به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است.کشور چین توانست بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگی از جمله جنگ جهانی دوباره به اقتصاد خود […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است.کشور چین توانست بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگی از جمله جنگ جهانی دوباره به اقتصاد خود رونق ببخشد. اما چگونه؟ در این کشور نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی بر همگان آشکار است.
در کشور استرالیا هم نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی کاملاً بارز است. از هر سه نفر استرالیایی یک نفر به طور مرتب در خانه کار می کند.
کشور ایتالیا هم از جمله کشورهایی بود که توانست از طریق مشاغل خانگی نرخ بیکاری را کاهش دهد. تا دو دهه قبل هم کشور ایتالیا با یک نرخ بیکاری ۲۲درصدی مواجه بود. اما با ایجاد و توسعه طرح های مشاغل خانگی بیکاری در این کشور به زیر ۱۲ درصد رسید.
در ایران پس از مطرح شدن بحث اقتصاد مقاومتی، یکی از راهکارهای رسیدن به این هدف توجه به مشاغل خانگی و حمایت از این بخش عنوان شد. اما از لحاظ آماری هنوز هم ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته، سهم کمتری از مشاغل خانگی را به خود اختصاص می دهد. به طوریکه این رقم در کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلیس بین ۹تا ۱۱درصد ولی در کشومان ایران آمار اشتغال در خانه در حدود ۳الی ۴درصد اعلام شده است. از لحاظ شاخص تولید ناخالص داخلی که یک شاخص مهم در سنجش پیشرفت اقتصادی کشورهاست هم در ایران تنها میزان ۲.۲ درصد از حجم تولید ناخالص داخلی به بخش مشاغل خانگی اختصاص دارد.
به گزارش تسنیم، تعهد اشتغال از اجرای قانون مشاغل خانگی در کل کشور در سال۱۴۰۲ برابر۱۵۰۰۰۰ نفر بوده است و تعداد طرح های ارسالی به بانک ۵۱۵۹۹ مورد می باشد. استان های خراسان رضوی با ۷۷۰۰ مورد، آذربایجان شرقی با ۶۳۵۰مورد و تهران با ۶۲۲۵ مورد به ترتیب بیشترین و استان های قم با ۳۳۵۵ ، مرکزی با ۳۴۸۰مورد و سمنان با ۳۸۲۵مورد به ترتیب کمترین تعهد اشتغال را به خود اختصاص داده اند.
میزان تسهیلات مصوب از محل اجرای طرح مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۲ در کل کشور، ۴۰۰۰۰ میلیارد ریال بوده است که از این میزان ۳۶۷۳۳ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
انتهای پیام/