چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-15
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 291009 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۸ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از آبان ماه، دولت مصوب کرد که امکان واردات رسمی آیفون‌های سری ۱۴ و مدل‌های بالاتر مهیا شود. این تصمیم که با هدف پاسخ‌گویی به تقاضای موجود و سامان‌دهی بازار گرفته شد، از آذر ماه به‌طور رسمی با واردات مسافری آیفون‌ها وارد مرحله اجرا شد. با این حال، اجرای […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از آبان ماه، دولت مصوب کرد که امکان واردات رسمی آیفون‌های سری ۱۴ و مدل‌های بالاتر مهیا شود. این تصمیم که با هدف پاسخ‌گویی به تقاضای موجود و سامان‌دهی بازار گرفته شد، از آذر ماه به‌طور رسمی با واردات مسافری آیفون‌ها وارد مرحله اجرا شد.

با این حال، اجرای این سیاست به جای حل مشکل، باعث بروز چالش‌ها و پیامدهای ناخواسته‌ای در حوزه تجارت خارجی شده است.

افزایش نرخ ارز و تقاضای هیجانی برای آیفون آمریکایی

همزمان با شروع واردات آیفون‌های مسافری، نرخ ارز با نوساناتی همراه بوده است.

در شرایطی که منابع ارزی کشور تحت فشار قرار دارد، این تصمیم باعث ایجاد تقاضای هیجانی برای واردات گوشی‌های غیرضروری مانند آیفون شده است. این وضعیت، به‌جای کاهش فشار بر بازار ارز، آن را تشدید کرده و فضای اقتصادی را با تنش‌های جدید مواجه کرده است.

فساد در فرآیند واردات مسافرییکی از پیامدهای جدی این سیاست، شکل‌گیری فساد در فرآیند واردات مسافری آیفون‌ها است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که فروش پاسپورت مسافران برای دریافت مجوز رجیستری گوشی‌های قاچاق در بازار رواج یافته است. این اقدام نه‌تنها از لحاظ اخلاقی و قانونی مخرب است، بلکه باعث گسترش فعالیت‌های غیرقانونی در نظام گمرکی و ارزی کشور شده است.

حکایت خوردن چوب و پیاز بعد از مصوبه خطرناک آزادسازی واردات آیفون

تصمیمات اشتباه در حوزه مدیریت واردات و ارز، ما را به یاد حکایت معروف خوردن چوب و پیاز می‌اندازد: سیاستی که نه‌تنها هدف اصلی را محقق نمی‌کند، بلکه هزینه‌های زیادی را بر جامعه تحمیل می‌کند. از یک سو، منابع ارزی به‌جای استفاده بهینه، صرف واردات کالاهای غیرضروری می‌شود و از سوی دیگر، فساد و بی‌اعتمادی اجتماعی افزایش می‌یابد.

برای جلوگیری از ادامه این روند، لازم است:

۱-بازنگری در سیاست‌های ارزی و تجاری: به جای تأمین تقاضای هیجانی، باید بر مدیریت و اولویت‌بندی واردات کالاهای ضروری تمرکز شود.

بر این اساس در شرایط التهاب ارزی هرگونه صدور مجوز برای واردات انبوه کالاهای غیر ضروری و لوکس مثل خیانت به سربازانی است که در خط مقدم جبهه ارزی مشغول دفاع از پول ملی هستند.

۲-شفاف‌سازی فرآیند واردات مسافری: نظارت دقیق بر فرآیند رجیستری گوشی‌ها برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی.

تصمیمات اقتصادی باید بر اساس تحلیل‌های جامع و درک عمیق از پیامدهای احتمالی اتخاذ شود تا از تکرار این حکایت‌های تلخ جلوگیری شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید