به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی محمودیان، مدیر اجرایی اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین در حاشیه برگزاری «همایش کشوری شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حمل و نقل پاک» در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خسارت سال گذشته صنایع و واحدهای تولیدی ما به دلیل قطعی برق ۱۱ میلیارد دلار بوده است و این قطعی برق منجر به […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی محمودیان، مدیر اجرایی اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین در حاشیه برگزاری «همایش کشوری شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حمل و نقل پاک» در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خسارت سال گذشته صنایع و واحدهای تولیدی ما به دلیل قطعی برق ۱۱ میلیارد دلار بوده است و این قطعی برق منجر به بیکاری می شود.
وی افزود: دولت برای جایگزینی، بهبود و بهینه کردن تامین برق واحدهای صنعتی بزرگ براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، با استفاده از طرح های بزرگ چند مگاواتی خورشیدی، تدابیر لازم را اندیشیده، اما برای صنایع کوچک و متوسط و اصناف تا امروز هیچ تدبیری اندیشیده نشده بود.
محمودیان با بیان اینکه “با کمک بخش خصوصی و اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین، طرحی برای حمایت از تامین برق واحدهای کوچک و اصناف آماده شده”، گفت: قرار است برای واحدهای صنفی فعال در حوزه تولید و واحدهای خدماتی، صفحات خورشیدی ۵ کیلوواتی نصب شود که با اجرایی شدن این طرح، ۱۳ هزار مگاوات به تامین برق کشور کمک می شود.
وی ادامه داد: مخاطب صفحات خورشیدی کوچک مقیاس (SMES)، واحدهای تولیدی و صنفی هستند که دولت برای تامین برق آنها، تا امروز تدابیری نیاندیشیده بود؛ ضمن اینکه سرمایه گذاری کاملا از سوی بخش خصوصی انجام می شود.
مدیر اجرایی اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این طرح، هر واحد صنفی می تواند، معادل ۱۶۰ میلیون تومان وام کم بهره برای دریافت و نصب صفحات خورشیدی دریافت کند.
وی افزود: برای هر واحد صنفی، با توجه به ظرفیت آنها، به طور میانگین ۴ کیلووات برق در نظر گرفته شده و با توجه به داشتن ۴ میلیون واحد صنفی، پیش بینی می شود که این طرح، بتواند بخش عمده ایی از چالشها و مشکلات در حوزه برق کشور را مرتفع کند.
محمودیان با بیان اینکه “در حال حاضر سهم انرژی های تجدید پذیر در ایران، کمتر از یک درصد است اما این میزان به طور متوسط در سایر کشورها، حدود ۲۶ درصد است”، گفت: به عبارتی فاصله ما با سبد انرژی خورشیدی در دنیا خیلی پایین است و ساختار فعلی کشور، با توجه به ظرفیت های بودجه بندی، مشارکت بخش خصوصی از اهمیت بالایی برخوردار است و عملا باید سیاستها و تصمیمات به گونه ای اتخاذ شود که منجر به ایجاد انگیزه کافی برای سرمایه گذاران و فعالان واحدهای تولیدی و صنفی شود.
محمودیان افزود: پیشنهادات در این حوزه آماده ارائه است و امیدواریم به زودی محقق شود.
انتهای پیام/