهان، خراسان جنوبی)، انار و سیب (چهارمحال و بختیاری، مرکزی)، محصولات علوفهای (خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کردستان)، ذرت (خراسان رضوی، زنجان، مرکزی)، گوجهفرنگی و صیفیجات (زنجان و قزوین)، لیمو ترش (فارس)، مرکبات و خرمالو (کرمان)، سویا، لوبیا و پیاز (لرستان).
تسریع در کشت غلات پاییزه، کنترل پوشش گلخانهها و بستن دریچهها جهت جلوگیری از نفوذ سرما، عدم هرس درختان باغی، کاهش دوره آبیاری درختان خزانشونده با توجه به افت دما، سرزنی بوتههای سیبزمینی جهت جلوگیری از خطر سرمازدگی، تسریع در کشت کلزا در مناطق سردسیر، تغذیه زمستانه در کندوهای زنبور عسل، تأمین سوخت و سرویس و راهاندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانهها، مرغداریها و دامداریها با توجه به کاهش محسوس دما، محافظت از تأسیسات و سیستمهای آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین، مصرف کودهای اسیدآمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی بهصورت غیرمستقیم در بالای تاج درختان جهت مقاومسازی درختان به سرما، تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت، استفاده از جیره غذایی پرانرژی برای دام و طیور، استفاده از ضد یخ در ماشینآلات کشاورزی.
انتهای پیام/