به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد اولیا، مدیرعامل گروه مپنا در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژی های تجدیدپذیر ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در گروه مپنا ۱۵۰۰ مگاوات پروزه تجدیدپذیر، مجموع پروژههایی است که در دست احداث داریم و یا به زودی کار احداث آنها آغاز میشود. وی افزود: از این میزان، ۶۰۰ […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد اولیا، مدیرعامل گروه مپنا در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژی های تجدیدپذیر ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در گروه مپنا ۱۵۰۰ مگاوات پروزه تجدیدپذیر، مجموع پروژههایی است که در دست احداث داریم و یا به زودی کار احداث آنها آغاز میشود.
وی افزود: از این میزان، ۶۰۰ مگاوات پروژه آفتاب شرق فولاد مبارکه است که در شرق اصفهان در ۱۲۰۰ هکتار در دست اجرا است؛ تاکنون حدود ۴۰ مگاوات آن با شبکه سنکرون شده و در مدار بهره برداری است و تا انتهای سال این میزان به ۱۲۰ مگاوات میرسد و در نیمه اول سال آینده ۱۲۰ مگاوات دیگر از این پروژه بهبهرهبرداری خواهد رسید؛ بهعبارتی تا نیمه اول ۱۴۰۴ ظرفیت ۲۴۰ مگاوات از پروژه ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق که بزرگترین پروژه خورشیدی کشور است به بهره برداری میرسد.
اولیا خاطرنشان کرد: امیدواریم با ادامه روند توسعه این پروژه، تمامی ظرفیت ۶۰۰ مگاواتی آن تا تابستان ۱۴۰۵ تکمیل شده و به مدار بهرهبرداری وارد شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ۴۳۰ مگاوات قرارداد احداث نیروگاه تجدیدپذیر با ساتبا داریم که این قرارداد، سرمایه گذاری است و در حال تأمین تجهیزات آن هستیم؛ از مجموع ۴۳۰ مگاوات، ۱۳۰ مگاوات آن در برنامه برای تابستان ۱۴۰۴ و تکمیل آن در برنامه تا تابستان ۱۴۰۵ است.
مدیرعامل گروه مپنا از آغاز بهکار یک پروژه ۱۰۰ مگاواتی نیروگاه بادی توسط این شرکت در سال جاری تا پایان سال خبر داد و گفت: در این پروژه از توربینهای ۲.۵ مگاواتی تولید مپنا استفاده می شود؛ با این حال تولید توربینهای ۴.۵ مگاواتی را در دست توسعه داریم.
اولیا از رونمایی یک محصول جدید برای پیک تولید برق خورشیدی بههمراه ذخیرهسازها مناسب بخشهای خانگی و صنعتی در سال آینده خبر داد و گفت: این محصول میتواند اتفاق بزرگی در توسعه استفاده از نیروگاههای خورشیدی در بخشهای مسکونی و صنایع کوچک باشد.
وی افزود: استفاده از سوخت هیدروژن در توربینهای گازی به عنوان یک سوخت پاک در دستور کار مپناست و در توربین MGT-75 گروه مپنا که تا پایان سال عرضه می شود، امکان تلفیق ۴۰درصدی هیدروژن با گاز طبیعی برای سوخت وجود دارد.
مدیرعامل گروه مپنا مسئله اصلی احداث نیروگاههای راندمان بالا و تکمیل طرحهای سیکل ترکیبی را سرمایهگذاری دانست و گفت: یک طرحی از سوی گروه مپنا به رئیس جمهوری ارائه شده که مورد استقبال ایشان قرار گرفته است؛ در این طرح روشی برای تأمین مالی طرحهای احداث سیکل ترکیبیها ارائه شده که نیازمند تغییراتی در مقررات است.
وی ادامه داد: در صورت اجرای این طرح پیشنهادی، میتوان ۴۳۰۰ تا ۴۴۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور با تبدیل نیروگاههای سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی اضافه کرد.
انتهای پیام/