پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 287685 |
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به آمار تأمین ارز واردات نشان میدهد که برای اولین بار طی سالیان متمادی، حجم تخصیص ارز در سال از رقم ثبت سفارش پیشی گرفته است. تحلیل این عددها نشان می‌دهد حجم تخصیص ارز در ۹ ماهه سال جاری از مبلغ ۶۰ میلیارد یورو عبور کرده است، در […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به آمار تأمین ارز واردات نشان میدهد که برای اولین بار طی سالیان متمادی، حجم تخصیص ارز در سال از رقم ثبت سفارش پیشی گرفته است.

تحلیل این عددها نشان می‌دهد حجم تخصیص ارز در ۹ ماهه سال جاری از مبلغ ۶۰ میلیارد یورو عبور کرده است، در حالی که رقم ثبت سفارش در همین مدت عدد ۵۰ میلیارد یورو را نشان می‌دهد.

این آمار نشان می‌دهد که عرضه ارز علاوه بر افزایش چشمگیر نسبت به مدت مشابه سال قبل، از رقم تقاضا نیز بیشتر شده است.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، ادامه این روند در آینده نزدیک می‌تواند بخشی از عرضه ارز در بازار را بدون تقاضا باقی بگذارد و رقابت برای رفع تعهدات صادراتی از طریق کاهش نرخ ارز را اجتناب‌ناپذیر کند.

به گزارش تسنیم، بانک مرکزی ضمن اعلام حجم معاملات سامانه ارز تجاری از ابتدای فعالیت تا امروز تصریح کرد از اول فروردین ماه تا ۱ دی ماه امسال، ۵۱ میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.

در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۱۰ میلیارد و ۷۱۲ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری مبلغ ۳۹ میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار، برای خدمات ۱ میلیارد دلار و ۴۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.

حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۱ دی ماه، ۴۶۹ میلیون درهم، ۷۵ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است. طی این دوره ۶۶۳ معامله در نتیجه هزار و ۲۷۵ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی(مچینگ) انجام گرفت.
تعداد ۳۱۷ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک های عامل در این سامانه انجام داده اند.
شایان ذکر است، تاکنون ۲۱ بانک به عنوان کارگزار اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۸ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۲ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۱۰ میلیارد و ۷۱۲ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.

این گزارش حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری تا امروز میزان کل تأمین ارز صنایع مبلغ ۳۹ میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار بوده است. که میزان ارز تأمینی برای گروه های «صنایع حمل ونقل و خودرو» ۷ میلیارد و ۵۲ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید»  ۴ میلیارد و ۷۴۷ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۴ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» ۴ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۴ میلیارد و ۱۰۵ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» یک میلیارد و ۵۲۱ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱۳ میلیارد و ۵۵۱ میلیون دلار تا پایان روز ۲۸ آذر ماه سال جاری بوده است.

گفتنی است، نرخ بازار توافقی نیما در روز شنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۲ هزار و ۸۸۹ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۵ هزار و ۵۹۰ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۱۲۴ تومان بود. همچنین نرخ های متناظر با سامانه نیما در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ ۶۴ هزار و ۶۵۰ تومان، یورو با نرخ ۶۷هزار و ۴۲۶تومان و درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۶۰۳ تومان مورد مبادله قرار گرفت. 

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید