پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 287916 |
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی درباره تأثیر نوسانات نرخ ارز بر مجموعه‌های صنعتی و تجاری کشور اظهار داشت: نمی‌توان گفت که نوسانات ارزی هیچ نگرانی ایجاد نکرده؛ این نوسانات شاید محاسبات واحدهای تولیدی را تا حدودی دچار اختلال کند و […]

محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی درباره تأثیر نوسانات نرخ ارز بر مجموعه‌های صنعتی و تجاری کشور اظهار داشت: نمی‌توان گفت که نوسانات ارزی هیچ نگرانی ایجاد نکرده؛ این نوسانات شاید محاسبات واحدهای تولیدی را تا حدودی دچار اختلال کند و مدیریت آنها را با چالش‌هایی مواجه ‌سازد؛ اما با این حال، آنچه حائز اهمیت است تفکیک بخش‌های اجتناب‌ناپذیر از بخش‌های قابل مدیریت است.

 

وی افزود: تصور من این است که مدیریت کشور قادر است دامنه نوسان نرخ ارز را کنترل کند و اجازه ندهد این نوسانات از حد معقول و منطقی فراتر برود. در سال‌های گذشته نیز با چنین نوساناتی مواجه بودیم و تجربه دو سال اخیر نشان داده بانک مرکزی می‌تواند در این زمینه موفق عمل کند.

وی تاکید کرد: اگر عملکرد چند ماه اخیر را بررسی کنیم، می‌بینیم با وجود شوک‌های سیاسی کم سابقه اما بانک مرکزی توانسته نرخ ارز را در محدوده‌ای مشخص و قابل قبول نگه دارد و نوسانات شدیدتری رخ نداده است.

مفتح در ادامه گفت: یقیناً بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی کشور از توانایی لازم برای کنترل دامنه نوسانات ارزی برخوردار هستند. امیدواریم این روند ادامه یابد تا نگرانی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان کاهش پیدا کند.

برگزاری جلسات مشترک با بانک مرکزی برای مدیریت نوسانات ارزی

قائم‌مقام وزیر صمت در پاسخ به این پرسش که آیا جلساتی برای کنترل نوسانات نرخ ارز با بانک مرکزی برگزار شده، تصریح کرد: جلسات مشترک و متعددی به‌طور مستمر با بانک مرکزی برگزار می‌شود که هدف از این جلسات ایجاد هماهنگی میان مدیران اقتصادی و برنامه‌ریزی برای مهار نوسانات ارزی است. خوشبختانه تاکنون این هماهنگی‌ها نتایج مثبتی به همراه داشته و به واحدهای تولیدی و صنعتی کمک کرده تا اثرات منفی نوسانات به حداقل برسد. امیدواریم با ادامه این روند، شاهد کاهش تأثیرات منفی نرخ ارز بر فعالیت‌های اقتصادی کشور باشیم.

دلایل افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر

مفتح در تشریح دلایل افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی طی روزهای اخیر گفت: افزایش تقاضا در پایان سال میلادی و ریسک شوک‌های سیاسی ناشی از تحولات منطقه‌ای، از عوامل اصلی افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر است. البته تجربه نشان داده این عوامل موقتی و غیربنیادین هستند و احتمال بازگشت نرخ ارز به سطوح قبلی وجود دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش فروش نفت ایران در یکسال گذشته، بانک مرکزی از ابزارهای لازم برای مدیریت بازار ارز برخوردار است و می‌تواند با استفاده از این ظرفیت‌ها، ثبات نسبی در بازار را حفظ کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید