به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چندی قبل مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به اینکه وقتی هزینهها در حداقل دیده شده و ناچار به پرداخت هستید اگر منابع وصول نشود یا بیش برآوردی انجام شود دچار کسری بودجه خواهیم شد، گفت: در لایحه سال آینده نیز با کسری مشخصی مواجه شدیم و […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چندی قبل مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به اینکه وقتی هزینهها در حداقل دیده شده و ناچار به پرداخت هستید اگر منابع وصول نشود یا بیش برآوردی انجام شود دچار کسری بودجه خواهیم شد، گفت: در لایحه سال آینده نیز با کسری مشخصی مواجه شدیم و میتوانستیم بودجه را تراز نشان دهیم و سپس در وسط سال با اجازه مقام معظم رهبری از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنیم. برای جلوگیری از این موضوع که در سال جاری نیز رخ داد، با کسب مجوز لازم ۱۰ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی وارد لایحه بودجه ۱۴۰۴ شد.
به این ترتیب در سال آتی با مجوز کسب شده در همان ابتدای سال بعد، دولت مجوز استقراض ۱۰ میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه از فروش نفت را در اختیار دارد.
برداشت قطعی ۷ میلیارد دلاری و مجوز استقراض ۱۰ میلیارددلاری در ۱۴۰۳
نکته جالب وجه اینکه بر اساس اعلام صالح عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی، در سال جاری نیز رقم برداشت دولت از منابع صندوق توسعه ملی تا پایان سال به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
بر اساس اعلام این عضو هیات عامل صندوق توسعه، دولت تا کنون ۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت کرده و با توجه به کارسازی انجام شده ۲ میلیارد دلار دیگر نیز برداشت خواهد کرد. همچنین ممکن است تا پایان سال جاری نهایتا ۱۰ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی از فروش و صادرات نفت دریافت کند.
بدهی ۹۶ میلیاردی دلاری دولت همچنان افزایش خواهد یافت
با توجه به اشاره این عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی برداشت دولت از صندوق توسعه ملی در دو سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ مجموعا به ۲۰ میلیارد دلار خواهد بود.
همچنین نگاهی به ترازنامه صندوق توسعه ملی نشان میدهد، تاکنون مجموع استقراض دولت از صندوق توسعه ملی حدود ۹۶ میلیارد دلار بوده که حتی یک دلار آن باز پس داده نشده است.
انتهای پیام/