چهارشنبه, ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 295255 |
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم در خصوص این سوال که با توجه به شرایط تحریم اساساً آیا امکان اصلاح بودجه و کنترل هزینه‌های دولت به منظور جلوگیری از تشدید کسری بودجه وجود دارد یا خیر، گفت: یک بحث این است که هزینه‌های دولت را کاهش دهیم […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم در خصوص این سوال که با توجه به شرایط تحریم اساساً آیا امکان اصلاح بودجه و کنترل هزینه‌های دولت به منظور جلوگیری از تشدید کسری بودجه وجود دارد یا خیر، گفت: یک بحث این است که هزینه‌های دولت را کاهش دهیم که قطعاً چنین اراده‌ای وجود ندارد و اساساً چنین امکانی نداریم. اصطلاحاً هزینه‌های چسبندگی دارد. وقتی امسال یک هزینه‌ای انجام می‌دهیم نمی‌توانیم در سال آینده آن را کم کنیم.

وی افزود: با این حال می‌توانیم در سال بعد نرخ رشد هزینه‌ها را پایین نگه داریم و در مقابل نرخ رشد درآمدها را افزایش دهیم. در سال‌های ۹۴ تا ۹۹، نرخ رشد اعتبارات هزینه‌ای دولت بین ۱۵ درصد تا ۲۵ درصد بوده است. اما رقم نرخ رشد اعتبارات هزینه‌ای در سال ۱۴۰۰(آخرین بودجه دولت دوازدهم) به ۶۰ درصد رسید. وقتی دولت را تحویل گرفتیم، بودجه‌ای داشتیم که نرخ رشد بخش هزینه‌ای آن نسبت به سال‌های قبل از خود حدود دو برابر شده بود.

منظور با بیان اینکه دولت واقعاٌ  سال ۱۴۰۰ را به سختی سپری کرد، گفت: از آن سال، دولت نرخ رشد هزینه‌ها را کاهش داد به طوری که در سال ۱۴۰۱ این نرخ رشد به ۴۲ درصد رسید. در سال ۱۴۰۳ نرخ رشد بخش جاری به ۳۰ درصد کاهش یافت.

وی در ادامه گفت: اگر قرار است پیامی به دولت مستقر بدهیم این است که دوستان باید رشد بخش هزینه‌ای را کنترل کنند. در بودجه سال ۱۴۰۴ تغییرات شکلی رخ داده که اعداد را متورم کرده است، با این حال اگر بودجه ۱۴۰۴ را تراز و همسان بودجه ۱۴۰۳ کنیم، رشد اعتبارات هزینه‌ای ۶۰ درصد است و دوباره به سال ۱۴۰۰ بازگشته‌ایم.

 

.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید