به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرداد امسال محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سخن گفت و توضیحاتی درباره ارز نیما ارائه داد. فرزین در این خصوص گفت: “دیدگاهی مطرح میشود که اگر قیمت ارز افزایش پیدا کند صادرات نیز افزایش پیدا میکند، که این تصور درست نیست چرا که یکی از سیاستهای اساسی ما باید […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرداد امسال محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سخن گفت و توضیحاتی درباره ارز نیما ارائه داد. فرزین در این خصوص گفت: “دیدگاهی مطرح میشود که اگر قیمت ارز افزایش پیدا کند صادرات نیز افزایش پیدا میکند، که این تصور درست نیست چرا که یکی از سیاستهای اساسی ما باید کنترل نرخ ارز باشد.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون (مرداد ۱۴۰۳) قیمت این ارز از حدود ۴۱ هزار تومان تا بیش از ۴۶ هزار تومان رسیده است یعنی ما تحت تأثیر متغیرهای بنیادین اصلاحاتی در نرخ ارز انجام دادهایم، نمیتوان نرخ آن را بیش از این مقدار افزایش داد چون ما نگران نرخ تورم هم هستیم، پایین بودن نرخ ارز برای کنترل تورم است و چنانچه با سیاستهای ارزی اتخاذشده نرخ تورم افزایش پیدا کند، آن سیاستها مناسب بهنظر نمیرسند.
نیما نه تنها ۴۷هزار تومان بلکه ۶۴ هزار تومان را هم رد کرد
در شرایطی که از این صحبت های رئیس کل بانک مرکزی هنوز ۵ ماه نگذشته است، نرخ ارز نیمایی توسط بانک مرکزی تا ۵۵ هزار تومان بالا آورده شد و در نهایت با ایجاد ارز توافقی در جهشی عجیب هم اکنون از ۶۴ هزار تومان نیز عبور کرده است.
به نظر می رسد دیدگاه تیم اقتصادی دولت چهاردهم و در راس آن همتی، سیاست آزاد سازی است و گویا قصد دارند نرخ نیما را از این مقدار نیز بالاتر ببرند. این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی در مرداد امسال نیمای بالای ۴۷ هزار تومان را تورم زا عنوان کرده بود و از سویی افزایش نرخ ارز را عامل تقویت صادرات نمی دانست.
صمصامی: وقتی نیمای بالا ۴۷ هزار تومان تورم زا است، چرا اجازه افزایش نرخ را دادید؟
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با انتقاد از رفتار دوگانه، رئیس کل بانک مرکزی نوشت: آقای فرزین شما که به درستی در مجلس فرمودید افزایش نرخ ارز نیما بیش از ۴۷ هزار تومان باعث افزایش تورم میشود، چرا رضایت دادید امروز این نرخ تا ۶۴۵۰۰ تومان گران شود؟
رانت ارزی با وجود حذف نرخ نیما کمتر نشد
لازم به ذکر است به دنبال سیاست ارزی که دولت چهاردهم در پیش گرفته و قصد خود را کاهش رانت عنوان کرده است، نرخ ارز در بازار آزاد به بیش از ۸۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در شرایطی که نرخ نیما در محدود ۴۵ هزار تومان بود دلار غیر رسمی در محدوده ۶۰ هزار تومان قرار داشت (۱۵ هزار تومان اختلاف) وهم اکنون که نرخ نیما در محدوده ۶۵ هزار تومان است نرخ دلار غیر رسمی به ۸۰ هزار تومان رسیده است.
به بیانی دیگر نه تنها رانت ادعایی که گفته می شد، از بین نرفته بلکه در حال افزایش است.
انتهای پیام/