به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی معاملات ارزی در بازار ارز تجاری نشان میدهد که معاملات در سامانه ارز تجاری و سامانه نیما بدون هیچگونه محدودیتی در جریان است. ضمن اینکه معاملات بین خریدار و فروشنده در حدود نرخهای ۶۳-۶۴ هزار تومان انجام شده و نرخ میانگین معاملاتی که در واقعیت رخ میدهد با […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی معاملات ارزی در بازار ارز تجاری نشان میدهد که معاملات در سامانه ارز تجاری و سامانه نیما بدون هیچگونه محدودیتی در جریان است.
ضمن اینکه معاملات بین خریدار و فروشنده در حدود نرخهای ۶۳-۶۴ هزار تومان انجام شده و نرخ میانگین معاملاتی که در واقعیت رخ میدهد با نرخهایی که در محافل گفته میشود، بسیار متفاوت است.
نکته مهم اینجاست که باوجود افزایش قیمت ارز در بازار غیررسمی که ناشی از هیجانات سیاسی و فضای ملتهب بازار است، خریداری برای دلار با قیمتی بالاتر از ۶۴ هزار تومان در بازار ارز تجاری وجود ندارد وبعضا معاملات با قیمت هایی پایین تر از این نرخ انجام می شود.
به گزارش تسنیم، سیاست جدید ارزی بانک مرکزی شامل تجمیع انواع معاملات ارزی، از جمله ارز نیما، در بازار ارز تجاری (توافقی) است که مبنای کشف نرخ در آن صرفاً بر پایه عرضه و تقاضای بازار است.
برهمین اساس نیز از روز شنبه ۲۴ آذرماه با تصمیم بانک مرکزی معاملات سامانه نیما بهنرخ توافقی انجام میشود؛ همچنین از روز دوشنبه ۲۶ آذرماه همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام میشد در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام میشود.
گفتنی است، حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۳ دی ماه، ۵۴۲ میلیون درهم، ۸۷ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است. طی این دوره ۸۱۳ معامله در نتیجه هزار و ۳۸۰ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی(مچینگ) انجام گرفت.
تعداد ۳۸۵ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک های عامل در این سامانه انجام داده اند.
شایان ذکر است، تاکنون ۲۱ بانک به عنوان کارگزار اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده است.
انتهای پیام/