پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 287328 |
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

سمیه گلپور ، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در شرایط حساسی برای کارگران به سر می بریم گفت: در حالی که بخش زیادی از کارگران با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند که قطعی برق نیز درد سر جدید کارگران […]

سمیه گلپور ، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در شرایط حساسی برای کارگران به سر می بریم گفت: در حالی که بخش زیادی از کارگران با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند که قطعی برق نیز درد سر جدید کارگران شده است.

وی بیان کرد: در شرایط حساس کنونی که اقتصاد کشور با چالش‌های جدی مواجه است، حمایت از تولید ملی و اشتغال نیروی کار بیش از هر زمان دیگری به همکاری و همبستگی همه ما نیاز دارد. امروز، صنایع بزرگ و کوچک و میلیون‌ها کارگر شاغل در واحدهای تولیدی، چشم‌انتظار اقدامات مؤثر برای تداوم فعالیت‌های خود هستند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفت: مطابق گزارش های میدانی طی هفته های اخیر برق شهرک‌های صنعتی از صبح تا شب قطع است،  این موضوع به معنی این است که واحدهای صنعتی در شرایطی که تنها ۳ماه تا پایان سال باقی مانده است، دچار چالش هایی شده اند.

وی گفت: گزارش های میدانی بیانگر این است که بخش زیادی از این واحدها برای اینکه بتوانند شغل خود را تعطیل نکنند، مجبور به فعالیت در شیفت شب هستند که به دلایل خستگی در شب باعث بروز حوادث ناشی از کار می شوند. گلپور گفت: اینکه کارگران در شیفت شب کار کنند، بهترین حالت است. چرا که بخشی از واحدها این کار را نکرده اند و اقدام به تعدیل نیرو کرده اند.

 وی گفت: به‌طور کلی نکته مغفول در بحران ناترازی انرژی به بحث تورم کالایی و تأمین نشدن دستمزد کارگران بازمی‌گردد. در راستای بروز مشکلات متعدد در راستای قطعی برق, نه‌تنها خود صنایع، بلکه ارسال سفارشات و قیمت کالاهای این صنایع نیز به دنبال دشوارتر شدن روند تولید، افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر، کاهش درآمد صنایع، مشکل تامین دستمزد کارگران و تعدیل نیرو را به دنبال دارد. گلپور گفت: مطابق آمارها حدود۹۶درصد قراردادهای کار موقت است و این موضوع مزید بر علت برای نبود امنیت شغلی کارگران است. در واقع به دلیل نوع قرارداد کارگران، کارفرما خیلی راحت می‌تواند کارگر را اخراج کند و یا حتی اگر هم اخراج نکند بسیار محتمل است که از ساعات کار او و از دستمزدش کم کند و حق بیمه‌ی کارگر را کامل پرداخت نکند. همه‌ی اینها در این شرایط کشور تهدیدی جدی برای کارگران به حساب می‌آید. رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران ادامه داد: در چنین شرایطی ضرورت دارد بحث دستمزد کارگران به صورت واقعی تعیین شود. چرا که دستمزدفعلی جوابگوی زندگی کارگران نیست، در حال حاضر کارگران سخت ترین شرایط زندگی را تجربه می کنند.

گلپوربا بیان اینکه برخی کارگران شاغل در شهرک های صنعتی می گویند: همه امید ما کارگران صنعتی به پاداش و آکورد تولید است که آخر ماه کمی حقوق‌مان را بالا می‌برد؛ این چند ماه آکورد و پاداش صفر شده؛ بیشتر از نصف شیفت‌های کاری‌مان به خاطر بی‌برقی تعطیل است و وقتی تولید ندارند، پاداش کجا بود؟! گلایه کارگران این است که دو، سه ماه است که حتی اندازه‌ی کرایه‌خانه هم درآمد ندارند، آنها می گویند ما چه گناهی مرتکب شده‌ایم که باید چوب بی‌تدبیری‌ها و سمبل‌کاری‌ها را بخوریم، برق کشور را نمی‌توانند تامین کنند، ما رنج بی‌پولی ببریم؟!

 وی افزود: سقوط آزاد درآمد کارگران در سال جاری ، فقط مختص کارگران صنایع نیست، کارگران ساختمانی، گروه بزرگ دیگری هستند که از قطعی برق میلیون‌ها تومان در هر ماه ضرر می‌کنند و جیب‌های خالی‌شان تهی‌تر و بی‌پول‌تر می‌شود.

 انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید