به گزارش خبرگزاری تسنیم، یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی و کارشناس اقتصادی درباره حذف چهار صفر از پول ملی گفت: عناوینی مانند ریال و تومان و همت (هزار میلیارد تومان) که برای پول ملی تعیین میشود صرفاً یک علامت و شناسه در کارهای اقتصادی مردم است. وی با بیان اینکه این علامت و شناسه […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی و کارشناس اقتصادی درباره حذف چهار صفر از پول ملی گفت: عناوینی مانند ریال و تومان و همت (هزار میلیارد تومان) که برای پول ملی تعیین میشود صرفاً یک علامت و شناسه در کارهای اقتصادی مردم است.
وی با بیان اینکه این علامت و شناسه اقتصادی باید نمودی از واقعیتهای وضعیت اقتصادی عامه مردم باشد افزود: اگر این فاصله غیرمعقول باشد بحث شاخص تشخیص قیمت و وزن عملاً معنای خود را از دست میدهد.
آل اسحاق با اشاره به اینکه الان ارزش پول هیچ کشوری ثابت نیست و جریانات عمومی و تغییرات و تحولات مختلف ثبات و ارزش پول را دچار نوسان میکنند اظهار کرد: موضوع ریال که سالهای سال ملاک پول ما بوده الان به تومان تبدیل شده و بنابراین چهار صفر در پول ملی عملاً معنای خود را ازدستداده و کسی ریال را ملاک تشخیص قرار نمیدهد.
آل اسحاق با بیان اینکه گفتن چهار صفر در اعداد و ارقام، محاورات اقتصادی و برآوردهای اقتصادی را دچار اشکالاتی میکند گفت: امروز در محاورات اقتصادی، حتی عدد میلیارد تومان هم رویهمت (هزار میلیارد تومان) اعلام میشود تا محاسبه آن سریعتر انجام شود.
این کارشناس اقتصادی با تصریح بر اینکه ریال جایگاه خود را ازدستداده و در برآوردهای اقتصادی و حسابداری و محاورات عمومی نیز بهعنوان ملاک در نظر گرفته نمیشود خاطرنشان کرد: امروز مردم در محاورات عمومی از تومان استفاده میکنند و حتی یک میلیون تومان را هم یک تومان میگویند.
وی تأکید کرد: حذف چهار صفر از پول ملی صرفاً یک تغییر شکلی در پول ایجاد میکند و هیچ تأثیری بر تورم و خریدوفروش مردم و حجم نقدینگی ندارد؛ اما بهطورکلی مزایای حذف چهار صفر بیشتر از معایب آن است.
انتهای پیام/